vineri, 11 mai 2012

Partidul Ecologist Român (PER)-cere Executivului condus de Victor Ponta să renunțe la populisme

Partidul Ecologist Român consideră că măsura Guvernului privind ştergerea datoriilor în cazul funcționarilor publici care au beneficiat de sporuri salariale ilegale în perioada 2008 – 2010 nu are nimic reparator în ea, ci este doar o măsură pur populistă și atât.
Potrivit reprezentanţilor PER, USL vânează astfel simpatia şi votul celor aproximativ 300.000 de bugetari vizaţi de amnistia fiscală aprobată de Camera Deputaţilor. Cu un asemenea start, este evident că noul guvern USL va trata visteria ţării ca pe puşculiţa sa electorală, fără să se gândească la viitor. Un viitor pus sub semnul întrebării nu numai de criza care amenință în continuare economia mondială, dar și de ignorarea nevoilor mediului privat, singura sursă de venituri bugetare. Un mediu privat care nu beneficiază de amnistii fiscale sau măcar de un sistem de impozitare decent, care să permită dezvoltarea afacerilor. Fără o revigorare economică, posibilă doar prin dezvoltarea sectorului privat, salariile și pensiile vor rămâne de mizerie. Mai mult, acordarea unor sume infime anumitor categorii, în scop pur electoral, va determina creșterea prețurilor, ceea ce înseamnă scăderea nivelului de trai. Altfel spus, TOȚI românii vor plăti pomenile electorale făcute de un guvern interesat doar de câștigarea alegerilor din acest an de către USL.
Pentru a se evita împovărarea suplimentară a cetățenilor, PER și să se preocupe doar de măsurile menite să ducă la o dezvoltare reală a economiei, se arată într-un comunicat de presă al preşedintelui PER, Dănuţ Pop.
http://www.pesurse.ro/#/

Niciun comentariu: