sâmbătă, 12 mai 2012

Ponta începe sa primească omagii !!!

Sociologul IMAS, Alin Teodorescu a declarat în cadrul unui interviu că premierul Victor Ponta are şanse mari să conducă guvernul până în 2020. "E omul politic român cu cea mai spectaculoasă evoluţie în ultimii doi ani. Eu am fost convins că va fi mâncat între mese de baronii locali ai partidului. Nu s-a întâmplat. A găsit formula prin care să echilibreze diferite tendinţe ale baronilor locali din partid. Am mai fost aproape convins că nu va avea respectul bătrânilor. Bătrânii sunt cei care au acum peste 60 ani şi care sunt foarte influenţi în perioadele de criză. Ponta și-a câştigat respectul seniorilor tocmai prin dinamica lui, prin evoluţia lui. Şi în al treilea rând eram aproape convins că nu va fi pregătit pentru preluarea puterii. Dar s-a pregătit foarte bine. Este omul politic cu evoluţia cea mai spectaculoasă într-o cultură în care politicienii involuează, îi vezi pornind cu calităţi şi terminând cu defecte şi puncte negative. Dacă merge aşa cum a pornit, până în 2020 va conduce guverne fără probleme, două mandate complete", afirmă Alin Teodorescu, în interviul acordat VoxPublica.
Studiind apucăturile de mic dictator ale lui Ponta, dl. Teodorescu s-a apucat sa-l ridice în slavi tânjind probabil după vremurile trecute pe când guvernul Năstase mulțumea, din același birou ca și Ponta, toată presa cea obedienta și toate institutele de sondare a opiniei publice ce s-au luptat cu intențiile de vot a Romanilor până ce sa numărat și ultimul vot, care au dus PSD-ul în opoziție o buna perioada de timp.
Confundând manevrele parlamentare cu votul popular se cred învingători cu o mare majoritate uitând ca și divinitatea intervine uneori în favoarea poporului și a celor care urmăresc dreptatea și buna intenție ( a se vedea erorile lui Vântu și Geoana, care călcat strâmb cu câteva ore înaintea votului).
In actuale condiții, misiunea lui Ponta devine foarte grea, fiind fascinat de stilul de condus al mentorului sau Adrian Năstase, prin tot ce face, primul ministru pierde din atentie faptul ca de atunci s-a scurs un deceniu. Năstase nu avea de luptat cu opoziția (la acel moment ea fiind aproape inexistenta, cu excepția lui Băsescu și Flutur la Suceava nimeni nu mișca în front). Nu avea de luptat cu televiziunile. (acele puține care arau depindeau de banii de la buget). Si poate cel mai important lucru nu exista internet foarte dezvoltat (dupa părerea lui Googu internetul va înclina balanța învingătorilor la următoarele alegeri). Pe lângă toate acestea Ponta trebuie sa-i rezolve problema lui Năstase cu justiția, a lui Voiculescu cu ministerul Agriculturii, și a PNL-ului cu Traian Băsescu (aceasta lupta fiind rațiunea lor de a exista, efortul lor politic suprem din ultimii 8 ani, singurul lor ideal). Toate vor atârna ca o piatra de moara de gatul guvernului.
Si pana la toată urma ceea ce începe cu un scandal se termina cu un scandal și mai mare.
Părerea lui Googu...

Niciun comentariu: