vineri, 9 martie 2012

Basescu si reacțiunea.

Vad în ultimele zile numeroase analize efectuate de diverși specialiști, analiști, binevoitori, răuvoitori,etc privind declarația președintelui Băsescu de majorare a salariului bugetarilor de pe la mijlocul anului în curs.
Putini sunt cei care interpretează declarația în sensul ei adevarat .As putea fi acuzat de deținerea adevărului absolut dar mie mi s-a părut ca d-l TB a făcut acesta declarația pentru a-și arata sprijinul sau pentru guvernul Ungureanu,pentru parlament, și de a da un semnal pozitiv mediului de afaceri și economiei în general dat fiind faptul ca cifrele din ultimele luni arata un regres economic. Sărbătorile de iarna, ce ocupa o buna parte din lunile decembrie și ianuarie, apoi viscolul și iarna grea din luna februarie pe care doar meteorologul Igas a reușit sa-l prevadă sunt fără îndoiala cel mai mari cauze ale acestui regres. Președintele a spus în mesajul sau sa se creeze premizele unei reveniri la salariile dinainte de ajustări, de acum totul depinzând de acțiunile guvernului și parlamentului ca sa se poată întâmpla acest lucru ( mediile economice și financiare sunt foarte atente la mesajele politicului iar un mesaj pozitiv nu poate sa facă decât bine). Acum ca pozitivul e negativ, ca cineva considera ca a crea premize înseamnă doar a emite actul normativ de majorare salariala, cred ca o face cu o evidenta rea intenție Dar cum în actualul context social când libertate și democrație înseamna sa fii doar împotriva la orice sa vezi totul ca și cum ai avea numai drepturi fără absolut nici o obligație fata de statul roman și societate în general,nu ma mai mira nimic.Cred totuși ca acestea fac parte din evoluția umana, a societății în general și vor sta la baza unei societăți viitoare mai responsabila și mai corecta din care nu știu dacă voi mai apuca sa fac parte, însa speranța moare ultima .Părerea mea.

8 comentarii:

Anonim spunea...

un ultim comentariu pt. ca esti foarte obositor de parcurs.Ieri vorbeai de o economie reformata si echilibrata,azi vorbesti de regres economic....in rest,fanatism politic sicampanie electorala pe filiera Botosana,probabil sarcina de partid(prin orice mijloace)

Unknown spunea...

Dacă realitatea înseamna fanatism,atunci prefer sa fiu fanatic și dacă ura minciuna și manipulare aduse la rang de virtute sunt calea cea buna atunci ramai liniștit cu obosiții tai , care acum sa odihnesc pe banii statului în balconul parlamentului.

Anonim spunea...

ce poza de neuitat.....din seara in care eba a fost rezolvata europarlamentar

Unknown spunea...

Eba a fost aleasa pri vot și eu știu câteva persoane care au votat cu ea fără sa-i oblige cineva .

Anonim spunea...

Gura pacatosului adevar vorbeste. Au fost si votanti care nu au fost oblgati.

Unknown spunea...

Cei pe care ii cunosc nu au fost obligați. Daca știi pe cineva care a fost obligat ,domnu Gâdea te așteaptă cu bratele deschise.

Anonim spunea...

La fiecare sectie liderul local a trebuit sa rezolve cel putin 10 inca de la primele ore, se intelege oameni de incredere stabiliti in prealabil la intalniri de taina, dupa care s-a intrat in normalitate...stii prea bine

Unknown spunea...

Ai o problema ,scenarita.