luni, 11 iunie 2012

Ion Iliescu:Scorul obţinut de USL este o respingere a lui Băsescu, m-a surprins placut

Preşedintele de onoare al PSD Ion Iliescu declară, la RFI, că scorul obținut de USL la alegerile locale este "o reflectare a unei stări de spirit care se simţea foarte clar în ţară, de respingere a rezultatelor unei guvernări care s-a dovedit păguboasă" şi recunoaşte că nu se aştepta la acest scor.

"Exprimă un vot de blam dat guvernării de până acum, dar exprimă şi o speranţă pentru o guvernare mai bună, care să răspundă nevoilor ţării şi ale oamenilor", consideră fostul şef al statului, precizând că, pe de o parte, "e o respingere a PDL-ului şi de fapt a domnului Băsescu, care şi-a pus amprenta asupra politicii Guvernului din ultima perioadă şi pe de altă parte, o speranţă spre această alianţă, că va putea să redreseze lucrurile în ţară".

Ion Iliescu admite că rezultatele alegerilor locale l-au surprins.

"M-au surprins plăcut! Sigur, nu aşteptam chiar acest scor, într-adevăr! Bănuiam, simţeam că aceasta este starea de spirit şi că are toate şansele USL-ul să câştige, însă scorul într-adevăr a accentuat starea de spirit sau a reflectat o stare de spirit mult mai profundă, de dezaprobare a guvernării anterioare", spune preşedintele de onoare al PSD.

Ion Iliescu pledează pe de altă parte pentru organizarea alegerilor parlamentare în luna octombrie, în loc de noiembrie-decembrie.

"Bine ar fi să ne stabilim şi noi o dată fixă pentru alegerile parlamentare, ca în America, să se ştie întotdeauna o lună de sfârşit de an, după un mandat de patru ani, să nu se tot deplaseze de fiecare dată cu o lună mai târziu, să fie, să spunem, a doua jumătate a lunii octombrie şi asta ar simplifica foarte mult lucrurile", crede fostul şef al statului.

În opinia lui, scorul USL de la alegerile locale "este o premisă bună pentru parlamentare, dar aceasta va depinde şi de guvernarea din această perioadă".
Sutsa :http://www.pesurse.ro/#/

Niciun comentariu: