joi, 8 martie 2012

UDMR intre ciocan și nicovala, PSD intre balcon și sala de plen, PNL are o treaba.

După mai multe guvernări liniștite, din punctul lor de vedere ,semnalele din ultimele zile încep sa le dea dureri de cap celor de la UDMR. Începând cu tema UMF Tîrgu Mureș ,legea sănătății și votul uninominal pur iată câteva din problemele pe care UDMR-ul le tratează în mod diferit fata de cei din coaliția și care au început sa producă fisuri într-o guvernare care până în prezent a funcționat bine, tocmai datorită lor. Ca au negociat bine,ca au folosit sloganul "dacă nu, noi ne retragem..." le-a mers. Numai ca toate au o limita și se pare ca limita lor se numește MRU. Deranjat de abordările de gen ultimatum premierul ar fi transmis ca nu au decât sa plece dacă vor. Poate ca ar fi timpul ca UDMR sa fie pus în banca lui de partid de 6-7 % iar MRU prin independenta sa este unealtă perfectă pentru acest lucru. Acum ca măsurile care au reformatat și echilibrat cât de cât economia au fost luate, ar fi normal, ca actuală coaliție de guvernare sa se ocupe și de aceste măsuri corecte din puntul meu de vedere și anume votul uninominal, care în actuală sa forma produce aberații de genul, parlamentar al României ales de pe poziția a trei-a care de rușine nici nu prea trece pe la ședințele parlamentului sau reorganizarea teritorială care asa cum este în momentul de fata a dus la formarea unor baroni județeni veniți, o parte dintre ei, cu rădăcini din vechea orânduire, ce taie și spânzura, în județele lor și care știu pe ce butoane sa apese odată la patru ani. Odată cu discursul președintelui din parlament aceste obiective au devenit deja directive pe care guvernul și PDL-ul nu vad de ce nu le-ar pune în aplicare sau mă rog, măcar sa încerce, ținând cont de declarațiile celor de la UDMR cărora nu prea le-a căzut bine, văzând ca locurile de la balcoane sunt ocupate. In schimb ar putea sa coboare cu picioarele pe pământ cei din opoziție, mă refer la cei din PSD, sa repare măcar acum în al doisprezecelea ceas, ceea ce au stricat tot d-lor, aducând în parlament oameni de pe locul doi sau trei, care mai spera ca de pe aceeași treaptă a podiumului vor ajunge președinți. De altfel d-l Ponta nu a exclus, într-unul din interviurile de după discursul președintelui, o oarecare susținere a guvernului ceea ce ar putea sa-i îngrijoreze și mai mult pe cei din UDMR. Ceilalți tovarăși de balcon nu cred ca mai poare cineva sa le distragă atenția de la lupta lor crin-cena, cu morile de vânt și cu Traian Băsescu ,pe toate căile posibile; (forumuri, mailuri,greve, demonstrații de ...trotuar,emisiuni TV cu aceiași tema la introducere, cuprins și final, etc). Aceasta grupare politica tinde tot mai mult ,prin tot ce face în ultimul timp, sa se poziționeze nici la stânga nici la dreapta ,ci la extrema.....

7 comentarii:

Anonim spunea...

se vede ca irosesti foarte mult timp in fata televizorului eu !

Unknown spunea...

Televizorul este inca un mijloc eficient de comunicare , important este sa nu cazi in plas manipulatorilor.

Anonim spunea...

mai schimba programele sau ai o problema

Unknown spunea...

Sa fii informat trebuie sa urmărești toate programele . In prima faza tote programele încep de la un fapt real,apoi urmează interpretările fiecăruia.

Anonim spunea...

titlul suna bine, dar nu inteleg din artiol ce treaba are PNL. In rest intuiesti corect atitudinile si actiunile unor lideri locali cum ar fi Flutur, BARON DE BUCOVINA !

Unknown spunea...

Sa poti intelege despre cei voba trebue sa citesti si articolul ,dar nu m-ar mira sa adormi pe parcurs.

Anonim spunea...

googomanule!