marți, 18 septembrie 2012

Profesor doctor înțelept Victor V Ponta.


Ponta il ataca iar pe Basescu: Si-a dat cu parerea la Bruxelles, eu sunt mai intelept

     
Ponta il ataca iar pe Basescu: Si-a dat cu parerea la Bruxelles, eu sunt mai inteleptFoto: Digi 24
Premierul Victor Ponta a declarat marti ca presedintele Traian Basescu "si-a dat cu parerea" la Bruxelles atunci cand a vorbit despre uniunea bancara, el neavand dreptul sa ia angajamente in numele Romaniei.
"Nu am discutat atat de mult cu presedintele Barroso despre aceasta intiativa, a uniunii bancare(...) Sunt convins ca presedintele Basescu nu se poate angaja in numele Romaniei, ci si-a dat cu parerea. In numele Romaniei se poate angaja Parlamentul, Guvernul", a sustinut Ponta in prima conferinta de presa tinuta dupa intalnirea de luni seara, de la Bruxelles, cu presedintele CE,Jose Manuel Barroso.

De ce trebuie Romania sa adere la uniunea bancara a zonei euro

Traian Basescu, la Bruxelles: Am fost primit ca intre prieteni (Video)

Ponta, dupa intalnirea cu Barroso: Mare parte din reprosurile reciproce au ramas in urma

Victor Ponta a spus ca nu are inca formata nicio parere despre uniunea bancara propusa de presedintele CE in plenul Parlamentului European in urma cu cateva zile, dar va avea una dupa o consultare cu comisiile parlamentare si BNR.

"Nu poti sa te duci sa discuti o jumatate de ora si sa dai verdicte. Nu am spus ca sunt in favoare, nici impotriva (...) Romania trebuie sa actioneze mult mai serios cand e vorba de teme europene. De obicei eram primii care saream in sus de bucurie(...) Nu vreau sa dau bine la Bruxelles fara sa stiu subiectul", a comentat premierul Ponta, spunand ca se va consulta cu Parlamentul si Banca Nationala in urmatoarea perioada, inainte de a anunta pozitia Guvernului Romaniei.

"Domnul Basescu are o parere, eu sunt mai asezat, mai intelept, prefer sa ii ascult pe cei care se pricep(...) Romania nu a participat pana acum la dezbateri, doar a fost de acord cu ceea ce au propus altii", a mai sustinut premierul roman.

Victor Ponta a dat exemplul Poloniei, care "a spus foarte direct" ca nu isi poate da cu parerea pe un asemenea subiect cata vreme tara sa, la fel ca si Romania, nu face parte din zona euro.

"Daca Polonia are curajul sa isi exprime punctul de vedere, de ce nu si Romania?", a mai afirmat premierul, subliniind faptul ca ramane un pro-european, dar cata vreme Romania nu "sta la masa" cu tarile din zona euro nu se va grabi sa isi expuna punctul de vedere cu privire la uniunea bancara.                                                                                                               Mai mult pe :Ziare.com

Niciun comentariu: