miercuri, 23 mai 2012

S-a dus Ungureanu si a venit Ponta-Schimbarea conducătorilor bucuria nebunilor.

S-a dus Ungureanu si a venit Ponta, era cât pe ce sa avem și noi un conducător școlit, elevat, responsabil și cu un tupeu de om sigur de cunoștințele și de orientările sale. Doar ca orientările sale nu au corespuns cu cele a majorităților politicienilor ajunși prin smecherii electorale în parlamentul acestei tari cu unic scop de căpătuiala ori de a-și păstra privilegiile personale sau de grup cu orice preț.
Catare pe cea mai înalta treapta a guvernului s-a cocoțat Ponta, cu un avânt optimist asemănător unui tânăr inconștient încă la ce treaba s-a înhămat sau poate ca un școlar cu tupeu ce întrebat la ore, răspunde vrute și nevrute așteptând tot timpul ca cineva sa-i șoptească lucrurile esențiale.
Cu câte o conferința de presa la fiecare intrare în vreo clădire și la fiecare ieșire, cu zeci de microfoane și reporteri pe urmele sale, cu prezentarea în direct a fiecărei mișcări pe mai toate posturile de televiziune, micul mare conducător face zilnic o echilibristica periculoasa pentru biata noastră tărișoara, promițând lapte și miere alegătorilor și imediat după aceea asigurând forurile europene de o mai mare chibzuința a banului public.
Aceasta tactica prinzând bine la bobor, cifrele din sondaje cresc ca mercurul în termometre în zilele toride de vara, doar ca în celelalte parți nu au efectul dorit, leul se face mic iar Europa sta cu ochii pe noi ca pe butelie. Si nu ma refer la parlamentarii sau conducătorii europeni ci la mediile de afaceri , la potențiali și chiar investitori reali care după spusele lui Isărescu au orientat fluxurile de capital pe direcția exit.
Nu putem sa nu constatam ca cineva dorește cu tot dinadinsul ca nația romana sa bată pasul pe loc. Cei cu adevarat bine intenționați sa se recunoască înfrânți și demoralizați, instabilitatea tarii sa se numească stabilitate, numai din dorința unora de a se vedea conducători, a altora de a se căpătui fără sa le pese de viitor.
I-mi vin acum în minte versurile lui Eminescu: Cine-au îndragit strainii/ Mânca-i-ar inima cânii,/ Mânca-i-ar casa pustia/ Si neamul nemernicia.
O Românie câștigătoare este un pericol pentru marea putere de la răsărit și nu numai. O Românie independenta energetic incomodează vizibil, o Românie stabila, destabilizează influentele în zona,asa ca trebuie acționat prin toate căile pentru schimbarea sensului de mers. Nu degeaba se înlătura rapid și prin orice mijloace tot ceea ce ar aminti de corectitudine, și se găsesc destui care sa mimeze dreptatea și sa antameze țara pentru mult timp de-acum înainte de dragul măriei lor. Acești indivizi uita ca istoria nu iartă, și fiecare ajunge acolo unde ii este locul mai devreme sau mai târziu. Hotul rămâne hot, smecherul nu poate prosti lumea la infinit, nonvaloarea se volatilizează rapid și minciuna are picioare scurte.

Nu știu ce va urma , nu știu cum vor evolua lucrurile , știu clar ca mergem în sens invers spre disperarea copiilor noștri care vor avea de suferit fără nici o vina.
Parerea lui Googu...

Niciun comentariu: