joi, 3 mai 2012

Politicieni pe statul de plată al noului ministru al Educaţiei

Corina Dumitrescu, nominalizată de Victor Ponta să preia portofoliul Educaţiei în viitorul guvern, este rector al Universităţii Creştine "Dimitrie Cantemir" din 2007. Rodica Stanoiu, Elena Udrea, Titus Corlăţean, Alina Gorghiu si multi altii se afla pe statul de plată al facultăţilor din cadrul acestei instituţii de învăţământ particular, scriegândul.info.
Iată în continuare o listă a persoanelor publice, în marea lor majoritate politicieni, care predau la Universitatea Creştină Dimitrie Cantemir:
Titus Corlăţean, 44 de ani, senator PSD, preşedintele Comisiei de politică externă a Senatului şi propunerea lui Victor Ponta pentru portofoliul de la Justiţie, conduce şi Institutul internaţional pentru Drepturile Omului, inaugurat de Universitatea Creştină Dimitrie Cantemir. Potrivit declaraţiei sale de avere din anul 2008, Corlăţean încasa 9.118 lei pe an din munca depusă în cadrul instituţiei de învăţământ menţionate.
Un alt nume aflat pe lista cadrelor didactice de la Universitatea Creştină Dimitrie Cantemir este cel al Rodicăi Stănoiu, 72 de ani, ministrul de justiţie în Cabinetul lui Năstase, între 2000 şi 2004. Aceasta a fost profesor universitar titular începând cu 1996 la Facultatea de Ştiinţe Juridice şi Administrative.
Elena Udrea, 38 de ani, fostul Ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului, este încă unul dintre numele care figurează pe lista cadrelor didactice de la universitatea privată. Potrivit unei declaraţii de avere aferente anului 2009, Udrea a încasat din activitatea didactică de la Universitatea Creştină Dimitrie Cantemir 15.098 de lei.
Cristian Diaconescu, 52 de ani, a fost ministru de externe în Guvernul Ungureanu şi în Guvernele Boc 1 şi Boc 2, respectiv ministrul al justiţiei în Guvernul Adrian Năstase. Diaconescu este şi conferenţiar universitar doctor la Catedra de Drept Public a Facultăţii de Ştiinţe Juridice şi Administrative, de la universitatea menţionată anterior. Potrivit declaraţiei de avere depuse la începutul acestui an, Cristian Diaconescu încasat 27.587 de lei din activitatea de profesor.
Petru Filip, 57 de ani, ales senator PDL de Bihor, a devenit membru PSD în aprilie 2012, fiind preşedinte al Comisiei pentru administraţie publică şi vicepreşedinte al Senatului. Filip predă din 2010 la Facultatea de Ştiinţe Juridice şi Administrative, din cadrul Universităţii Creştine "Dimitrie Cantemir" din Bucureşti. Potrivit celei mai recente declaraţii de avere, Filip a încasat, în 2010, 15.657 de lei din activitatea de profesor. În 2010 a demisionat de la conducerea organizaţiei PDL Bihor, în fruntea căreia a stat vreme de 12 ani. A avut trei mandate de primar al municipiului Oradea şi a fost europarlamentar între 2007 şi 2008.
Alina-Ştefania Gorghiu, 33 de ani, este deputat PNL din 2008, iar între 2004 şi 2008 a fost consilier la primăria sectorului 5 din Bucureşti. De profesie avocat, ea predă materia "Medierea judiciară si extrajudiciară" la Facultatea de Ştiinţe Juridice şi Administrative, unde este lector universitar doctor. Potrivit ultimei declaraţii de avere, depusă în 2011, Alina Gorghiu a încasat 5.787 lei din colaborarea cu instituţia de învăţământ.
Cătălin Coitoru, 55 de ani, deputat PDL din 2008, partid din care a plecat în urmă cu câteva zile, ocupă funcţia de vicepreşedinte al Comisiei permanente pentru învăţământ, ştiinţă, tineret şi sport. Inginer de profesie, din anul 2006 a început să predea la Facultatea de Ştiinţe Juridice şi Administrative. În 2010, Cătălin Croitoru a câştigat 7.013 lei din activitatea de profesor.
Daniela Popa, 55 de ani, membru al Partidului Conservator, a fost aleasă deputat de Bucureşti Partidului Conservator în 2008, funcţie pe care a ocupat-o până în 2010, când a fost înlocuită de Teo Trandafir. Daniela Popa a fost parlamentar între 1990 şi 2000, respectiv între 2004 şi 2010. A mai ocupat şi poziţia de vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor şi pe cea de preşedinte al Partidului Conservator, funcţie la care a renunţat în ianuarie 2010, la fel ca şi la cea de deputat. Din anul 2008 predă la Facultatea de Management Turistic şi Comercial, din cadrul Universităţii Creştine Dimitrie Cantemir din Bucureşti. Potrivit declaraţiei de avere depuse în iunie anul trecut, Daniela Popa a încasat 12.700 de lei din activitatea de profesor desfăşurată în cadrul instituţiei de învăţământ menţionate.
Ana Birchall, 38 de ani, este membru PSD, fost purtător de cuvânt al filialei Bucureşti şi şefă a Departamentului de Educaţie publică şi Cercetare. Între 2003 şi 2004 a fost consilier al Ministrului de Afaceri Externe, funcţie ocupată la acea vreme de Mircea Geoană. În anul 2005 a devenit lector universitar la Universitatea "Dimitrie Cantemir" din Bucureşti, unde predă materia "Procedura Insolvenţei - reorganizarea judiciară şi procedura falimentului", în cadrul Facultăţii de Drept. Tot atunci a devenit şi responsabil de Grupul de Cercetare privind Procedura Insolvenţei, Dreptul Falimentului şi Restructurării Financiar-Bancare, în cadrul aceleiaşi instituţii de învăţământ.
Vasile Bleotu, 54 de ani, este deputat PSD de Vâlcea din 2008. Face parte din Comisia permanentă pentru buget finanţe şi bănci, iar în 2000 a fost şeful Organizaţiei judeţene PSD Vâlcea. Economist de profesie, în anul 2007, deputatul vâlcean a devenit lector universitar doctor la Universitatea Creştină "Dimitrie Cantemir" din Bucureşti, unde predă cursul "Bazele contabilităţii şi buget şi trezorerie publică", în cadrul Facultăţii de Finanţe Bănci şi Contabilitate şi la Facultatea Marketing.
Potrivit declaraţiei de avere depuse în iunie 2011, pentru anul fiscal 2010, Vasile Bleotu încasat 14.721 de lei.
William Brînză, 40 de ani, deputat PDL şi preşedintele Comisiei parlamentare pentru românii din străinătate, lucrează, de asemenea, la Universitatea Creştină "Dimitrie Cantemir". Încă din 2010 acesta este lector universitar şi predă Drept Penal Genaral la Facultatea de Ştiinţe Juridice şi Administrative. Potrivit declaraţiei de avere, Brânză a fost remunerat cu 7.107 lei pentru activitatea de profesor.
Constantin Degeratu, a fost numit de către preşedintele Traian Băsescu în funcţia de în funcţia de consilier de stat la Departamentul Securităţii Naţionale în anul 2010 şi se află, de asemenea, pe lista profesorilor de la Cantemir. Acesta este conferenţiar la Facultatea de Ştiinţe Politice din cadrul universităţii şi face parte din comitetul redacţional al revistei "Univers Strategic", publicată de instituţia de învăţământ privată. Potrivit unei declaraţii de avere depusă în 2010, Degeratu încasa 38.000 de lei anual pentru activitatea didactică de la Universitatea "Dimitrie Cantemir".
Iulian Fota, 46 de ani, este cel care i-a luat locul lui Constantin Degeratu la Departamentul Securităţii Naţionale în 2010. Şi Fota este lector la Universitatea Creştină Dimitrie Cantemir, unde predă "Globalizare şi globalism", respectiv "Teoria conflictelor politice", la facultatea de Ştiinţe Politice. Potrivit declaraţiei de avere, Fota a încasat, în 2010, 24.800 de lei.

Niciun comentariu: