joi, 19 aprilie 2012

Tăriceanu i-și pregătește atent viitorul în PNL
( PDL,PSD, Crin Antonescu,Train Băsescu , Stolojan, Flutur )

Prin desele apariții în spațiul public Tăriceanu i-și pregătește atent viitorul și influenta în PNL.
Mirosul lui fin, de politician bătrân, ii spune ca trebuie sa iasă din conul de umbra în care a intrat odată cu venirea crizei, după dezastruoasa guvernare cu care a pricopsit aceasta țara, de dragul puterii, și în folosul PSD-ului, care în perioada respectiva a reușit mai multe decât ar fi reușit dacă ar fi fost ei însăși la guvernare.
Acțiunile lui sunt justificate oarecum și de derapajele pe care le are Crin Antonescu în ultima vreme, pentru care va trebui sa dea socoteala la un moment dat, în cazul unui eșec la alegeri, sau poate mai devreme. In acest sens Tăriceanu nu se sfiește sa ia fraiele partidului atunci când Antonescu se trezește mai târziu și a început sa arunce cu pietre în actualul prim -ministru, un fost și încă actual liberal, care în eventualitatea unui succes în funcția pe care o deține, ar putea atrage pe lingă dumnealui, o mare parte din liberalii mai cu capul pe umeri reduși la tăcere de sistemul democratic de conducere, aplicat cu tupeu de Antonescu .
După scrisoarea deschisa din 11 aprilie prin care ii sugerează lui Ungureanu sa o lase mai moale cu triburile tarii, astăzi domnul Tăriceanu s-a gândit ca n-ar fi rău sa mai puncteze la impresia artistica și a ieșit cu un nou atac mult mai elaborat și mai complex și începe:
În urmă cu câteva zile o ziaristă mă întreba cum văd planurile anunţate de unii lideri ai PDL de a "coagula" o mişcare "de dreapta", eventual condusă de actualul Prim Ministru. Îi răspundeam atunci că PDL nu are nici o identitate de dreapta deşi îi place să se laude cu acest lucru. Experienţa ultimilor ani arată că PDL este un partid fără ideologie politică, creat în mare măsură prin coagularea unor traseişti politici în jurul puterii şi numai cu scopul de a avea acces la resursele bugetului şi la controlul agenţilor economici de stat.

N-or fi având PDL-list-ii rădăcini de dreapta dar sunt singuri care fac politica de dreapta iar traseistii pe care i-a observat dumnealui, au plecat tocmai când se aflau la putere refuzând susținerea condiționata de politici de stingă a PSD-ului, cu care se lauda fostul prim-ministru, iar "impostori ai dreptei" nu pot fi decât acei ce astăzi se țin strâns de mânuțe și joaca hora unirii cu PSD-ul
Si pentru ca nu ar strica și ceva voturi de la foștii proprietari deposedați abuziv de regimul comunist, Tăriceanu se lansează în diverse teorii, afirmații și apologii a proprietății private, menite doar sa acumuleze capital electoral pentru USL și pentru domnia sa în interiorul PNL-ului.
Pe alocuri ar avea totuși dreptate în problema despăgubirilor foștilor proprietari dat fiind faptul ca acești oameni trebuie totuși despăgubiți corect până la urma. Dar de ce sa fie despăgubiți de la bugetul de stat sau din vânzarea unor intreprinderi sau a unor resurse economice? De ce sa nu sa tragem la răspundere pe cei ce au cheltuit inutil banii din marile privatizări cu care acum se puteau despăgubi acești foști proprietari fără probleme.
De ce sa nu tragem la răspundere pe cei ce au profitat de acești bani și acum apar cu nonșalanta, în diverse ocazii de ne explica cum sta treaba în democrațiile adevărate ?
In alta ordine de idei, nu putem totuși trece cu vederea ura și adversitatea pe care a manifestat-o Tăriceanu la adresa celor ce au salvat la momentul respectiv PNL-ul de la un colaps iminent și ma refer aici la Valeriu Stoica, cel ce a reușit sa intuiască corect poate singura portița de salvare a partidului la acel moment, la Stolojan, Flutur, și pe alocuri chiar Băsescu. Aceasta fiind tactica pe care și-a clădit cariera politica, pe care acum a preluat-o Antonescu și a modelat-o după chipul și asemănarea (inteligenta) lui, convertind-o intr-o ura crunta, vecina cu inconștienta
. Părerea lui Googu...

Niciun comentariu: