marți, 19 februarie 2013

Balul Gospodarilor Comanesti 2013 (video-4)

http://www.youtube.com/

Balul Gospodarilor Comanesti 2013 (video-6)

Balul Gospodarilor Comanesti 2013 (video-5)

http://www.youtube.com/

Holograf - Cat de departe (official video)

http://www.youtube.com/

Balul Gospodarilor Comanesti 2013 (video-3)

Balul Gospodarilor Comanesti 2013 (video-2)

Balul Gospodarilor Comanesti 2013 (video-1)

miercuri, 6 februarie 2013

Andrei Şerban: Situaţia României de azi seamănă cu cea a Troiei



Regizorul a montat pe scena Operei Naţionale din Iaşi "Troienele", un fragment din celebra "Trilogie antică" şi un spectacol devenit legendă
Trilogia antică”, spec tacolul montat de Andrei Şerban la Teatrul Naţional din Bucureşti, imediat după Revoluţia din 1989, a fost considerat, în urma unei anchete realizate în rândul oamenilor de teatru din România drept cel mai bun spectacol al ultimelor două decenii.
Acum, după 20 de ani de la acel spectacol, când minerii urlau în faţa teatrului şi înăuntru, actorii repetau, cu făclii aprinse pe coridoarele întortocheate ale Naţionalului, Andrei Şerban a montat pe scena Operei din Iaşi „Troienele”, un fragment al celebrei trilogii, care a avut premiera în această iarnă. Sala Operei Naţionale din Iaşi a fost de fiecare dată neîncăpătoare la cele câteva reprezentaţii care au avut loc şi publicul cere în permanenţă reprogramarea spectacolului.

Istoria „Trilogiei antice” a început cu mult înainte, în urmă cu patruzeci de ani, la teatrul La MaMa din New York, acolo unde Andrei Şerban a pus-o în scenă pentru prima dată, devenind un spectacol legendă în lumea întreagă. „Motivul care m-a convins cu adevărat să pun din nou în scenă «Trilogia» la Iaşi a fost că Beatrice Rancea, directoarea Operei, mi-a spus mereu: «Trilogia antică se predă în şcoliinformaţie despre cum a fost acest spectacol, dar pur teoretic. De ce să nu aibă şi ei experienţa directă a ceea ce înseamnă Troienele? »”, a explicat Andrei Şerban de ce a refăcut acum această montare. În acelaşi timp, el a ţinut să spună că, deşi realitatea socială s-a schimbat faţă de începutul anilor 90, acum spectacolul este la fel de profund ancorat în realitatea politică a României acestui moment.
Paralelă cu viaţa politică
„Povestea din „Troienele” e universală, şi totuşi, în acelaşi timp, este extrem de ancorată în zona politică, pentru că se poate referi la ce se întâmplă acum în ţară. Situaţia Troiei e cea a unei civilizaţii care dispare, a unei culturi care este distrusă, tot ce s-a clădit se năruie… o tranziţie spre necunoscut. Seamănă cu ce se întâmplă cu România în acest moment, nu?”, a mai spus regizorul.
Starea României este mai rea acum decât era în anii 90, crede Andrei Şerban, pentru că: „atunci era abia ieşită din comunism, FSN-ul era contracarat de o mişcare extrem de vie şi energetică a unei opoziţii, strada era foarte vie, intelectualii, studenţii, aveau o mare forţă. Pe când astăzi nu mai există deloc această rezistenţă. E un fel de acceptare tristă şi pasivă a unei situaţii care merge înspre rău. Cel puţin în cultură mi se pare că tot ce s-a creat în aceşti 20 de ani e pe cale de dispariţie.”
„E un fel de acceptare tristă şi pasivă a unei situaţii care merge înspre rău. Cel puţin în cultură mi se pare că tot ce s-a creat în aceşti 20 de ani e pe cale de dispariţie.” ANDREI ŞERBAN, regizor


Citiţi mai mult: Andrei Şerban: Situaţia României de azi seamănă cu cea a Troiei - Cultură > EVZ.ro http://www.evz.ro/detalii/stiri/andrei-serban-situatia-romaniei-de-azi-seamana-cu-cea-a-troiei-1022406.html#ixzz2K6rYY0DA 
EVZ.ro .

luni, 4 februarie 2013

Ada Milea-Ea are ochii

https://soundcloud.com/ada-milea/ea-are-ochii

KAPITALISM original Haos controlat pentru a fi jefuita Romania

http://www.youtube.com/

Ospiciul dintre Carpați


VOCILE DREPTEI. Ospiciul dintre Carpați

În ospiciul dintre Carpați, veselia s-a mai domolit. Pacienții și-au revenit din amorțeala de după trecerea efectului excitantelor din 9 decembrie și stau cu păhărelele în mână, cerșind calmante.
Primiseră doar o doză injectabilă de MCV care, departe să-i cumințească, le întărise convingerea că ei, pacienții sunt zdraveni, iar doctorul e cucu la cap. În plus, injecția duruse pe moment, dar nu părea să-și facă efectul așteptat, ba mai mult, avea efecte secundare manifestate prin halucinații și mania persecuției. Se pare că doctorul ar fi fost indus în eroare de niște persoane rele și din cauza asta ar fi pus un diagnostic total greșit, fapt care a dus la o văicăreală generală, cam ca la înmormântarea lui Kim Jong Il.
Că nu-s 3 penali în guvern cum zice Europa, ci numai 2, din care a rămas doar unul. Că nu Antena3 e centrul de comandă al loviturilor de stat, al linșajelor mediatice, ci EVZ. Nu guvernul Ponta e de vină că nu și-a făcut temele ci Marte retrograd și conjuncția cu Jupiter, un aspect astral nefast pentru o bună guvernare.

Unii nici n-au putut citi prospectul MCV-ului pentru că era scris prea mic și n-aveau ochelarii la ei. Știm cu toții ce mic scrie pe prospectul medicamentelor, special pentru a nu putea fi citite, o adevărată conspirație. În plus, nici domnul Antonescu nu mai e așa de tânăr, e de-nțeles că nu mai vede bine, mai ales ce nici nu prea vrea să vadă. În schimb, ne-a servit încă o mostră din umorul său sănătos de Isaccea și desigur, mulți dintre noi abia așteptăm să avem un președinte miștocar la Cotroceni.

Un alt pacient intenționează să-și tapeteze biroul de parlamentar cu foiță de aur pentru că un băiat simplu de la oi ca el, nu mai poate trăi într-un mediu cu miros de lavabilă, fără icoane sfințite, cu un jaf de birou cojit care să-i agațe costumele făcute la comandă. Ca să poată munci cât mai eficient, are nevoie de un cadru adecvat, din care aurul pe pereți nu poate lipsi, pentru că neuronul funcțional se activează ca la gâște, la orice strălucește. 

Pacientul de lux Voiculescu și-a semnat singur externarea, pretinzând că se simte mai bine, deși toată lumea știe că recidivează de fiecare dată și se-ntoarce. El se deosebește de ceilalți pacienți prin faptul că se crede directorul spitalului și de aceea face mereu pe șeful cu cei mai slabi de înger, mai ales că are niște ciomăgari plătiți care fac praf pe oricine îndrăznește să-l conteste. Pe oricine, cu familie cu tot.

Pacienții de rând umblă buimaci prin areal... Unii își alimentează X cinciul cu benzină de 30 de lei, ca să poată ajunge cu el până-n fața blocului unde-și au domiciliul într-o fostă uscătorie, transformată în garsonieră de lux cu gresie și faianță. Alții, se aruncă sub tren. Era băiat bun, zic vecinii, dar avea datorii la bănci. Se uitase cu o zi înainte la horoscopul de la Protv și Nety Sandu îi prevăzuse o zi bună în care avea bani să-și plătească ratele și se bucurase, chiar dacă Nety spusese că nu-i mai rămân bani de facturi la utilități. În dimineața zilei în care se aruncase, horoscopul o dăduse la-ntors, cică n-are bani de rate. Dacă ar mai fi așteptat o zi, ar fi aflat că astrele îi surâd din nou.

În ospiciul dintre Carpați, nebunii se joacă de-a doctorii, iar cei sănătoși sunt legați în cămăși de forță după ce li s-au golit buzunarele. Unii sunt violați, dar există o comisie care stabilește dacă violul e simplu sau mai complicat, în funcție de numărul de vânătăi de pe corpul victimelor, după care sunt trimiși frumușel la mediere să se împace cu torționarii. Să nu fim ranchiunoși, să nu purtăm pică violatorilor, că și ei sunt oameni și votează. În ospiciul dintre Carpați, doar Dumnezeu râde de se prăpădește...
Angela Tocilă este blogger si scriitor. Poți să citești mai multe opinii de acest autor pe: politicstand.com


Citiţi mai mult: VOCILE DREPTEI. Ospiciul dintre Carpați - VOCILE DREPTEI > EVZ.ro http://www.evz.ro/detalii/stiri/vocile-dreptei-ospiciul-dintre-carpati-1022033.html#ixzz2JvmyG2oI 
EVZ.ro