luni, 17 decembrie 2012


Lasitate, dezonoare, iresponsabilitate, numele tau e Vasile Blaga! Si citeva sondaje

Lasitate, Dezonoare, Iresponsabilitate, Numele Tau E Vasile Blaga! Si Citeva Sondaje

Se spune: PDL a pierdut sute de primari în vară și de aia a pierdut acum 900 de mii de voturi. E o problemă aici. USL a cîștigat sute de primari în vară și nu a avut acum 900 de mii de voturi în plus acum, ba a avut cu 100 de mii mai puțin.
Se presupune că votanții ăia erau genul de cetățeni care se încolonează la vot dupa cum vrea primarul. Vorbim de electorat rural, captiv primarului și găletușelor, nu? De ce acest electorat, stăpînit acum de primari USL, nu se regăsește in scorul USL de la parlamentare? Ce s-a intimplat cu acest electorat dependent de ordinul primarului? De ce nu-l regăsim la USL? Unde a dispărut el?
În altă ordine de idei, trebuie să recunosc că m-a surprins lașitatea și lipsa de responsabilitate a lui Vasile Blaga și a echipei sale. Nu am fost niciodată fan al lui Blaga și echipei sale (celebrul BVB), ba dimpotrivă, dar nici măcar eu nu mă așteptam ca Blaga să fie atît de laș și de mic. L-am făcut caporal, însă îi retrag gradul. Caporalii au onoare. Soldații au curaj. Generalii au minte. Blaga nu are nimic. E doar un funcționăraș care țipă și dă cu pumnul în masă cînd e înconjurat de subalterni neputincioși, care înjură femei și sperie intelectuali cu ochelari, care vorbește de bărbăție, onoare și curaj, deși nici măcar nu are habar cum arată acestea, darămite să le fi avut vreodată.
Curajul, onoarea și responsabilitatea lui Blaga se rezumă la acuzații la adresa Monicăi Macovei, a lui Cristian Preda, Sever Voinescu, MRU, Boc, Băsescu sau pedeliștilor din teritoriu. Acum văd că el, împreună cu conducerea, analizează performanțele electorale ale teritoriului (!!!). Cum poți să te duci tu și să le ceri socoteală ălora din teritoriu, cînd tu ești un incompetent politic și loser electoral cum nu s-a mai văzut în PDL decît la Berceanu, Boureanu sau Cezar Preda? Cum să judeci tu filialele locale cînd partidul, sub conducerea ta, a luat 14% (FC și PNȚcd tot or fi luat 2%), cînd tu ai luat la tine în colegiu 24% (deși era colegiu-fief PDL), cînd tu nu ai reușit în viața ta să cîștigi o luptă electorală, cînd tu ai pierdut Bucureștiul, cel mai puternic fief PDL, în 2008, ceea ce a însemnat începutul sfîrșitului pentru partid? Fiindcă lumea uită că Bucureștiul a fost pierdut de președintele PDL București, Vasile Blaga, și de candidatul PDL la Primăria Capitalei, Vasile Blaga.
mai multe pe http://www.blogary.ro/

IN-GRID - TU ES FOUTU

https://www.youtube.com/

Laura Branigan - Self Control

https://www.youtube.com/

Taximetrist de la aeroport, te arde daca te crede strain

Cursa era de la Henri Coanda la Pullman ,aprox.12km, pe 14 Dec 2012. Curs EURRON = 4.49https://www.youtube.com/https://www.youtube.com/user/sexu2323

marți, 11 decembrie 2012

Distrugatorul PDL nu se preda



Dupa ce a tras dreapta in sant si a dat posibilitatea USL-istilor sa invadeze parlamentul intr-o proportie infioratoare, asemanatoare numai nazistilor, domnul Vasile Blaga nu se preda, vrea o reconstructie.
- Ai avut la dispozitie termenul de lupta legal,(campania electorala), probabil si foarte multi bani, logistica, oameni dispusi sa te ajute, si nu ai facut absolut nimic doar te-ai bazat pe faptul ca lumea vede ce prostii face Ponta, cat de nauc e Antonescu si cat de impotriva lor este Europa, acum la spartul targului, stai si te faci ca ploua in cel mai rusinos mod.
- D-le Blaga, demisia dumneavoastra este necesara si iminenta !!! Rugati-va de Dl Boc sa revina si sa salveze ce se mai poate salva din actuala Dreapta si din fostul PARTID DEMOCRAT.
- Va ascundeti in spatele deciziilor in unanimitate din forurile de conducere din partid si din conventie, dupa ce v-ati aliat cu Neica Nimeni cu tinta de a trece pragul electoral(in cazul nostru 14%).
-In viata, cand iti propui putin realizezi putin D-le Blaga.
-Cat despre ceilalti pot sa spun doar ca: Idealul mustei este balegarul.
Parerea lui Googu toocmai din Bucovina...

luni, 10 decembrie 2012

Scorul obtinut de USL la parlamentare face Casa Poporului neancapatoare. Vor urma ample lucrari de extindere a acestei cladiri:

Secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, a declarat, luni, ca viitorul Legislativ va avea 550 de parlamentari, cu 80 în plus fata de actualul Parlament, el aratând ca sala de plen are 501 locuri, fiind neîncapatoare pentru cei 550 de alesi. El a spus ca Parlamentul rezultat în urma alegerilor de duminica va avea 550 de mandate.
Dragnea a aratat ca este vorba despre 80 de mandate în plus fata de actualul Parlament.
conform : http://www.pesurse.ro/

duminică, 9 decembrie 2012

America din Suceava. Povestea lui Gavril Baies, romanul care si-a construit un "ranch texan" de peste o jumatate de milion de euro



Baies si-a construit insa o alta filosofie de viata: "America e unde ti-o faci tu, eu imi fac America la mine acasa".
Mestesugarul in lemn din Bucovina a muncit in Italia si-n Suedia decoratiuni din lem in casele bogatilor. Toti banii stransi in 10 ani, peste o jumatate de million de euro i-a bagat intr-un ranch pe care l-a ridicat in Botosana, judetul Suceava, in curtea casei lui bucovinene veche de 100 de ani.

Il cunoaste lumea pana in Suceava, Radauti si Gura Humorului drept "Americanu' de la Botosana" si umbla imbracat in cowboy pentru ca spune ca trebuie sa fii special si sa-ti faci un brand al tau, daca vrei sa reusesti. In barul lui texan auzi insa muzica country, ci lautari tigani din zona.

De cand cu libertatea, dupa comunism, poate in sfarsit sa umble imbracat in cowboy, nu de batos ce e, ci pentru ca are o intreaga filosofie de viata. Cand ceilalti din sat au inceput sa-si faca vile, sa puna termopene, beton si faianta, Gavril Baies a pastrat intacta casa batraneasca bucovineana veche de aproape 100 de ani si in spatele ei si-a intins un ranch texan.
Investitia totala: peste o jumatate de million de euro.
Sapte ani s-a perfectinat prin Italia. A facut mobile in casa unui fost pilot de Formula 1, decoratiuni prin baruri si restaurante. Dar lovitura a dat-o iarna trecuta, in Suedia, cand cineva de acolo i-a cerut sa-i scupteze direct pe exteriorul casei niste cai.


Tot ce a strans, a investit acasa, in satul lui. Cand bucovinenii incepeau sa-si ridice case noi, el a facut magazine cu materiale de constructie. Mancare, paine, lucruri pentru casa, tot la el gasesc. Cand a vazut ca-si cheltuiesc din bani la carciuma, a facut barul. El n-a stat cu mainile-n san de cand se stie.
Copii lui nu vor sa emigreze, pentru ca Gavril Baies a facut sa le placa acasa.
Sursa: Pro TV

sâmbătă, 1 decembrie 2012


Sute de tineri basarabeni au cerut, la Alba Iulia, unirea Basarabiei cu Romania

     
Sute de tineri basarabeni au cerut, la Alba Iulia, unirea Basarabiei cu RomaniaFoto: Arhiva
Peste 2.000 de persoane au asistat sambata, la Alba Iulia, la manifestarile organizate de 1 Decembrie. La eveniment au participat si cateva sute de tineri basarabeni, care au scandat pentru unirea Basarabiei cu Romania.
De asemenea, la evenimente au fost prezenti si opozanti ai proiectului minier de la Rosia Montana.

Manifestarile de la Alba Iulia dedicate Zilei Nationale a Romaniei si implinirii a 94 de ani de la Marea Adunare Nationala din 1 Decembrie 1918 au inceput, sambata dimineata, in centrul municipiului, unde Prefectura Alba a organizat un ceremonial de depunere de coroane de flori la statuile lui Iuliu Maniu si Ion I.C. Bratianu, dupa ce un ceremonial similar a fost organizat, vineri, de Primaria Alba Iulia.

Tinerii din Basarabia prezenti la Alba Iulia, majoritatea membri ai Federatiei Asociatiilor de Basarabeni din Romania, au scandat si au purtat pancarte prin care cereau unirea Basarabiei cu Romania.

Ei au afisat pancarte cu lozinci de genul: "Basarabia e Romania", "Unirea face puterea", "Basarabia pamant romanesc, "Romania, nu uita, Basarabia e a ta".

Alaturi de tineri, la Alba Iulia s-au aflat si reprezentanti ai Consiliului Unirii din Republica Moldova, organizatie constituita in 2012 cu scopul de promova Unirea cu Romania.

De asemenea, la manifestari au fost prezenti si zeci de opozanti ai proiectului minier de la Rosia Montana, care purtau pancarte cu mesaje de genul: "Aurul Apusenilor, Nu al Cotrocenilor", "Tradarea de tara in aur se masoara", "Uniti pentru a salva Rosia Montana" si au scandat "Salvati, salvati Rosia Montana".

Manifestarile de la Alba Iulia se vor incheia, sambata seara, cu focuri de artificii, parada facliilor si un concert in aer liber. 

Un american, mandru ca sunt roman

Mandru ca sunt roman: Un colt de rai ascuns - parerea unui newyorkez despre Romania Foto: Facebook/LKF - Perspectiva asupra Bucurestiului Prietenia romanilor, inteligenta celor care ne reprezinta peste hotare si devotamentul lor pentru tara unde s-au nascut, peisajele pitoresti si sarmul, toate acestea ii incanta pe strainii care ne viziteaza tara. LKF s-a nascut in Trinidad- Tobago, dar locuieste la New York, impreuna cu familia sa, de aproximativ o decada. Nu a putut, insa, sa nu ramana impresionat de Bucuresti, atunci cand l-a vizitat, acum un an. Prin prisma meseriei sale, a avut sansa sa calatoreasca in toata lumea, ca sa nu mai vorbim de viata de zi cu zi, pe care o duce in "Marele mar" al Statelor Unite ale Americii. Lucrand intr-o organizatie internationala, are si colegi romani, asa ca nu face parte dintre americanii care intreaba daca Romania este vreo insula. Dupa cum spune chiar el, stia dinainte sa ne viziteze tara, acum un an, de la colegi, cate ceva despre clima si despre felul cum sunt oamenii. Poate singurul pacat al romanilor este ca am inceput sa ne indoim de calitatile noastre, dar aceasta mentalitate trebuie sa dispara, crede LKF. Daca strainii ne vad ca pe "ceva cu totul special, ce poate nu mai exista nicaieri in lume", de ce nu ne-am simti si noi asa?http://www.ziare.com/media/mass-media/nou-pe-ziare-com-cele-mai-importante-stiri-in-cel-mult-10-minute-pe-telefonul-mobil-976034

vineri, 30 noiembrie 2012


Striptease-ul senatorului Ghise de Ziua Nationala a Romaniei

     
Striptease-ul senatorului Ghise de Ziua Nationala a Romanieifoto google
Ziua Nationala ar trebui sa fie acel moment solemn, cand ne manifestam respectul fata de trecutul natiunii, de prezentul ei, dar si speranta noastra pentru un viitor mai bun. 
Daca nu stim sa ne comportam ca atare, mai bine sa nu sarbatorim, sa stam acasa si sa dormim, decat sa ne batem joc de sarbatoare.

Din timpuri vechi, acelea pe care si le amintesc septuagenarii, octogenarii si poate chiar putinii centenari aflati inca in viata, ziua nationala a avut totdeauna doua momente de referinta: parada militara si receptia de la Palat, in prezenta ambasadorilor acreditati.

Exceptand perioada comunista, rivalitati politice au existat totdeauna, lupta pentru putere n-a lipsit nici ea, dar de Ziua Nationala rivalii se salutau institutional si nu cred sa fi existat un caz, cand sa fi refuzat cineva protocolara cupa de sampanie, la care era invitat solemn de catre seful statului.

In anii grei cand soldatii isi varsau sangele pe front, cei doi neimpacati din fruntea tarii - Regele si Maresalul - desi nu se suportau reciproc, stiau totusi sa se respecte, din consideratie pentru tara. Erau prezenti impreuna, pentru ca natiunea sa aiba incredere in ei si sa nu simta semne de conflict.

Chiar si in ultimii ani de domnie ai Regelui Carol al II-lea, cand ajunsese neagreat de intreaga clasa politica, oficialii erau toti pezenti de Ziua Nationala, iar arhivele de filme cu jurnalele de actualitati din acea vreme pastreaza inca si astazi pe pelicula marturia acelor momente solemne.

In lumea noastra non-conformista, cand ucrainencele isi exprima protestul expunandu-se mai dezbracate decat Eva in piata piublica, non-conformistul Ghise a incercat o mascarada cam de aceeasi calitate, dar mai retinuta, fara sa-i pese ca asa ceva este o ofensa adusa Zilei Nationale.

Doleantele pe care Ghise si le scrisese pe tricou, ca sa defileze cu ele la vedere, dau de inteles ca nu-i ajungea sa-si tulbure compatriotii. Tinea sa-si faca numarul de striptease in public, pentru ca sa vada ambasadorii acreditati si ziaristii straini cata intelepciune a scris el pe respectivul tricou

vineri, 19 octombrie 2012

Sondaj de opinie.


Analistii GeoPol sustin intr-un raport ca lideriiUSL au pierdut procente importante de-a lungul acestei perioade, chiar daca sondajele ii arata ca fiind castigatorii parlamentarelor, imaginea luiCrin Antonescu si Victor Ponta fiind afectata foarte mult.
Chiar daca USL are in continuare o cota electorala ridicata, chiar dubla fata de Alianta Romania Dreapta, de cand au preluat puterea, liderii Uniunii pierd procente pe fiecare zi ce trece, spun analistii.

In ceea ce il priveste pe liderul liberalilor, Crin Antonescu, erodarea a fost cauzata inca de la inceputul lunii septembrie, odata cu simbolistica plecare de la Cotroceni, atunci cand presedintele Basescu si-a reluat mandatul de presedinte al Romaniei. Analistii GeoPol mai spun ca Antonescu si-a pierdut o parte din electorat si din cauza refuzului de a iesi din viata politica, asa cum a promis ca va face daca Basescu se va intoarce la Cotroceni.

Cat despre liderul PSD Victor Ponta, el nu prea a avut de castigat de cand a preluat conducerea Executivului, mai degraba actiunile de la Palatul Victoria l-au tras in jos. Analistii GeoPol sustin ca un prim punct ce a dus la pierderea increderii electoratului in Victor Ponta reprezinta numirile unor ministri incompatibili cu functiile detinute in cadrul Executivului si schimbarile pe care acesta le-a facut la numai patru luni de la instalarea in functia de prim-ministru, atunci cand mai multi ministri au fost schimbati. mai mault pe ;Ziare.com.

Nechifor este mai interesat de " era Flutur " decât sa facă ceva în jud. Suceava.




Nechifor: Greşelile lui Flutur la proiectele europene costă Consiliul Judeţean 2,6 milioane de lei

Vineri, 19 Octombrie 2012 (15:23:06)de 
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, l-a acuzat pe liderul PDL Suceava, Gheorghe Flutur, că în perioada în care a condus administraţia judeţeană au fost cheltuite ilegal importante sume de bani din proiectele europene implementate în judeţ. Nechifor a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, că la aproape toate proiectele cu finanţare europeană nerambursabilă au fost constatate nereguli, Consiliul Judeţean fiind obligat să returneze o sumă de aproape 2,6 milioane de lei (26 de miliarde de lei). Şeful administraţiei judeţene a explicat că aceasta este suma cheltuită ilegal la zece proiecte proiecte europene derulate în perioada în care Gheorghe Flutur a condus Consiliul Judeţean. „Vin din ce în ce mai multe corecţii la proiectele finanţate din fonduri europene nerambursabile pe care Consiliul Judeţean Suceava le-a derulat sub mandatul lui Flutur. Din păcate, aproape la fiecare proiect care s-a implementat apar astfel de corecţii, adică apar sume de bani care trebuie rambursate deoarece au fost cheltuite ilegal de fosta administraţie”, a spus Nechifor.


Citeşte mai mult pe Monitorul de Suceava: http://www.monitorulsv.ro/Ultima-ora-local/2012-10-19/Nechifor-Greselile-lui-Flutur-la-proiectele-europene-costa-Consiliul-Judetean-2-6-milioane-de-lei#ixzz29m6IlRF2

Acest aligator va bântui visele tale.


Antonescu Hitler pamflet HQ

FRATII PAUN-SIRBA DE LA VASLUI

joi, 18 octombrie 2012

Milioane de dolari dintr-o joaca pe internet. Descoperiţi o poveste de viaţă incredibilă: Cristian Micle


Cu șase ani în urmă, Cristian Micle se lăsase de două facultăți, n-avea un chior și debutase cu un blog anonim. Acum e milionar și are un motto: „Facultatea te prostește”


Să apari pe freshome.com te costă mii de dolari. Cele mai mari companii din lume își fac publicitate pe site-ul timișoreanului Cristian Micle

La 20 de ani s-a îmbogăţit dintr-o joacă pe  internet.Acum are  26, un cont cu multe     zerouri şi un site cu 400.000 de fani pe Facebook pentru care nişte americani sunt gata în orice moment să îi vireze în cont 2 milioane de dolari. Nu trece săptămână în care siteul să nu fie menţionat în Washington Post, New York Times sau alte publicaţii tari din toată lumea.
„Facultatea te prosteşte”
Freshome.com e cel mai în vogă blog de arhitectură al momentului. În ziua precedentă interviului, avusese 127.000 de unici şi aproape 4 milioane lunar, ceea ce pentru un site de nişă e uriaş. Cristian Micle are abia 26 de ani şi îşi trăieşte visul american la Timişoara. 99% dintre vizitatorii site-ului de proiecte de arhitectură şi design interior nu-şi închipuie nicio clipă că totul este realizat întrun apartament din România, o ţară pe care nici n-ar şti s-o arate pe hartă. Conţinutul este în engleză şi include cele mai pretenţioase proiecte de case oferite de arhitecţi din toată lumea, din Cambodgia până în California şi din Finlanda până în Australia. O vilă andaluză proiectată de arhitecţii unui studio londonez, McLean Quinlan Architects, era, miercuri, cea mai nouă postare pe site. Tot angrenajul, în care s-au adunat 10.000 de articole, e lucrat la trei laptopuri, de-acasă, de Cristian Micle şi de cele două ajutoare ale sale.


Citiţi mai mult: Ce poate face un student repetent din România? Să adune câteva milioane de dolari pe internet. Descoperiţi o poveste de viaţă incredibilă: Cristian Micle - Reportaj > EVZ.ro http://www.evz.ro/detalii/stiri/Ce-poate-face-un-student-repetent-din-Romnia-S-adune-cteva-milioane-de-dolari-pe-inter-100628.html#ixzz29fsIP6gj 
EVZ.ro 

Mitingul USL de pe Arena Nationala-văzut din alt unghi.

http://www.youtube.com/

miercuri, 17 octombrie 2012

Nechita şi Fenechiu, gata să „fure” Sucevei 8,7 milioane de euro



de 
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Cel puţin 8,7 milioane de euro, care în final ar putea însemna de două ori mai mult, adică în jur de 18 milioane de euro, sunt aproape de a fi redirecţionaţi dinspre Suceava spre Iaşi. „Furtul” este posibil ca urmare a influenţei pe care liderii PSD şi PNL Iaşi, Gheorghe Nechita şi Relu Fenechiu, o au la nivel central, aceştia reuşind să-i determine pe reprezentanţii Guvernului şi ai Ministerului Transporturilor să accepte Iaşiul într-o competiţie la care pierduse startul şi nu mai avea cum să recupereze decalajul creat. Este vorba de staţia intermodală de la Dărmăneşti, care are toate şansele să nu se mai construiască, banii pentru investiţia de la Suceava urmând să fie trimişi pentru un proiect similar la Iaşi.
Banii pentru acest tip de proiecte urmează să fie alocaţi în baza Programului Operaţional Sectorial Transporturi, iar într-o primă fază au fost cuprinse şase locaţii în care urmau să fie construite staţii intermodale. Este vorba de Timişoara, Braşov, Constanţa Port, Bucureşti, Olteniţa/Giurgiu şi Suceava. Cel puţin aşa prevedea Ordinul ministrului Transporturilor nr. 457/2011. Numai că, la scurt timp după ce amicii lui Gheorghe Nechita şi Relu Fenechiu au ajuns la Bucureşti în structurile de conducere ale Guvernului şi ministerelor, s-a produs şi schimbarea. Pe 30 august 2012 este emis Ordinul 1358 al noului ministru al Transporturilor, în care este introdus un nou punct. Acesta are următorul cuprins: „Zona Iaşi, amplasată rutier şi feroviar pe reţeaua centrală TEN-T; conectare la viitoarea autostradă Târgu Mureş – Iaşi – Ungheni; beneficiază de existenţa infrastructurii de transport pe cale ferată largă, facilitându-se astfel legătura feroviară cu Republica Moldova, Ucraina şi Rusia”.
Mai mult, în acest Ordin 1358 Suceava nu este prinsă cu un cost estimativ al lucrărilor. Şi asta în condiţiile în care este depus la Ministerul Transporturilor încă de pe 15 decembrie 2011. Iar dacă cei de la Bucureşti nu au aflat valoarea proiectului, „Monitorul de Suceava” le poate transmite că se ridică la 8,7 milioane de euro. Şi asta după ce a fost întors de câteva ori de la Bucureşti şi s-au mai tăiat o serie de cheltuieli, suma iniţială a investiţiei fiind estimată la 18 milioane de euro.
Toate aceste manevre dau serios de gândit asupra viitorului staţiei intermodale de la Dărmăneşti, dar şi a modului în care sunt privite lucrurile de anumiţi politicieni cu funcţii de răspundere în judeţ, dar şi de parlamentarii care ar trebui să ne reprezinte la Bucureşti.


Citeşte mai mult pe Monitorul de Suceava: http://www.monitorulsv.ro/Local/2012-10-17/Nechita-si-Fenechiu-gata-sa-fure-Sucevei-8-7-milioane-de-euro#ixzz29aFoyays

joi, 11 octombrie 2012

Un bebelus vrea să cânte Nicki Minaj!


si originalul :

Regizorul Andrei Serban: Tara e condusa de o adunatura de derbedei

Faimosul regizor roman de teatru Andrei Serban face un portret extrem de acid al scenei politice romanesti. Regizorul este revoltat de evenimentele politice din vara si de implicarea politicienilor in activitatea Institutului Cultural Roman.
"Mi-e greu sa spun ce rau imi pare de tot ce se intampla in Romania si mai ales de consecintele deprimante ale acestei rabufniri arhaice. Cine se astepta in anul 2012 ca o democratie poate fi pusa in pericol peste noapte? In mod sigur Anul Caragiale fost 'sarbatorit' in politica in vara asta din plin, mult mai intens decat in teatru: scena politica a aratat ca tara e condusa de o adunatura de derbedei fara un dram de constiinta. Mai mult pe: http://www.ziare.com/

DIANA SELAGEA -CAND ERAM COPIL LA TATA

joi, 4 octombrie 2012

Mark Zuckerberg - de astăzi suntem 1- miliard

Incepand din această dimineață, sunt mai mult de un miliard de oameni care folosesc Facebook în mod activ în fiecare lună.
This morning, there are more than one billion people using Facebook actively each month. If you're reading this: thank you for giving me and my little team the honor of serving you. Helping a billion people connect is amazing, humbling and by far the thing I am most proud of in my life. I am committed to working every day to make Facebook better for you, and hopefully together one day we will be able to connect the rest of the world too.
Sursa:https://www.facebook.com/Mark Zuckerberg.

vineri, 21 septembrie 2012

O chitara si o super-acordeonista

QUEBRA QUEIXO-Jeanete e Marcelo Silva
http://www.youtube.com/

Portocala enervanta-ORANGE Nya nya STYLE

http://www.youtube.com/

ZACUSCĂ DE FASOLE.

Zacusca de fasole poate reprezenta aperitivul ideal în sezonul rece. Aceasta poate fi mâncată imediat după ce s-a răcit sau se poate păstra în cămară. Zacusca de fasole are o complexitate medie şi poate fi preparată în 2 sau în 5 ore, în funcţie de cantitatea pe care o doriţi.
Mai jos puteţi regăsi trei reţete simple de zacuscă de fasole.
ZACUSCĂ DE FASOLE – reţetă 1
Ingrediente:
● 2 kilograme de ceapă
● 1,5 kilograme de gogoşari
● 2 kilograme de roşii
● 600 grame de morcov
● 1 kilogram de fasole boabe
● 1 litru de ulei
● 5 foi de dafin
● 1 lingură de cimbru uscat
● piper
● sare Mod de
preparare:
Fasolea se fierbe în mai multe ape. Se pune fasolea la fiert în apă fără sare, cu o ceapă care a fost curăţată, până dă în primul clocot, după care se schimbă apa. Se dă şi în al doilea clocot, iar apoi se schimbă apa. Se mai lasă să mai dea un al treilea clocot. Apa în care a fiert se scurge şi se păstrează pentru mai târziu.
Între timp, se curăţă morcovii şi se dau pe răzătoarea mare. Apoi se curăţă ceapa de coajă şi gogoşarii de cotorul cu seminţe şi se taie totul cubuleţe sau julienne. Roşiile se toacă cu tot cu coajă şi se strecură de sâmburi.
Apoi, se încinge uleiul într-o oală mare de 10-12 litri. Se adaugă ceapa, morcovul în ulei şi se sotează până când ceapa începe să devină sticloasă, după care se adaugă gogoşarii, iar atunci când s-a înmuiat, se stinge totul cu suc de roşii.
Întreaga compoziţie se lasă la foc mic timp de p jumătate de oră. La final se adaugă boabele de fasole, cimbrul, foile de dafin, sarea şi piperul. Se fierbe totul până când fasolea s-a înmuiat şi uleiul s-a ridicat deasupra. Dacă fasolea nu e fiartă, mai adăugaţi apă în care a fiert, dar care să fie caldă.
După ce fasolea s-a fiert, zacusca fierbinte se toarnă în borcanele calde şi uscate. Se legă bine borcanele cu celofan sau cu un capac şi se învelesc în prosoape sau pături calde.
Sursă: cevabun.ro
ZACUSCĂ DE FASOLE – reţeta 2
Ingrediente:
● 2 kilograme de fasole uscată
● 3 kilograme de gogoşari roşii
● 1 kilogram de bulion de rosii
● 1 kilogram de ceapă
● 1 litru de ulei de floarea soarelui
● două bucăţi de foi de dafin
● ienibahar
● cimbru
● boia de ardei iute sau dulce.
Mod de preparare:
Se fierbe fasolea bine, dupa ce a stat la înmuiat de cu seara. După ce a fiert, fasolea se scurge, se lasă la răcit şi se dă prin maşina de tocat sau robotul de bucătărie. Conţinutul obţinut se dă deoparte.
Apoi, se coc gogoşarii, se curăţă şi se dau şi ei prin maşină. Ceapa se taie mărunt, se opăreşte în câteva clocote, în puţină apă. Se scurge şi se căleşte în puţin ulei. Apoi, se adaugă gogoşarii peste ceapă şi se lasă la foc mic, timp de 30 de minute. Se adaugă fasolea,condimentele, bulionul şi restul de ulei şi se lasă pe foc până când uleiul deasupra. Se sărează compoziţia obţinută după gust şi se dă deoparte. Zacusca de fasole obţinută se pune în borcane după ce s-a răcit un pic.
Sursă: Reţete Culinare.ro
ZACUSCĂ DE FASOLE – reţetă 3
Ingrediente:
●250 de grame de fasole
● 2 cepe mari
● 1/2 kilograme de ardei capia
● 2 linguri de bulion
● 50 de mililitri de ulei
● sare
●piper
● foi de dafin
● cimbru
● boia
Mod de preparare:
Se fierbe fasolea în apă cu sare. Între timp se adaugă morcovul şi o ceapa tocată mărunt. Atunci când apa începe să scadă este indicat să se completeze şi să se lasă pe foc întreaga compoziţie până când fasolea este fiartă bine. După aceea se ia de pe foc şi se dă deoparte.
Apoi, se pun ardeii la copt, după care se curăţă şi se taie făşii.
Se curăţă şi se toacă mărunt şi cea dea doua ceapă, care se căleşte în ulei încins până când aceasta devine translucidă. Se adaugă fasolea şi ardeiul şi se completează cu apă, în care se pun câteva foi de dafin şi se lasă să fiarbă la foc mic. Când apa a început să scadă se adaugă bulionul. Compoziţia obţinută se condimentează, după gust, cu sare, piper, cimbru şi boia, iar apoi se mai dă totul într-un clocot. Atunci când zacusca de fasole este gata, aceasta se lasă să se răcească un pic, iar apoi se pune în borcane.
Sursă: Caietul cu reţete
http://www.gandul.info/

marți, 18 septembrie 2012

VERIFICA DACA MAȘINA PE CARE VREI S-O CUMPERI A FOST ACCIDENTATĂ


Asiguraţii RCA au acces, începând cu data de 15 septembrie 2012, la informaţiile privind istoricul daunelor proprii, înscris în baza de date CEDAM, întreţinută şi administrată de Comisia de Supraveghere a Asigurărilor (CSA).
Potrivit unui comunicat al CSA, Consiliul Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor, printr-o decizie recent adoptată, simplifică modul de aplicare a sistemului bonus-malus şi facilitează accesul asiguraţilor la informaţiile privind istoricul daunelor proprii.
În consecinţă, începând din 15 septembrie, asiguraţii RCA au acces la informaţiile privind istoricul daunelor proprii, înscris în baza de date CEDAM, întrucât primele de asigurare aferente asigurărilor obligatorii de răspundere civilă auto (RCA) depind de istoricul de daunalitate realizat de asiguratul/utilizatorul unui vehicul într-o perioadă de referinţă, aşa cum prevăd reglementările în vigoare cu privire la sistemul bonus-malus.
Mai mult pe http://www.capital.ro/index.html

Cum arata noul Logan 2

Cum se schimba o bujie....

Profesor doctor înțelept Victor V Ponta.


Ponta il ataca iar pe Basescu: Si-a dat cu parerea la Bruxelles, eu sunt mai intelept

     
Ponta il ataca iar pe Basescu: Si-a dat cu parerea la Bruxelles, eu sunt mai inteleptFoto: Digi 24
Premierul Victor Ponta a declarat marti ca presedintele Traian Basescu "si-a dat cu parerea" la Bruxelles atunci cand a vorbit despre uniunea bancara, el neavand dreptul sa ia angajamente in numele Romaniei.
"Nu am discutat atat de mult cu presedintele Barroso despre aceasta intiativa, a uniunii bancare(...) Sunt convins ca presedintele Basescu nu se poate angaja in numele Romaniei, ci si-a dat cu parerea. In numele Romaniei se poate angaja Parlamentul, Guvernul", a sustinut Ponta in prima conferinta de presa tinuta dupa intalnirea de luni seara, de la Bruxelles, cu presedintele CE,Jose Manuel Barroso.

De ce trebuie Romania sa adere la uniunea bancara a zonei euro

Traian Basescu, la Bruxelles: Am fost primit ca intre prieteni (Video)

Ponta, dupa intalnirea cu Barroso: Mare parte din reprosurile reciproce au ramas in urma

Victor Ponta a spus ca nu are inca formata nicio parere despre uniunea bancara propusa de presedintele CE in plenul Parlamentului European in urma cu cateva zile, dar va avea una dupa o consultare cu comisiile parlamentare si BNR.

"Nu poti sa te duci sa discuti o jumatate de ora si sa dai verdicte. Nu am spus ca sunt in favoare, nici impotriva (...) Romania trebuie sa actioneze mult mai serios cand e vorba de teme europene. De obicei eram primii care saream in sus de bucurie(...) Nu vreau sa dau bine la Bruxelles fara sa stiu subiectul", a comentat premierul Ponta, spunand ca se va consulta cu Parlamentul si Banca Nationala in urmatoarea perioada, inainte de a anunta pozitia Guvernului Romaniei.

"Domnul Basescu are o parere, eu sunt mai asezat, mai intelept, prefer sa ii ascult pe cei care se pricep(...) Romania nu a participat pana acum la dezbateri, doar a fost de acord cu ceea ce au propus altii", a mai sustinut premierul roman.

Victor Ponta a dat exemplul Poloniei, care "a spus foarte direct" ca nu isi poate da cu parerea pe un asemenea subiect cata vreme tara sa, la fel ca si Romania, nu face parte din zona euro.

"Daca Polonia are curajul sa isi exprime punctul de vedere, de ce nu si Romania?", a mai afirmat premierul, subliniind faptul ca ramane un pro-european, dar cata vreme Romania nu "sta la masa" cu tarile din zona euro nu se va grabi sa isi expuna punctul de vedere cu privire la uniunea bancara.                                                                                                               Mai mult pe :Ziare.com

Cum vor arata noile mașini de politie.

Dacia Dokker va fi maşina pe care o va folosi Poliţia Rutieră.

mai mult pe:http://www.gandul.info/

luni, 17 septembrie 2012

Hello Wordpress Bloggers!

Sursa:http://www.youtube.com/

Hello Blogspot People!

Sursa:http://www.youtube.com/

Cum arata CV-ul lui Dan Sova înainte de modificare

CURRICULUM VITAE
Nume   DAN SOVA
Grad didactic  Conferenţiar universitar (Catedra de Drept Public)
Studii   ƒ LLM in  Taxation, London School of Economics and Political
Science - Master in Drept Fiscal, Marea Britanie (2007)  
ƒ Doctorat in Drept, Facultate de Drept, Universitatea
Bucuresti  – Titlul tezei: Fiscalitatea aplicabila  societatilor
comerciale (2005)  
ƒ École de Formation du Barreau de Paris - Barreau de Paris,
Franta (1996)  
ƒ Facultatea de Istorie, Universitatea Bucuresti (2001)  
ƒ Facultatea de Drept,  Universitatea Bucuresti (1995)
Activitate
didactică şi
academică
• Conferentiar Universitar Doctor, titular al cursurilor:  Drept
Financiar Public, an II;  Drept Fiscal, an II;  Drept Fiscal
Comunitar, an IV, Drept Fiscal Aprofundat – Master Dreptul
Afacerilor, Facultatea de Drept, Universitatea Bucuresti (2007
- prezent)
• Lector Universitar Doctor, titular al cursurilor:  Drept
Financiar Public, an II, serie III; Drept Fiscal, an II, serie III;
Drept Fiscal Comunitar, an IV, semestrul 2. Facultatea de
Drept, Universitatea Bucuresti (2000 - 2006)
• Asistent Universitar, Facultatea de Drept, Universitatea
Bucuresti (1998 - 2000)
• Preparator  Universitar, Facultatea de Drept, Universitatea
Bucuresti (1996 -1998)  
• Titular al seminarului  Proceduri Fiscale,  Institutul National
al Magistraturii (2002 -2005)
Alte activităţi  • Practician certificat in reorganizare si lichidare juridica,
Uniunea Nationala a Practicienilor in Reorganizare si Lichidare
din Romania (2001 - prezent)
• Director, Revista Romana de Drept al Afacerilor, Editura
Rosetti (2002 - 2006)  
• Avocat,  Baroul Bucuresti (1995 - prezent)
Organizaţii
profesionale
ƒ Membru INSOL Europe (2006)  
ƒ Membru al Uniunii Nationale a Practicienilor in
Reorganizare si Lichidare Judiciara din Romania (2001 -
prezent)  
ƒ Membru al Baroului Bucuresti (1995 - prezent)  
ƒ Membru al Uniunii Nationale a Barourilor din Romania
(1995 - prezent)  
ƒ Membru al Corpului Didactic al Facultatii de Drept,
Universitatea Bucuresti (1996 -prezent)
Limbi străine  Engleză - foarte bine, Franceză - foarte bine
Contact  Facultatea de Drept, Universitatea din Bucureşti  
Bd. M. Kogălniceanu nr. 36 - 46, Sector 5, Bucureşti, RO –
050107

Cum se păstrează cartofii pe timpul iernii.

Păstrarea cartofilor în gospodării

Până la cel de-al Doilea Război Mondial, în ţara noastră se cultiva cartoful numai în depresiunile intramontane şi cele extramontane. Toamna, după recoltarea cartofilor, cultivatorii de aici umpleau căruţele cu saci cu cartof şi mergeau îndeosebi în zona de stepă şi cea de silvostepă şi chiar în zona colinară, unde îi dădeau la schimb pe porumb, grâu şi chiar vin, cu care se întorceau acasă.

După înfiinţarea Institutului de Cercetare-Dezvoltare a Cartofului şi Sfeclei de Zahăr de la Braşov au fost efectuate numeroase cercetări în urma cărora s-a constatat că, în condiţiile aplicării unor tehnologii specifice, cartoful poate fi cultivat şi în afara arealelor consacrate cultivării acestei specii. Astfel, s-a ajuns în timp ca fiecare locuitor al satelor să cultive cartof. Cel puţin în grădină pentru consumul propriu, dar şi pe suprafeţele mai mari pentru piaţă. Pentru aceştia ofer câteva sfaturi practice, de data aceasta cu referire la păstrarea cartofilor, care este la fel de importantă ca şi producerea lor.

Tuberculul de cartof conţine cca 75% apă, datorită cărui fapt este perisabil. Din cauza conţinutului mare de apă, foarte uşor se îmbolnăveşte în timpul păstrării. Acesta este cauza pentru care trebuie avut grijă ca să nu rămână în cartofii care se trec la păstrare niciun tubercul atins de vreo boală. Aceasta constituie focar de infecţie şi de la el se poate îmbolnăvi toată masa de cartof.

Odată cu strângerea tuberculilor se face sortarea lor. Adică, toţi cei vătămaţi în timpul recoltării, toţi cei suspecţi că ar fi bolnavi, ca şi tuberculii mici se pun separat şi se folosesc imediat în hrana animalelor. Tuberculii nu trebuie lăsaţi la lumina zilei mai mult de 6-7 ore, deoarece în coaja lor şi imediat sub coajă se acumulează o substanţă denumită solanină care, în cantitate mai mare, este otrăvitoare.

Atenţie la temperatură!

Tuberculul de cartof respiră şi transpiră în permanenţă. Din această cauză păstrarea cartofilor trebuie condusă din punctul de vedere al temperaturii în masa de tuberculi. Temperatura optimă pentru păstrarea cartofilor pentru consum este de 3-6°C şi a celor pentru sămânţă de 2-4°C. La cartoful pentru sămânţă, când sunt temperaturi mai ridicate în masa de tuberculi, faza repausului germinal se scurtează. Atât în timpul repausului germinal, dar mai ales după încheierea acestuia, în tuberculul de cartof pentru sămânţă începe să se sintetizeze un produs biochimic care favorizează formarea tuberculilor la plantele răsărite din acest tubercul.

Aceasta este faza de incubaţie. Pe măsură ce trece timpul, cantitatea produsului care favorizează formarea tuberculilor noi la plantele de cartof se reduce, cu atât mai mult cu cât temperatura din timpul păstrării o depăşeşte pe cea optimă. Are loc deci un proces de degenerare fiziologică în timpul păstrării cartofilor pentru sămânţă, din cauza nerespectării condiţiilor optime de păstrare. Dar şi temperaturile scăzute sunt dăunătoare, la -1°C tuberculul de cartof începe să degere, iar la -2°C îngheaţă.
Îndulcirea cartofului

La o temperatură sub 4-5°C se produce îndulcirea tuberculilor. Îndulcirea este un proces reversibil, care se produce din cauza transformării amidonului în zaharuri sub influenţa enzimelor amilolitice. După îndulcire se ţin tuberculii la temperaturi ridicate (15-23°C) timp de două săptămâni şi gustul dulce dispare. Din această cauză, iarna, în cazul păstrării cartofului în pivniţe, gospodinele trebuie să aibă în cămară mai mulţi cartofi pentru a evita consumul cartofilor îndulciţi, deşi mulţi consumatori apreciază favorabil gustul îndulcit al cartofului.

Din cele arătate rezultă că păstrarea cartofilor, aşa cum s-a arătat la început, este la fel de importantă ca şi producerea lor. Este important de reţinut faptul că, indiferent de locul unde se face păstrarea, termometrul pentru măsurat temperatura este la fel de important ca oricare altă unealtă folosită pentru plantarea sau întreţinerea culturii de cartof.

Adăpostirea

Păstrarea cartofilor se face, de regulă, în beciuri, pivniţe, bordeie speciale sau în silozuri la pământ. În beciuri sau pivniţe se păstrează cantităţi mici de cartofi; pentru a reduce cât mai mult pierderile din timpul păstrării, atât în beciuri cât şi în pivniţe se pregătesc compartimente special amenajate. Cel mai bine ar fi ca aceste compartimente să fie permanente, pentru a evita îmbolnăvirea tuberculilor şi a favoriza aerisirea uniformă a lor.

Spaţiile respective se amenajează din scânduri, distanţa între acestea fiind de 2 cm, pentru a se asigura astfel o bună circulaţie a aerului. Tot în acest scop, de la suprafaţa beciului, respectiv a pivniţei, şi până la baza boxei se lasă un interval de 15-20 cm. De asemenea, la perete, unde este fixat geamul de aerisire, se lasă o distanţă între peretele boxei şi cel al beciului tot de 15-20 cm. În beciul astfel amenajat se poate pune un strat de cartof de 2-2,5 m înălţime, în timp ce fără astfel de amenajări grosimea stratului de cartof nu trebuie să depăşească 1-1,2 m.

Dezinfecţia

Indiferent dacă sunt neamenajate sau amenajate special pentru păstrarea cartofilor, înainte de a se începe recoltarea pivniţele trebuie reparate, curăţate şi dezinfectate. Boxele amenajate special sunt cu pereţi mobili, ceea ce permite demontarea, curăţirea şi văruirea lor cu var proaspăt, care este şi dezinfectant. Bine este ca după aceea să se facă şi o dezinfecţie cu sulf. În acest scop se închid bine ferestrele, căptuşindu-le cu hârtie.

Apoi se aşează în mijlocul încăperii o tablă sau o găleată veche cu jar, peste care se pune cantitatea de sulf calculată. Se închide apoi uşa pivniţei respectiv a beciului, căptuşind-o şi pe aceasta cu hârtie pentru a împiedica ieşirea sulfului. După 2-3 zile se aeriseşte.

Aerisirea

Concomitent cu recoltarea cartofilor, după efectuarea riguroasă a sortării, aşa cum s-a arătat mai înainte, tuberculii se aşează la locul definitiv pentru păstrare. Acum, grija principală este aceea de a scădea temperatura în mijlocul masei de tuberculi la 3-5°C. În acest scop se deschid ferestrele şi uşile beciului în timpul nopţilor de toamnă, când nu este pericol de îngheţ, iar ziua se ţin închise.

Aerisirea trebuie făcută cu multă grijă, mai ales în timpul perioadei de păstrare. În timpul iernii trebuie avut grijă ca aerisirea să se facă numai ziua, când temperatura aerului este afară de 1°C şi durează doar 3-4 ore. Periodic se face controlul temperaturii, pentru ca păstrarea să poată fi condusă corespunzător. În beciuri şi eventual, în pivniţe cartofii se păstrează bine dacă se asigură în permanenţă o temperatură de 3-5°C în masa de tuberculi şi o umiditate relativă a aerului de 85-90%.

În condiţiile normale de păstrare, pe lângă bioxidul de carbon care se formează se degajă şi o cantitate apreciabilă de căldură, circa 2,5 kcal pe tonă şi oră, care determină creşterea temperaturii în masa de tuberculi şi în consecinţă creşterea respiraţiei, provocând stricarea cartofilor. Aşadar respiraţia trebuie să fie cât mai scăzută, ceea ce se realizează prin dirijarea temperaturii. Prin aerisire, respectiv mişcarea aerului, se realizează împrospătarea lui, evacuarea căldurii şi a vaporilor de apă degajaţi în procesul de respiraţie a tuberculilor de cartof.
Prof. dr. doc. Matei BERINDEI
REVISTA LUMEA SATULUI
NR. 22, 16-30 NOIEMBRIE 2008

duminică, 16 septembrie 2012

Reclama Volvo cu peste 5 mil accesari pe Youtube | VIDEO

SURSA:http://www.youtube.com/

TATARBUNAR:RĂSCOALĂ DUPĂ SCENARIU

După eşuarea Conferinţei de la Viena, în ziua de 29 iulie 1924, Biroul Politic al Partidului Comunist (bolşevic) al URSS a adoptat hotărîrea cu privire la crearea Republicii Sovietice Socialiste Autonome Moldoveneşti, în cadrul Republicii Sovietice Socialiste Ucraina. Se preconizează ca graniţa apuseană a noii republici să fie pe rîul Prut, ceea ce confirmă intenţia guvernului de la Moscova de anexare a Basarabiei . Autorităţile sovietice considerau că în 1924 erau toate condiţiile pentru declanşarea unei acţiuni de amploare împotriva României, care ar oferi pretextul pentru intervenţia Armatei Roşii şi ocuparea Basarabiei. Au fost planificate un şir întreg de măsuri împotriva integrităţii ţării. Moscova era convinsă că o răscoală de mari proporţii în Basarabia va demonstra opiniei publice mondiale că populaţia era nemulţumită de „dominaţia românească” şi cerea „alipirea” la Uniunea Sovietică.

Două grupări militare conduse de ofiţerii din Armata Roşie urmau să declanşeze atacuri simultane în nordul şi sud-estul Basarabiei, să ridice populaţia la luptă, după care să se proclame Republica Sovietică Moldovenească de la Bug pînă la Prut. În conformitate cu planul aprobat, au fost aduse arme, muniţii, materiale explozibile din Uniunea Sovietică şi trecute clandestin în România, mai ales noaptea, cu bărcile peste rîul Nistru.

La Arhiva Naţională a R. Moldova, în cadrul fondurilor personale, este depozitat un fond, care-i solicitat destul de des de cercetători. Este vorba despre fondul personal Manuil Poleac, un mare animator al documentelor istorice, care intenţiona să publice un „Dicţionar enciclopedic al Basarabiei” şi care a adunat o sumedenie de materiale, articole din diferite gazete şi reviste, cărţi, fotografii, hărţi care într-un fel sau altul aveau tangenţe cu istoria şi cultura din Basarabia .

Cu regret, enciclopedia nominalizată n-a apărut, în schimb toate materialele adunate de Manuil Poleac au fost depozitate la Arhiva Naţională. În dosarul 7 al acestui fond personal este inclus şi un articol dintr-un ziar rusesc vechi în care este vorba despre răscoala de la Tatarbunar din 1924 din Basarabia , care s-a dovedit a fi un spectacol sîngeros pentru opinia publică europeană.

Fără a face comentarii, îmi permit să pun conţinutul acestui articol la dispoziţia cititorului (traducerea îmi aparţine)

„De la începutul anului 1924 în Basarabia de sud se pregătea o răscoală împotriva sistemului de stat. Sub conducerea unor emisari speciali sovietici s-a început înarmarea populaţiei din Tatarbunar. Cu operaţia de pregătire a răscoalei se ocupa tâmplarul Andrei Arghirov. La el au fost aduse din URSS arme şi muniţii pentru răsculaţi. Andrei Arghirov a încredinţat armele spre păstrare lui I. Staianov şi S. Iaşcev.

În aprilie 1924 s-a început răscoala (de la Tatarbunar – Al.M.) sub conducerea lui A. Arghirov, care a tăiat cablurile telefonice şi a început a repartiza arme răsculaţilor. Armata (română – Al.M.) a încercuit localitatea şi drept prizonieri au fost capturaţi 300 de răsculaţi, dar A. Arghirov a izbutit să fugă în Rusia Sovietică şi datorită acestui fapt nu puteau fi depistaţi complicii lui. Ceilalţi răzvrătiţi au fost judecaţi de tribunalul militar din localitate şi au fost condamnaţi la diferite termene de muncă forţată. Pe Andrei Arghirov l-au judecat în lipsă şi a fost condamnat la muncă forţată pe viaţă.

În anul 1926 A. Arghirov, care a trecut la GPU şcoala de spionaj a venit din nou în Basarabia cu o misiune specială. Lui i s-a încredinţat să organizeze la sudul Basarabiei noi organizaţii primare comuniste.”

(ANRM, fond 792, inv.1, d.7)

În acelaşi fond şi inventar în dosarul 13 este inclusă şi fotografia celebrului general rus şi fost ministru de război al Rusiei, A.N. Kuropatchin. În 1910 generalul scria:

„Populaţia românească din Basarabia , anexată acum 100 de ani, trăieşte astăzi separată şi în afară de populaţia rusă. În viitor, fie pe cale paşnică, fie în urma unui război, unitatea poporului român este de neînlăturat. ”

De mult nu mai este al nostru nici Tatarbunarul, nici Cetatea-Albă, nici Hotinul, nici Balta, nici…, Tiraspolul, nici Dubăsarii, nici Râbniţa, … nici Tighina. Putem vorbi şi de Palanca?

Alexandru Moraru, istoric-arhivist şi publicist