sâmbătă, 14 septembrie 2013

Rețeta ministrului Lucia Varga pentru bani la partid: Să luăm de la Apele Române

La vremea când toată lumea se cam pregătea de vacanța de vară... într-o ședință a BPN al PNL ministrul delegat pentru Păduril, Ape și Piscicultură se plângea că știe cum să aducă bani pentru partid, că a găsit soluția, dar că trebuie sprijinit să se lupte cu PSD. Banii identificați de doamna ministru erau din bugetul Apelor Române. VEZI explicațiile și solicitările ministrului:

varga.wav
00:03 / 03:14

"Aș vrea să vă spun domnule președinte că am fost în 10 organizații, am fost ca ministru din punct de vedere tehnic, dar am fost și din punct de vedere politic. La toate întâlnirile pe care le-am avut atât președinții de consilii județene cât și primarii ne întreabă cum îi putem ajuta.
În domeniul meu de activitate chiar am avea pârghii clare de a-i ajuta pentru că aproape în fiecare comună este câte un curs de apă care trebuie amenajat sau chiar sunt probleme așa cum este cazul Bacăului sau a Clujului unde chiar trebuie să intervenim pentru amenajarea unor cursuri de apă.
Ca să putem noi să îi ajutăm noi pe primarii din comunele respective rugămintea mea e ca la rectificare să negociem fonduri pentru miniștrii noștri pentru că eu nu pot să ajut un primar dacă nu am bani. Am de șapte ori mai puțini bani decât anul trecut. Rugămintea mea e că atunci când se redistribuie banii la rectificare să am și eu la capitolul cursuri de apă/amenajări împotriva inundațiilor un plus ca la rândul meu să pot ajuta primarii.
Altfel nu avem! Vin săracii la noi... și președinții de organizații și președinții de consilii județene și nu avem bani să facem acest lucru.
Am făcut o propunere, să luăm bani de la Apele Române... am discutat-o și cu domnul Chițoiu și am făcut o propunere și la nivelul primului ministru să luăm o sumă, 30% am propus eu, de la Apele Române care au bani la bugetul lor să-i folosim și să-i dirijăm către aceste lucrări de infrastructură.
Dacă nu ave bani nu avem cum să-i ajutăm pe primari.
În ce privește numirile în deconcentrate, în teritoriu... eu am înțeles așa – că există o procedură pe care ne-a spus-o și domnul secretar general Hellvig și domnul vice prim-ministru. Există un protocol, se trimită un CV de la organizații – eu mi-am făcut datoria și am predat CV-ul și protocolul atât prin secretariat cât și la directorul respectiv , dar BLOCAJUL este la nivelul directorilor PSD pentru că eu în toate cele trei instituții pe care le am în subordine am directori de la PSD că NU până nu primesc sarcină de la partid. Am avut discuția mea cu domnul Hellvig și eu din punctul meu de vedere mi-am făcut datoria."
http://www.pesurse.ro/