marți, 17 aprilie 2012

Maghiarul și Ungureanu vor sa facă curățenie la Romsilva

Eficientizare la Romsilva este foarte necesara dar în restul tarii, în Bucovina totul este eficient. Nu va atingeți de Bucovina ! Aici treburile pădurilor merg struna, toată lumea este fericita și ar fi păcat sa stricați asemenea ecosistem clădit cu grija cu mari eforturi răbdare și suferințe din partea personalului calificat și mai ales competent.
Se pregăteşte "ceva" pentru Romsilva
România liberă:
Korodi: Încep un dialog intens cu reprezentanţii Romsilva pentru a eficientiza această instituţie
Korodi Attila a anunţat, marţi, într-o conferinţă de presă, la Miercurea Ciuc, care sunt priorităţile sale în noua funcţie, printre acestea figurând reorganizarea Romsilva, transmite corespondentul MEDIAFAX.
"O să mă ocup şi o să mă aplec în zona managementului pădurilor, primul-ministru mi-a dat o sarcină cu privire la reorganizarea Romsilva şi sper să o ducem la capăt cu un rezulat foarte bun în lunile următoare", a spus Korodi.
Potrivit acestuia, dialogul cu reprezentanţii conducerii regiei va începe în cursul săptămânii, urmărind, pe de-o parte, combaterea furtului de pădure "în sistem mafiot", iar pe de altă parte, identificarea modalităţilor care să conducă la eficentizarea activităţii instituţiei.
"Încep un dialog intens cu reprezentanţii Romsilva, pentru a eficientiza această instituţie şi - ceea ce este mai important pentru mine - şi aici mă întorc la ceea ce credeam şi în 2007-2008 când eram ministrul Mediului, consider că este nevoie de o cooperare interinstituţională între Ministerul de Interne, procuratură, Garda Financiară, ANAF şi Silvicultură, pentru combaterea infracţionalităţii în zona exploatării pădurilor în sistem mafiot foarte bine organizat, pentru că este nevoie de evitarea elementelor locale care scurtcircuitează intervenţiile statului", a spus el.
Korodi Attila a afirmat că la reorganizarea regiei se vor lua în considerare diferitele tipuri de activităţi pe care le desfăşoară în prezent Romsilva şi, "probabil, se va dori o abordare separată a fiecărei activităţi economice, pentru că la ora actuală compania naţională a pădurilor acoperă foarte multe activităţi şi aceasta nu ajută neapărat în a crea profit"
.

De la prefectura și pana la conducerea celui mai mare mastodont străin de tocat lemn sunt din structurile Romsilva și reglează treburile în asa fel ca toată lumea sa fie mulțumita, de la bugetul statului si pana la bugetul personal. In detrimentul muritorilor de rând, dar asta este mai putin important. Principalul este sa existe o armonie și ea exista.
In Bucovina avem mari investitori străini cu care ne mândrim , crează sute de locuri de munca în zona lor de funcționare și desființează câteva mii în celelalte zone. In cinstea venirii lor s-a făcut un sistem de licitație separat , la București , unde sunt alese cele mai accesibile și mai valoroase partizi,(parcele de pădure puse în valoare pentru a fi exploatate}, care sunt adjudecate la primul sau cel mult doi pași de licitație, pentru a nu bate la ochi . Acolo prostimea autohtona nu are acces.
Din restul partizilor, care mai sunt cât de cât mai rentabile sunt exploatate prin sistem prestări servicii unde este rândul personalului calificat sa-și eficientizeze profitul printr-un mecanism care merita un articol separat.
Ce mai rămâne, prin cele vârfuri de munte, se scoate la celebrele și preacinstitele licitații pe picior, la care poate participa cu drepturi depline și prostimea autohtona sa se lupte cinstit tot cu celebrii investitori străini care încă ne mai explica de multe ori, cum sta treaba cu democrația, căci noi cei de pe aici nu ne prea pricepem. Si uite asa ne mândrim noi Bucovineni cu influentele austro-ungare din cele mai vechi tipuri și pana în zilele noastre.
Părerea lui Googu tocmai din Bucovina.

Niciun comentariu: