vineri, 20 aprilie 2012

SONDAJ CSOP. realizat în perioada 23 martie- 1 aprilie 2012
(Mihai Razvan Ungureanu, Ponta,Antonescu.)

SONDAJ CSOP. Încrederea în politicieni: MRU a câștigat trei procente într-o lună Mihai Răzvan Ungureanu a câștigat într-o lună trei procente în topul încrederii în politicieni. Premierul este la egalitate cu președintele PSD, Victor Ponta, după cum reiese ultimul sondaj CSOP intrat în posesia ”Evenimentului zilei”. Cei doi sunt cotați cu 23%.
MRU, Ponta și Antonescu
Crin Antonescu are cu un procent mai puțin, 22%, în timp ce personalitatea în care românii au cea mai mare încredere este guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, creditat cu 25%. În sondajul CSOP precedent, realizat în luna februarie, Victor Ponta era pe primul loc, cu 22% ”multă și foarte multă încredere”, în timp ce Mihai Răzvan Ungureanu și Crin Antonescu erau la egalitate, cu 20%.

Actualul primar al Capitalei, Sorin Oprescu, a reușit să strângă doar 19 procente. El este la egalitate cu Dan Diaconescu, președintele Partidului Poporului și unul dintre principalii săi adversari.

La mică distanță de cei doi se situează președintele Traian Băsescu, care, în ciuda faptului că și-a asumat politic măsurile de austeritate luate de guvernul Boc, rămâne la o cotă de încredere ridicată, 17%.

Nici Elena Udrea nu stă rău în acest top, în ciuda virulentelor campanii negative la adresa sa derulate de mass media de opoziție. Fostul ministru al Turismului are o cotă de încredere de 14%, egală cu cea a fostului premier, Emil Boc, dar peste cea a lui Vasile Blaga (13%), Gigi Becali (13%) sau Adriean Videanu (11%).

Sondajul a fost realizat în perioada 23 martie- 1 aprilie, pe un eșantion reprezentativ de 1.096 de persoane, cu vârsta de 18 ani și peste. Marja de eroare este de +/- 3%.

ÎNCREDEREA ÎN PERSONALITĂȚILE POLITICE
În ceea ce privește intenția de vot în alegerile parlamentare, sondajul CSOP relevă doar mici modificări, în marja de eroare, față de cel din luna februarie. Astfel, USL a câștigat un procent, de la 48%( cât avea în februarie) la 49%, în timp ce PDL a pierdut un procent, de la 20% la 19%.

Partidul Poporului Dan Diaconescu a crescut într-o lună de la 16% la 17%.
INTENȚIA DE VOT LA ALEGERILE PARLAMENTARE
Citiţi mai mult: EVZ.ro

Niciun comentariu: