duminică, 9 decembrie 2012

America din Suceava. Povestea lui Gavril Baies, romanul care si-a construit un "ranch texan" de peste o jumatate de milion de euro



Baies si-a construit insa o alta filosofie de viata: "America e unde ti-o faci tu, eu imi fac America la mine acasa".
Mestesugarul in lemn din Bucovina a muncit in Italia si-n Suedia decoratiuni din lem in casele bogatilor. Toti banii stransi in 10 ani, peste o jumatate de million de euro i-a bagat intr-un ranch pe care l-a ridicat in Botosana, judetul Suceava, in curtea casei lui bucovinene veche de 100 de ani.

Il cunoaste lumea pana in Suceava, Radauti si Gura Humorului drept "Americanu' de la Botosana" si umbla imbracat in cowboy pentru ca spune ca trebuie sa fii special si sa-ti faci un brand al tau, daca vrei sa reusesti. In barul lui texan auzi insa muzica country, ci lautari tigani din zona.

De cand cu libertatea, dupa comunism, poate in sfarsit sa umble imbracat in cowboy, nu de batos ce e, ci pentru ca are o intreaga filosofie de viata. Cand ceilalti din sat au inceput sa-si faca vile, sa puna termopene, beton si faianta, Gavril Baies a pastrat intacta casa batraneasca bucovineana veche de aproape 100 de ani si in spatele ei si-a intins un ranch texan.
Investitia totala: peste o jumatate de million de euro.
Sapte ani s-a perfectinat prin Italia. A facut mobile in casa unui fost pilot de Formula 1, decoratiuni prin baruri si restaurante. Dar lovitura a dat-o iarna trecuta, in Suedia, cand cineva de acolo i-a cerut sa-i scupteze direct pe exteriorul casei niste cai.


Tot ce a strans, a investit acasa, in satul lui. Cand bucovinenii incepeau sa-si ridice case noi, el a facut magazine cu materiale de constructie. Mancare, paine, lucruri pentru casa, tot la el gasesc. Cand a vazut ca-si cheltuiesc din bani la carciuma, a facut barul. El n-a stat cu mainile-n san de cand se stie.
Copii lui nu vor sa emigreze, pentru ca Gavril Baies a facut sa le placa acasa.
Sursa: Pro TV

Niciun comentariu: