duminică, 27 mai 2012

Cine este Loreen, câștigătoarea Eurovision 2012?! | VIDEO

Lorine Zineb Noka Talhaoui, cunoscută după numele de scenă Loreen numele de scena, este o cântăreaţă suedeză de muzică pop, dar şi producătoare de muzică.

Loreen a reprezentat Suedia în concursul Eurovision 2012 în Baku, Azerbaidjan, cu melodia "Euphoria", și a câștigat primul loc, cu un punctaj mai mare cu 40% mai mult decât Rusia, ocupanta locului doi.

Loreen s-a născut la Stockholm în 1983, din părinți marocani, şi mai târziu s-a mutat cu familia ei la Västerås, unde a urmat şcoala.

Ea a devenit cunoscută publicului din Suedia după ce a luat parte în 2004 la Swedish Idol, concurând ca Loren Talhaoui.

În 2005, a scos un single, "The Snake", împreună cu grupul Rob'n'Raz. Apoi, timp de un an, a devenit prezentatoare de televiziune la canalul suedez TV400, după care a luat o pauză pentru a lucra pe segmentul de producere și regie TV. Lorren s-a întors în fața publicului odată cu participarea la Melodifestivalen 2011 cu melodia "My heart si Refusing Me". A obținut doar locul patru în a doua semifinală a festivalului, dar asta nu a ajutat-o să ajungă în finală.

În 2012 și-a încercat din nou norocul și a reușit să ocupe un loc în finală chiar din prima semifinală, cu melodia "Euphoria", scrisă de Thomas G. Ea a câştigat finala naţională pe 10 martie, cu un total de 268 de puncte şi a ajuns astfel să reprezinte Suedia la Eurovision 2012, în Baku, Azerbaidjan. Ea a câștigat Eurovision 2012, cu piesa ei "Euphoria", cu un total de 372 de puncte, ea fiind dată ca favorită de toate casele de pariuri.

Citiţi mai mult: Cine este Loreen, câștigătoarea Eurovision 2012?! - Vedete > EVZ.ro http://www.evz.ro/detalii/stiri/cine-este-loreen-castigatoarea-eurovision-2012-983464.html#ixzz1w2e1wOff EVZ.ro

Niciun comentariu: