"Suntem cu toții in acelasi șanț, dar unii dintre noi privesc spre stele". Oscar Wilde.
vineri, 11 mai 2012
pesurse.ro-20 de ministri din Guvernul Tariceanu ar putea fi chemati la audieri.
Judecatorii de la Inalta Curte au solicitat, astazi, Secretariatului General al Guvernului desecretizarea stenogramelor unor sedinte ale Guvernului Tariceanu. Solicitarea a fost facuta cu prilejul unui nou termen in dosarul Privatizarilor Strategice, in care fostii ministri Codrut Seres si Nagy Szolt au fost pusi sub invinuire.
De asemenea, judecatorii ar putea chema la audieri 20 de ministri din Guvernul Tariceanu, printre care si Vasile Blaga sau Adriean Videanu, ceea ce ar fi o premiera pentru justitia din Romania, informeaza Romania TV.
La termenul de vineri au fost citati in calitate de martori fostii ministri Marko Bela si Bogdan Olteanu. Marko Bela s-a prezentat, dar nu a putut da prea multe declaratii deoarece a precizat ca anumite informatii sunt secrete.
In acest context, magistratii au solicitat desecretizarea stenogramelor din anumite sedinte de guvern in care s-a discutat despre privatizarile puse acum sub semnul intrebarii.
Codrut Seres, fost ministru al Economiei si un apropiat al lui Dan Voiculescu, si Zsolt Nagy, fost ministru al Comunicatiilor, sunt acuzati de procurori ca ar fi utilizat pozitiile pe care le ocupau in Guvernul Tariceanu pentru a favoriza anumiti concurenti intr-o serie de dosare de privatizare de mare importanta, act catalogat de procurori drept tradare.
Cei doi sunt acuzati ca au constituit sau au aderat la un grup infractional cu caracter transnational, din care au facut parte si celebrii Vadim Benyatov, Stamen Stanchev, Dorinel Mihai Mucea si Mihai Radu Donciu, judecati pentru spionaj intr-un alt dosar.
Concret, cei doi demnitari sunt acuzati ca in perioada 30 mai 2005 - 21 noiembrie 2006 au furnizat informatii confidentiale despre o serie de licitatii organizate de minister pentru consultanta sau privatizarea unor societati, precum Electrica Muntenia Sud, Romaero Bucuresti si Avioane Craiova sau SN RadioComunicatii SA.
Totodata, Codrut Seres si Zsolt Nagy ar fi incercat sa distorsioneze vanzarea unui pachet de 8% din actiunile Petrom si sa influenteze rezultatul unei licitatii privind alegerea consultantului international pentru listarea la bursa a pachetului de 46% din actiunile detinute de statul roman la Romtelecom.
In august 2008, Senatul a aprobat urmarirea penala in cazul lui Codrut Seres, si in martie 2009, cei doi fosti ministri au fost trimisi in judecata. Codrut Seres si-a sustinut in permanenta nevinovatia, iar Zsolt Nagy a acuzat ca este vorba de o razbunare politica.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu