vineri, 20 aprilie 2012

COREEA DE NORD SI SATELITII.

Coreea de Nord a avertizat vineri ca va lansa sateliti "unul dupa altul", după principiul urma scapă turma, sperând ca din cât mai multi probabilitatea este mai mare ca unul sa se nimerească bun și sa ajungă la destinație,insistenta mai tot timpul da roade.
Intr-un comunicat de presa, Coreea de Nord spune ca a incheiat ancheta privind cauzele dezintegrarii rachetei Unha-3, care a explodat dupa doar doua minute de zbor. Racheta a parcurs 120 de kilometri inainte de a se rupe in patru bucati si de a cadea in Marea Galbena, in vestul peninsulei coreene.
Datele colectate dupa esecul acestei lansari sunt "o garantie pentru un succes mai mare in viitor", a declarat Comisia coreeana pentru tehnologie spatiala, scrie AFP.
"SUA si Japonia, precum si sustinatorii lor, se pot opune cat de tare doresc, trupa de sobolani a lui Lee Myung-Bak (presedintele sud-coreean) poate protesta cat vrea, satelitii ai RPDC (Republica Populara Democrata Coreea), cu scopuri pasnice, vor fi trimisi in spatiu unul dupa altul",
Sursa: Hotnews.ro

Niciun comentariu: