joi, 3 mai 2012

MAMA RUSIA.-OSPITALIERA

Rusia este gata să o primească în orice spital al său pe Iulia Timoșenko, fostul premier ucrainean, aflată în detenţie din august 2011, a declarat astăzi premierul rus Vladimir Putin.
Sursa: Reuters Timoşenko, diagnosticată de o echipă de medici germani cu hernie de disc, a invocat anterior posibilitatea unui tratament în Occident. Pentru că autorităţile de la Kiev au refuzat să-i permită să se trateze în Germania, preşedintele acestei ţări, Joachim Gauck, şi-a anulat vizita în Ucraina în semn de protest.
”Dacă Iulia Vladimirovna va considera că este posibil şi dacă autorităţile din Ucraina, partenerii noştri ucraineni vor fi de acord cu aceasta, am primi-o cu plăcere pe Iulia Vladimirovna Timoşenko pentru tratament în orice spital din Rusia convenabil pentru ea şi pentru autorităţile Ucrainei”, a spusPutin, citat de Itar-Tass.
Opozanta ucraineană a intrat în greva foamei de mai bine de zece zile, în semn de protest faţă de ”represaliile politice” împotriva opoziţiei şi a relelor tratamente la care este supusă în închisoare.
Fosta șefă a guvernului de la Kiev a fost condamnată în octombrie 2011 la şapte ani de închisoare pentru abuz de putere, după ce a semnat, fără acordul guvernului pe care-l conducea, un contract de import de gaze naturale ruseşti, considerat păgubos pentru Ucraina.

Niciun comentariu: