luni, 16 aprilie 2012

Sechestru de milioane de euro pe averile îmbogățiților peste noapte .



Ultima lună a adus, pe lângă adoptarea legii confiscării extinse a averilor, o multitudine de sechestre pe agoniseala câtorva personaje ”cu greutate” din peisajul public.
Diriguitorii fotbalului românesc nu au motive de bucurie având în vedere că procurorii le-au sechestrat mai multe imobile: o casă aparținând lui Mircea Sandu și alte trei aflate în proprietatea lui Mitică Dragomir. În același timp, primarul social democrat al Buzăului, Constantin Boșcodeală, s-a pricopsit cu sechestru pe întreaga avere. Fostul secretar general al Ministerului de Interne Laurențiu Minorescu ori directorul peste Direcția Portuară Constanța, Eugen Bogatu, au fost trimiși în judecată cu averile de nabab sub sechestru.
În scandalul dezafilierii echipei de fotbal Universitatea Craiova, procurorii DNA au pus, în urmă cu zece zile, sechestru asigurător pe un imobil al președintelui Federației Române de Fotbal (FRF) Mircea Sandu și pe alte trei case aparţinând lui Mitică Dragomir, președintele Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF).
Deși au negat cu înverșunare, locuințele descoperite pe numele celor doi au fost indisponibilizate până la o decizie a instanței de judecată. Ultima declarație de avere a lui Dragomir este din decembrie 2008, pe când ”Corleone” era deputat în Parlamentul României.
Vapor pe Herăstrău și aprtament de 700 mp
Terenuri a trecut două, în Pipera și Pantelimon. În București, Dragomir avea o casă de 600 de metri pătrați, două apartamente în suprafață de 300, respectiv 700 metri pătrați și mai avea șapte vile construite în Pipera, imobile scose la vânzare. În proprietate, Dragomir mai avea două vapoare pe Herăstrău din care unul ”l-am tăiat ș i l-am dat la fier vechi”. Bijuteriile, ceasurile și tablourile din casele jupânului de la Ligă valorau atunci 350.000 de euro. Clădirea fostei ambasade a Spaniei din spatele Guvernului a fost cumpărată de Dragomir cu un împrumut de 2,3 milioane de euro din bancă, spune el în declarație.
În 2008, șeful ligii ar fi câștigat 4,4 milioane de euro din vânzarea mai multor vile, 56.000 de euro din chirii și 70.000 de lei din salariu.
Boșcodeală a rămas fără cinci case și șase terenuri
Constantin Boșcodeală este cercetat de DNA în două dosare și este acuzat de delapidare și de abuz în serviciu. Prejudiciul este de peste un milion de euro, motiv pentru care întreaga sa avere este sechestrată. Primarul este învinuit într-un dosar legat de Clubul de Fotbal Gloria Buzău. În celălalt caz primarul este acuzat de abuz în serviciu în legătură cu cartierul de vile Orizont, unde deţine unul dintre imobile. În urmă cu câteva zile, procurorii DNA au făcut o descindere la Primăria Municipiului Buzău de unde au confiscat mai multe documente şi totodată au pus sechestru pe întreaga avere a edilului - şase terenuri şi cinci imobile dintre care o vilă la Năvodari.
Politicieni cu averi amețitoare
La începutul lunii erau trimiși în judecată responsabilii de controlul din Vama Constanța, în total 39 de persoane, printre care senatorul ”independent” Mircea Banias, Eugen Bogatu, fost director al Direcției Portuare Constanța, sau Laurenţiu Mironescu, fost secretar general al Ministerului Administraţiei şi Internelor. Grupul din port percepea diferite sume de bani pentru procesarea vamală a mărfurilor, indiferent dacă erau introduse licit sau ilicit. Mironescu și Bogatu au averile sechestrate. Primul are cinci terenuri intravilane în Constanța și Prahova, două case de vacanță în Constanța și Prahova, două de locuit în Ovidiu și Eforie Sud și un apartament în București.
Aceste bunuri sunt completate de un autoturism de teren, conturi de 50.000 de euro și împrumuturi de 40.000 de euro. La capitolul ”datorii” este trecută suma de 320.000 de euro către o persoană fizică. Din salariu, Mironescu câștiga fix 78.000 de lei pe an.
Bugetarul Bogatu se lăfăie în lux
Colegul de șpăguială, Eugen Bogatu are zece terenuri intravilane în județele Constanța , Tulcea și București. Averea pusă sub sechestru continuă șase apartamente și o casă de 1000 de metri pătrați, 250.000 de euro în conturi, 1,5 milioane de lei împrumuturi către firmele soției, dar și datorii de 1.200.000 de euro către milionarul constănțean Adolf Baclea.
În ciuda impresionantei averi, Bogatu ridica un salariu anual de 71.000 de lei și soția sa unul de 24.000 de lei pe an.
Citiţi mai mult: Sechestru de milioane de euro pe averile îmbogățiților peste noapte - Justiţie > EVZ.ro http://www.evz.ro/detalii/stiri/sechestru-de-milioane-de-euro-pe-averile-imbogatitilor-peste-noapte-976877.html#ixzz1s9G1cTrd EVZ.ro

Niciun comentariu: