vineri, 21 septembrie 2012

O chitara si o super-acordeonista

QUEBRA QUEIXO-Jeanete e Marcelo Silva
http://www.youtube.com/

Portocala enervanta-ORANGE Nya nya STYLE

http://www.youtube.com/

ZACUSCĂ DE FASOLE.

Zacusca de fasole poate reprezenta aperitivul ideal în sezonul rece. Aceasta poate fi mâncată imediat după ce s-a răcit sau se poate păstra în cămară. Zacusca de fasole are o complexitate medie şi poate fi preparată în 2 sau în 5 ore, în funcţie de cantitatea pe care o doriţi.
Mai jos puteţi regăsi trei reţete simple de zacuscă de fasole.
ZACUSCĂ DE FASOLE – reţetă 1
Ingrediente:
● 2 kilograme de ceapă
● 1,5 kilograme de gogoşari
● 2 kilograme de roşii
● 600 grame de morcov
● 1 kilogram de fasole boabe
● 1 litru de ulei
● 5 foi de dafin
● 1 lingură de cimbru uscat
● piper
● sare Mod de
preparare:
Fasolea se fierbe în mai multe ape. Se pune fasolea la fiert în apă fără sare, cu o ceapă care a fost curăţată, până dă în primul clocot, după care se schimbă apa. Se dă şi în al doilea clocot, iar apoi se schimbă apa. Se mai lasă să mai dea un al treilea clocot. Apa în care a fiert se scurge şi se păstrează pentru mai târziu.
Între timp, se curăţă morcovii şi se dau pe răzătoarea mare. Apoi se curăţă ceapa de coajă şi gogoşarii de cotorul cu seminţe şi se taie totul cubuleţe sau julienne. Roşiile se toacă cu tot cu coajă şi se strecură de sâmburi.
Apoi, se încinge uleiul într-o oală mare de 10-12 litri. Se adaugă ceapa, morcovul în ulei şi se sotează până când ceapa începe să devină sticloasă, după care se adaugă gogoşarii, iar atunci când s-a înmuiat, se stinge totul cu suc de roşii.
Întreaga compoziţie se lasă la foc mic timp de p jumătate de oră. La final se adaugă boabele de fasole, cimbrul, foile de dafin, sarea şi piperul. Se fierbe totul până când fasolea s-a înmuiat şi uleiul s-a ridicat deasupra. Dacă fasolea nu e fiartă, mai adăugaţi apă în care a fiert, dar care să fie caldă.
După ce fasolea s-a fiert, zacusca fierbinte se toarnă în borcanele calde şi uscate. Se legă bine borcanele cu celofan sau cu un capac şi se învelesc în prosoape sau pături calde.
Sursă: cevabun.ro
ZACUSCĂ DE FASOLE – reţeta 2
Ingrediente:
● 2 kilograme de fasole uscată
● 3 kilograme de gogoşari roşii
● 1 kilogram de bulion de rosii
● 1 kilogram de ceapă
● 1 litru de ulei de floarea soarelui
● două bucăţi de foi de dafin
● ienibahar
● cimbru
● boia de ardei iute sau dulce.
Mod de preparare:
Se fierbe fasolea bine, dupa ce a stat la înmuiat de cu seara. După ce a fiert, fasolea se scurge, se lasă la răcit şi se dă prin maşina de tocat sau robotul de bucătărie. Conţinutul obţinut se dă deoparte.
Apoi, se coc gogoşarii, se curăţă şi se dau şi ei prin maşină. Ceapa se taie mărunt, se opăreşte în câteva clocote, în puţină apă. Se scurge şi se căleşte în puţin ulei. Apoi, se adaugă gogoşarii peste ceapă şi se lasă la foc mic, timp de 30 de minute. Se adaugă fasolea,condimentele, bulionul şi restul de ulei şi se lasă pe foc până când uleiul deasupra. Se sărează compoziţia obţinută după gust şi se dă deoparte. Zacusca de fasole obţinută se pune în borcane după ce s-a răcit un pic.
Sursă: Reţete Culinare.ro
ZACUSCĂ DE FASOLE – reţetă 3
Ingrediente:
●250 de grame de fasole
● 2 cepe mari
● 1/2 kilograme de ardei capia
● 2 linguri de bulion
● 50 de mililitri de ulei
● sare
●piper
● foi de dafin
● cimbru
● boia
Mod de preparare:
Se fierbe fasolea în apă cu sare. Între timp se adaugă morcovul şi o ceapa tocată mărunt. Atunci când apa începe să scadă este indicat să se completeze şi să se lasă pe foc întreaga compoziţie până când fasolea este fiartă bine. După aceea se ia de pe foc şi se dă deoparte.
Apoi, se pun ardeii la copt, după care se curăţă şi se taie făşii.
Se curăţă şi se toacă mărunt şi cea dea doua ceapă, care se căleşte în ulei încins până când aceasta devine translucidă. Se adaugă fasolea şi ardeiul şi se completează cu apă, în care se pun câteva foi de dafin şi se lasă să fiarbă la foc mic. Când apa a început să scadă se adaugă bulionul. Compoziţia obţinută se condimentează, după gust, cu sare, piper, cimbru şi boia, iar apoi se mai dă totul într-un clocot. Atunci când zacusca de fasole este gata, aceasta se lasă să se răcească un pic, iar apoi se pune în borcane.
Sursă: Caietul cu reţete
http://www.gandul.info/

marți, 18 septembrie 2012

VERIFICA DACA MAȘINA PE CARE VREI S-O CUMPERI A FOST ACCIDENTATĂ


Asiguraţii RCA au acces, începând cu data de 15 septembrie 2012, la informaţiile privind istoricul daunelor proprii, înscris în baza de date CEDAM, întreţinută şi administrată de Comisia de Supraveghere a Asigurărilor (CSA).
Potrivit unui comunicat al CSA, Consiliul Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor, printr-o decizie recent adoptată, simplifică modul de aplicare a sistemului bonus-malus şi facilitează accesul asiguraţilor la informaţiile privind istoricul daunelor proprii.
În consecinţă, începând din 15 septembrie, asiguraţii RCA au acces la informaţiile privind istoricul daunelor proprii, înscris în baza de date CEDAM, întrucât primele de asigurare aferente asigurărilor obligatorii de răspundere civilă auto (RCA) depind de istoricul de daunalitate realizat de asiguratul/utilizatorul unui vehicul într-o perioadă de referinţă, aşa cum prevăd reglementările în vigoare cu privire la sistemul bonus-malus.
Mai mult pe http://www.capital.ro/index.html

Cum arata noul Logan 2

Cum se schimba o bujie....

Profesor doctor înțelept Victor V Ponta.


Ponta il ataca iar pe Basescu: Si-a dat cu parerea la Bruxelles, eu sunt mai intelept

     
Ponta il ataca iar pe Basescu: Si-a dat cu parerea la Bruxelles, eu sunt mai inteleptFoto: Digi 24
Premierul Victor Ponta a declarat marti ca presedintele Traian Basescu "si-a dat cu parerea" la Bruxelles atunci cand a vorbit despre uniunea bancara, el neavand dreptul sa ia angajamente in numele Romaniei.
"Nu am discutat atat de mult cu presedintele Barroso despre aceasta intiativa, a uniunii bancare(...) Sunt convins ca presedintele Basescu nu se poate angaja in numele Romaniei, ci si-a dat cu parerea. In numele Romaniei se poate angaja Parlamentul, Guvernul", a sustinut Ponta in prima conferinta de presa tinuta dupa intalnirea de luni seara, de la Bruxelles, cu presedintele CE,Jose Manuel Barroso.

De ce trebuie Romania sa adere la uniunea bancara a zonei euro

Traian Basescu, la Bruxelles: Am fost primit ca intre prieteni (Video)

Ponta, dupa intalnirea cu Barroso: Mare parte din reprosurile reciproce au ramas in urma

Victor Ponta a spus ca nu are inca formata nicio parere despre uniunea bancara propusa de presedintele CE in plenul Parlamentului European in urma cu cateva zile, dar va avea una dupa o consultare cu comisiile parlamentare si BNR.

"Nu poti sa te duci sa discuti o jumatate de ora si sa dai verdicte. Nu am spus ca sunt in favoare, nici impotriva (...) Romania trebuie sa actioneze mult mai serios cand e vorba de teme europene. De obicei eram primii care saream in sus de bucurie(...) Nu vreau sa dau bine la Bruxelles fara sa stiu subiectul", a comentat premierul Ponta, spunand ca se va consulta cu Parlamentul si Banca Nationala in urmatoarea perioada, inainte de a anunta pozitia Guvernului Romaniei.

"Domnul Basescu are o parere, eu sunt mai asezat, mai intelept, prefer sa ii ascult pe cei care se pricep(...) Romania nu a participat pana acum la dezbateri, doar a fost de acord cu ceea ce au propus altii", a mai sustinut premierul roman.

Victor Ponta a dat exemplul Poloniei, care "a spus foarte direct" ca nu isi poate da cu parerea pe un asemenea subiect cata vreme tara sa, la fel ca si Romania, nu face parte din zona euro.

"Daca Polonia are curajul sa isi exprime punctul de vedere, de ce nu si Romania?", a mai afirmat premierul, subliniind faptul ca ramane un pro-european, dar cata vreme Romania nu "sta la masa" cu tarile din zona euro nu se va grabi sa isi expuna punctul de vedere cu privire la uniunea bancara.                                                                                                               Mai mult pe :Ziare.com

Cum vor arata noile mașini de politie.

Dacia Dokker va fi maşina pe care o va folosi Poliţia Rutieră.

mai mult pe:http://www.gandul.info/

luni, 17 septembrie 2012

Hello Wordpress Bloggers!

Sursa:http://www.youtube.com/

Hello Blogspot People!

Sursa:http://www.youtube.com/

Cum arata CV-ul lui Dan Sova înainte de modificare

CURRICULUM VITAE
Nume   DAN SOVA
Grad didactic  Conferenţiar universitar (Catedra de Drept Public)
Studii   ƒ LLM in  Taxation, London School of Economics and Political
Science - Master in Drept Fiscal, Marea Britanie (2007)  
ƒ Doctorat in Drept, Facultate de Drept, Universitatea
Bucuresti  – Titlul tezei: Fiscalitatea aplicabila  societatilor
comerciale (2005)  
ƒ École de Formation du Barreau de Paris - Barreau de Paris,
Franta (1996)  
ƒ Facultatea de Istorie, Universitatea Bucuresti (2001)  
ƒ Facultatea de Drept,  Universitatea Bucuresti (1995)
Activitate
didactică şi
academică
• Conferentiar Universitar Doctor, titular al cursurilor:  Drept
Financiar Public, an II;  Drept Fiscal, an II;  Drept Fiscal
Comunitar, an IV, Drept Fiscal Aprofundat – Master Dreptul
Afacerilor, Facultatea de Drept, Universitatea Bucuresti (2007
- prezent)
• Lector Universitar Doctor, titular al cursurilor:  Drept
Financiar Public, an II, serie III; Drept Fiscal, an II, serie III;
Drept Fiscal Comunitar, an IV, semestrul 2. Facultatea de
Drept, Universitatea Bucuresti (2000 - 2006)
• Asistent Universitar, Facultatea de Drept, Universitatea
Bucuresti (1998 - 2000)
• Preparator  Universitar, Facultatea de Drept, Universitatea
Bucuresti (1996 -1998)  
• Titular al seminarului  Proceduri Fiscale,  Institutul National
al Magistraturii (2002 -2005)
Alte activităţi  • Practician certificat in reorganizare si lichidare juridica,
Uniunea Nationala a Practicienilor in Reorganizare si Lichidare
din Romania (2001 - prezent)
• Director, Revista Romana de Drept al Afacerilor, Editura
Rosetti (2002 - 2006)  
• Avocat,  Baroul Bucuresti (1995 - prezent)
Organizaţii
profesionale
ƒ Membru INSOL Europe (2006)  
ƒ Membru al Uniunii Nationale a Practicienilor in
Reorganizare si Lichidare Judiciara din Romania (2001 -
prezent)  
ƒ Membru al Baroului Bucuresti (1995 - prezent)  
ƒ Membru al Uniunii Nationale a Barourilor din Romania
(1995 - prezent)  
ƒ Membru al Corpului Didactic al Facultatii de Drept,
Universitatea Bucuresti (1996 -prezent)
Limbi străine  Engleză - foarte bine, Franceză - foarte bine
Contact  Facultatea de Drept, Universitatea din Bucureşti  
Bd. M. Kogălniceanu nr. 36 - 46, Sector 5, Bucureşti, RO –
050107

Cum se păstrează cartofii pe timpul iernii.

Păstrarea cartofilor în gospodării

Până la cel de-al Doilea Război Mondial, în ţara noastră se cultiva cartoful numai în depresiunile intramontane şi cele extramontane. Toamna, după recoltarea cartofilor, cultivatorii de aici umpleau căruţele cu saci cu cartof şi mergeau îndeosebi în zona de stepă şi cea de silvostepă şi chiar în zona colinară, unde îi dădeau la schimb pe porumb, grâu şi chiar vin, cu care se întorceau acasă.

După înfiinţarea Institutului de Cercetare-Dezvoltare a Cartofului şi Sfeclei de Zahăr de la Braşov au fost efectuate numeroase cercetări în urma cărora s-a constatat că, în condiţiile aplicării unor tehnologii specifice, cartoful poate fi cultivat şi în afara arealelor consacrate cultivării acestei specii. Astfel, s-a ajuns în timp ca fiecare locuitor al satelor să cultive cartof. Cel puţin în grădină pentru consumul propriu, dar şi pe suprafeţele mai mari pentru piaţă. Pentru aceştia ofer câteva sfaturi practice, de data aceasta cu referire la păstrarea cartofilor, care este la fel de importantă ca şi producerea lor.

Tuberculul de cartof conţine cca 75% apă, datorită cărui fapt este perisabil. Din cauza conţinutului mare de apă, foarte uşor se îmbolnăveşte în timpul păstrării. Acesta este cauza pentru care trebuie avut grijă ca să nu rămână în cartofii care se trec la păstrare niciun tubercul atins de vreo boală. Aceasta constituie focar de infecţie şi de la el se poate îmbolnăvi toată masa de cartof.

Odată cu strângerea tuberculilor se face sortarea lor. Adică, toţi cei vătămaţi în timpul recoltării, toţi cei suspecţi că ar fi bolnavi, ca şi tuberculii mici se pun separat şi se folosesc imediat în hrana animalelor. Tuberculii nu trebuie lăsaţi la lumina zilei mai mult de 6-7 ore, deoarece în coaja lor şi imediat sub coajă se acumulează o substanţă denumită solanină care, în cantitate mai mare, este otrăvitoare.

Atenţie la temperatură!

Tuberculul de cartof respiră şi transpiră în permanenţă. Din această cauză păstrarea cartofilor trebuie condusă din punctul de vedere al temperaturii în masa de tuberculi. Temperatura optimă pentru păstrarea cartofilor pentru consum este de 3-6°C şi a celor pentru sămânţă de 2-4°C. La cartoful pentru sămânţă, când sunt temperaturi mai ridicate în masa de tuberculi, faza repausului germinal se scurtează. Atât în timpul repausului germinal, dar mai ales după încheierea acestuia, în tuberculul de cartof pentru sămânţă începe să se sintetizeze un produs biochimic care favorizează formarea tuberculilor la plantele răsărite din acest tubercul.

Aceasta este faza de incubaţie. Pe măsură ce trece timpul, cantitatea produsului care favorizează formarea tuberculilor noi la plantele de cartof se reduce, cu atât mai mult cu cât temperatura din timpul păstrării o depăşeşte pe cea optimă. Are loc deci un proces de degenerare fiziologică în timpul păstrării cartofilor pentru sămânţă, din cauza nerespectării condiţiilor optime de păstrare. Dar şi temperaturile scăzute sunt dăunătoare, la -1°C tuberculul de cartof începe să degere, iar la -2°C îngheaţă.
Îndulcirea cartofului

La o temperatură sub 4-5°C se produce îndulcirea tuberculilor. Îndulcirea este un proces reversibil, care se produce din cauza transformării amidonului în zaharuri sub influenţa enzimelor amilolitice. După îndulcire se ţin tuberculii la temperaturi ridicate (15-23°C) timp de două săptămâni şi gustul dulce dispare. Din această cauză, iarna, în cazul păstrării cartofului în pivniţe, gospodinele trebuie să aibă în cămară mai mulţi cartofi pentru a evita consumul cartofilor îndulciţi, deşi mulţi consumatori apreciază favorabil gustul îndulcit al cartofului.

Din cele arătate rezultă că păstrarea cartofilor, aşa cum s-a arătat la început, este la fel de importantă ca şi producerea lor. Este important de reţinut faptul că, indiferent de locul unde se face păstrarea, termometrul pentru măsurat temperatura este la fel de important ca oricare altă unealtă folosită pentru plantarea sau întreţinerea culturii de cartof.

Adăpostirea

Păstrarea cartofilor se face, de regulă, în beciuri, pivniţe, bordeie speciale sau în silozuri la pământ. În beciuri sau pivniţe se păstrează cantităţi mici de cartofi; pentru a reduce cât mai mult pierderile din timpul păstrării, atât în beciuri cât şi în pivniţe se pregătesc compartimente special amenajate. Cel mai bine ar fi ca aceste compartimente să fie permanente, pentru a evita îmbolnăvirea tuberculilor şi a favoriza aerisirea uniformă a lor.

Spaţiile respective se amenajează din scânduri, distanţa între acestea fiind de 2 cm, pentru a se asigura astfel o bună circulaţie a aerului. Tot în acest scop, de la suprafaţa beciului, respectiv a pivniţei, şi până la baza boxei se lasă un interval de 15-20 cm. De asemenea, la perete, unde este fixat geamul de aerisire, se lasă o distanţă între peretele boxei şi cel al beciului tot de 15-20 cm. În beciul astfel amenajat se poate pune un strat de cartof de 2-2,5 m înălţime, în timp ce fără astfel de amenajări grosimea stratului de cartof nu trebuie să depăşească 1-1,2 m.

Dezinfecţia

Indiferent dacă sunt neamenajate sau amenajate special pentru păstrarea cartofilor, înainte de a se începe recoltarea pivniţele trebuie reparate, curăţate şi dezinfectate. Boxele amenajate special sunt cu pereţi mobili, ceea ce permite demontarea, curăţirea şi văruirea lor cu var proaspăt, care este şi dezinfectant. Bine este ca după aceea să se facă şi o dezinfecţie cu sulf. În acest scop se închid bine ferestrele, căptuşindu-le cu hârtie.

Apoi se aşează în mijlocul încăperii o tablă sau o găleată veche cu jar, peste care se pune cantitatea de sulf calculată. Se închide apoi uşa pivniţei respectiv a beciului, căptuşind-o şi pe aceasta cu hârtie pentru a împiedica ieşirea sulfului. După 2-3 zile se aeriseşte.

Aerisirea

Concomitent cu recoltarea cartofilor, după efectuarea riguroasă a sortării, aşa cum s-a arătat mai înainte, tuberculii se aşează la locul definitiv pentru păstrare. Acum, grija principală este aceea de a scădea temperatura în mijlocul masei de tuberculi la 3-5°C. În acest scop se deschid ferestrele şi uşile beciului în timpul nopţilor de toamnă, când nu este pericol de îngheţ, iar ziua se ţin închise.

Aerisirea trebuie făcută cu multă grijă, mai ales în timpul perioadei de păstrare. În timpul iernii trebuie avut grijă ca aerisirea să se facă numai ziua, când temperatura aerului este afară de 1°C şi durează doar 3-4 ore. Periodic se face controlul temperaturii, pentru ca păstrarea să poată fi condusă corespunzător. În beciuri şi eventual, în pivniţe cartofii se păstrează bine dacă se asigură în permanenţă o temperatură de 3-5°C în masa de tuberculi şi o umiditate relativă a aerului de 85-90%.

În condiţiile normale de păstrare, pe lângă bioxidul de carbon care se formează se degajă şi o cantitate apreciabilă de căldură, circa 2,5 kcal pe tonă şi oră, care determină creşterea temperaturii în masa de tuberculi şi în consecinţă creşterea respiraţiei, provocând stricarea cartofilor. Aşadar respiraţia trebuie să fie cât mai scăzută, ceea ce se realizează prin dirijarea temperaturii. Prin aerisire, respectiv mişcarea aerului, se realizează împrospătarea lui, evacuarea căldurii şi a vaporilor de apă degajaţi în procesul de respiraţie a tuberculilor de cartof.
Prof. dr. doc. Matei BERINDEI
REVISTA LUMEA SATULUI
NR. 22, 16-30 NOIEMBRIE 2008

duminică, 16 septembrie 2012

Reclama Volvo cu peste 5 mil accesari pe Youtube | VIDEO

SURSA:http://www.youtube.com/

TATARBUNAR:RĂSCOALĂ DUPĂ SCENARIU

După eşuarea Conferinţei de la Viena, în ziua de 29 iulie 1924, Biroul Politic al Partidului Comunist (bolşevic) al URSS a adoptat hotărîrea cu privire la crearea Republicii Sovietice Socialiste Autonome Moldoveneşti, în cadrul Republicii Sovietice Socialiste Ucraina. Se preconizează ca graniţa apuseană a noii republici să fie pe rîul Prut, ceea ce confirmă intenţia guvernului de la Moscova de anexare a Basarabiei . Autorităţile sovietice considerau că în 1924 erau toate condiţiile pentru declanşarea unei acţiuni de amploare împotriva României, care ar oferi pretextul pentru intervenţia Armatei Roşii şi ocuparea Basarabiei. Au fost planificate un şir întreg de măsuri împotriva integrităţii ţării. Moscova era convinsă că o răscoală de mari proporţii în Basarabia va demonstra opiniei publice mondiale că populaţia era nemulţumită de „dominaţia românească” şi cerea „alipirea” la Uniunea Sovietică.

Două grupări militare conduse de ofiţerii din Armata Roşie urmau să declanşeze atacuri simultane în nordul şi sud-estul Basarabiei, să ridice populaţia la luptă, după care să se proclame Republica Sovietică Moldovenească de la Bug pînă la Prut. În conformitate cu planul aprobat, au fost aduse arme, muniţii, materiale explozibile din Uniunea Sovietică şi trecute clandestin în România, mai ales noaptea, cu bărcile peste rîul Nistru.

La Arhiva Naţională a R. Moldova, în cadrul fondurilor personale, este depozitat un fond, care-i solicitat destul de des de cercetători. Este vorba despre fondul personal Manuil Poleac, un mare animator al documentelor istorice, care intenţiona să publice un „Dicţionar enciclopedic al Basarabiei” şi care a adunat o sumedenie de materiale, articole din diferite gazete şi reviste, cărţi, fotografii, hărţi care într-un fel sau altul aveau tangenţe cu istoria şi cultura din Basarabia .

Cu regret, enciclopedia nominalizată n-a apărut, în schimb toate materialele adunate de Manuil Poleac au fost depozitate la Arhiva Naţională. În dosarul 7 al acestui fond personal este inclus şi un articol dintr-un ziar rusesc vechi în care este vorba despre răscoala de la Tatarbunar din 1924 din Basarabia , care s-a dovedit a fi un spectacol sîngeros pentru opinia publică europeană.

Fără a face comentarii, îmi permit să pun conţinutul acestui articol la dispoziţia cititorului (traducerea îmi aparţine)

„De la începutul anului 1924 în Basarabia de sud se pregătea o răscoală împotriva sistemului de stat. Sub conducerea unor emisari speciali sovietici s-a început înarmarea populaţiei din Tatarbunar. Cu operaţia de pregătire a răscoalei se ocupa tâmplarul Andrei Arghirov. La el au fost aduse din URSS arme şi muniţii pentru răsculaţi. Andrei Arghirov a încredinţat armele spre păstrare lui I. Staianov şi S. Iaşcev.

În aprilie 1924 s-a început răscoala (de la Tatarbunar – Al.M.) sub conducerea lui A. Arghirov, care a tăiat cablurile telefonice şi a început a repartiza arme răsculaţilor. Armata (română – Al.M.) a încercuit localitatea şi drept prizonieri au fost capturaţi 300 de răsculaţi, dar A. Arghirov a izbutit să fugă în Rusia Sovietică şi datorită acestui fapt nu puteau fi depistaţi complicii lui. Ceilalţi răzvrătiţi au fost judecaţi de tribunalul militar din localitate şi au fost condamnaţi la diferite termene de muncă forţată. Pe Andrei Arghirov l-au judecat în lipsă şi a fost condamnat la muncă forţată pe viaţă.

În anul 1926 A. Arghirov, care a trecut la GPU şcoala de spionaj a venit din nou în Basarabia cu o misiune specială. Lui i s-a încredinţat să organizeze la sudul Basarabiei noi organizaţii primare comuniste.”

(ANRM, fond 792, inv.1, d.7)

În acelaşi fond şi inventar în dosarul 13 este inclusă şi fotografia celebrului general rus şi fost ministru de război al Rusiei, A.N. Kuropatchin. În 1910 generalul scria:

„Populaţia românească din Basarabia , anexată acum 100 de ani, trăieşte astăzi separată şi în afară de populaţia rusă. În viitor, fie pe cale paşnică, fie în urma unui război, unitatea poporului român este de neînlăturat. ”

De mult nu mai este al nostru nici Tatarbunarul, nici Cetatea-Albă, nici Hotinul, nici Balta, nici…, Tiraspolul, nici Dubăsarii, nici Râbniţa, … nici Tighina. Putem vorbi şi de Palanca?

Alexandru Moraru, istoric-arhivist şi publicist

Elena Udrea: USL a ajuns in Delta pe drumuri facute in mandatul meu

Elena Udrea se foloseste de prezenta reprezentantilor USL la Murighiol, in Delta Dunarii, pentru a le aduce aminte investitiile realizate cat timp a fost ministru al Dezvoltarii Regionale si Turismului. 
Elena Udrea afirma ca reuniunea liderilor USL a avut loc intr-un complex hotelier realizat partial din fonduri europene primite in timpul mandatului sau de ministru, iar drumul pana acolo a fost reabilitat in aceeasi perioada.

Cezar Preda, atac la Udrea: O sa crestem in sondaje daca o colega nu mai vorbeste

"Ma intreb ce s-ar fi facut USL fara mine? Ar fi avut ei oare unde sa mearga in Delta Dunarii si sa-si aranjeze imparteala colegiilor parlamentare? Raspunsul este categoric nu.

Este destul de amuzant faptul ca liderii Puterii s-au decis sa mearga tocmai la complexul "Puflene resort", care a fost realizat partial cu fonduri europene gestionate de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului in mandatul meu. 

Sper ca Victor Ponta si Crin Antonescu se bucura de tot confortul turismului in Romania si ca vor alege si pe viitor destinatii interne, lasand Dubaiul si Italia in detrimentul Deltei Dunarii.

(...) trebuie sa stie ca drumul pe care au mers pana la Murighiol si Dunavat a fost finalizat in octombrie 2010 tot prin Programul Operational Regional si a costat aproape 20 de milioane de euro. In total, s-au construit 13 kilometri noi de drum, s-au reabilitat 37 de kilometri, s-au reabilitat 7 poduri si s-au construit 47 de podete", scrieElena Udrea pe blog.        Mai mult pe: Ziare.com

miercuri, 12 septembrie 2012

Cum arata noul iPhone 5

iPhone 5 vine cu 4 "ecran, cu o fata si spate realizate in intregime din sticla si aluminiu
Camera de 8MP poate fotografi panoramice uimitoare
Un nou software inlocuieste Google Maps cu propria Apple
Bandă largă mobilă, va fi super-rapid datorită antenei '4 G "
Cititi mai multe pe: http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-2202232/iPhone-5-


Aceasta va fi prima lansare iPhone de la moartea lui Steve Jobs, in imagine aici, dezvaluind primul iPhone în 2007

sâmbătă, 8 septembrie 2012

MONTUGA - Sofia

Sursa:http://www.youtube.com/

DNA a descoperit 1.500.000 de voturi falsificate la Referendum


Numai din descoperirile făcute de DNA, numărul voturilor fraudate se ridică la aproximativ 1,5 milioane. Dacă la acestea se adaugă cele descoperite de procurorii de la Parchetul General, rezultă o hoţie inimaginabilă
Potrivit rezoluţiei de începere a urmăririi penale, secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, a fost "centrul de comandă al unui sistem naţional de influenţă, cu structură piramidală, care se suprapune asocierii în vederea săvârşirii de infracţiuni". Reţeaua pe care a pus-o la punct a fost alcătuită pe două componente şi cuprinde mii de oameni, inclusiv persoane cu funcţii politice sau publice, afacerişti.
Potrivit procurorilor DNA, fraudarea masivă a votului la referendumul naţional din 29 iulie, pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu, a fost posibilă cu ajutorul unui sistem informatic creat în acest scop. Surse judiciare au precizat, în exclusivitate pentru EVZ că, pentru fraudare, USL a folosit un call-center -1855 – care permitea schimburile de mesaje tip SMS, în timp real şi între mii de utilizatori. Pe această cale ar fi fost transmise ordine ilegale.
A doua conexiune era o aplicaţie Internet ce permitea unui grup mai restrâns de persoane să obţină în timp real informaţii despre cât s-a votat şi cum s-a votat. Accesul acestora la aplicaţie se făcea numai pe bază de user şi parolă, obţinute anterior prin centrul de SMS-uri 1855, spun sursele noastre. Secretul votului (cine a votat “DA" sau "NU") a fost violat de 4.400 de ori, conform SMS-urilor de la 1855. Tot prin acest call+center au fost transmise mesaje în vederea luării de măsuri nelegale pentru creşterea artificială a numărului de votanţi în secţiile deficitare. O estimare a voturilor fraudate, fără să punem la socoteală dosarele de la parchetele normale, ar indica o cifră de aproximativ 1,5 milioane.


Citiţi mai mult: DNA a descoperit 1.500.000 de voturi falsificate la Referendum - Justiţie > EVZ.ro http://www.evz.ro/detalii/stiri/1855-telefonul-USL-pentru-fraudarea-referendumului-999830.html#ixzz25r4cZ3wB 
EVZ.ro 

Sfânta Marie Mica - tradiții și obiceiuri

In fiecare an, pe 8 septembrie, crestin-ortodocsii praznuiesc, cu mare bucurie, Nasterea Sfintei Maria sau, cum e numita in popor, Santamarie Mica, cea aleasa sa-l nasca pe Domnul nostru Iisus Christos, aceasta fiind prima maresarbatoare a noului an bisericesc, care a debutat la 1 septembrie.
Fecioara Maria s-a nascut dintr-un miracol, parinti fiindu-i Ioachim si Ana, oameni cu credinta in Dumnezeu dar care, ajunsi la batranete, inca nu aveau urmasi. Evreii fara urmasi nu aveau voie sa duca jertfa la Templu, lucru care tare ii mahnea. Ioachim, tatal Mariei, s-a retras in pustiu, pentru 40 de zile, ca sa se roage, in timp ce Ana i-a promis lui Dumnezeu ca, daca-i va da un copil, il va da sa slujeasca bisericii.

Rugaciunile lui Ioachim si promisiunea Anei au fost ascultate de Dumnezeu. Cumintenia fetei, dar si descendanta din David au facut ca Maria sa fie cea de care vorbeau profetii in Vechiul Testament. Proorocul Isaia vesteste ca Mantuitorul se va naste din feciora, se va numi Emmanuel, in traducere, cel iubit de Dumnezeu, si va fi din neamul lui Iuda si din familia lui David.

In calendarul popular, ziua de 8 septembrie marcheaza sfarsitul verii, cand vremea incepe sa se strice, iar capriciile toamnei se fac tot mai simtite si frigul e din ce in ce mai patrunzator. 

Incepand de azi, randunelele pornesc spre tari mai calde, insectele si reptilele se retrag in pamant. La tara, se pornesc lucrarile agricole de toamna, se bat nucii si incepe culesul viei. In aceasta zi, crestinii nu aprind focul in vatra, deoarece se crede ca asta ar aduce ghinion si boala.

Astazi, femeile care isi doresc copii merg la biserica, aprind lumanari si se roaga la icoana Fecioarei Maria. De asemenea, merg la biserica pentru rugaciune si femeile insarcinate pentru ca Sfanta Maria sa le ajute sa aiba o nastere usoara si copii sanatosi.

In ziua de Santamarie Mica se impart struguri si prune de sufletul mortilor.

De ziua Fecioarei se obisnuieste ca in casele crestinilor sa arda candela toata ziua. In aceasta zi nu se munceste, dar dupa 8 septembrie, se seamana graul, orzul si secara, se aduna recolta de pe campuri, se jupoaie ulmii de coji care in primavara se vor folosi la legatul viei. In satele in care se sarbatoreste Hramul, se organizeaza targuri si iarmaroace.

Statisticile spus ca la noi, exista peste doua milioane de romani care poarta numele Sfintei Fecioare si astazi isi sarbatoresc cu bucurie si mese pline de bucate alese, ziua numelui. Sa fie sanatosi si fericiti alaturi de cei dragi!                                     Sursa:Ziare.com

duminică, 2 septembrie 2012

O reclama reusita

Sursa:www.youtube.com

17 BANCURI


- Care e asemănarea dintre un ginecolog miop şi un câine de vânătoare?
- Amândoi au tot timpul nasul umed…
* * *
Un restaurant foarte elegant. Unul din clienţi şi-a legat şerveţelul la gât. Şeful de sală cheamă ospătarul şi îi spune:
- Atrage-i, te rog, politicos, atenţia, că aici nu se obişnuieşte aşa ceva!
Ospătarul se duce la client şi-l întreabă prietenos:
- Ce doriţi, ras sau tuns?
* * *
O pereche proaspăt căsătoriţi ieşeau din biserică. Doi băieţei stăteau şi se uitau la ei. Unul îl întreabă pe celălalt:
- Pe ăştia vrei să îi sperii?
Celalalt răspunde:
- Da!
Se ridică băieţelul şi începe să alerge spre mire:
- Tatăăă!!!
* * *
Tatăl unui băiat de 10 ani considera că a sosit timpul să-i dea fiului său câteva noţiuni despre sex. Ca urmare îl întreabă dacă ştie ce fac animalele.
- Nu vreau să ştiu, răspunde copilul izbucnind în plâns. Promite-mi că n-o să-mi spui.
Derutat tatăl îl întrebă care e problema.
- Of, tată, suspină băiatul, când aveam 6 ani mi-ai spus că Zâna Măseluţă nu există; când am împlinit 7 a urmat discursul despre Iepuraşul de Paşte, iar la 8 mi-ai spus că nici Moş Crăciun nu există! Dacă o să-mi spui acum că adulţii nu fac dragoste, chiar că nu mai am pentru ce să trăiesc!
* * *
Nimic nu împodobeşte glezna unei femei mai bine decât chiloţii…
* * *
În spital este adus un tip cu o fractură craniană. Asistenta completează fişa şi întreabă:
- Căsătorit?
- Ah, nu, am avut un accident de maşina!
* * *
Vorbesc două prietene:
- Ia zi fato, am auzit că ai fost la teatru cu amantul, ce a fost acolo?
- A fost tragicomedie!
- Cum adică?
- Ne-am întâlnit cu soțul meu acolo… și el tot cu amanta!
* * *
Anunţ in WC-ul unui bar:
- “Tipul care scoate mucurile de ţigară din pişoar mai are şi sarcina de a pune gheaţă în paharele dumneavoastră!”
* * *
Fraza: “Dacă vrei ca un lucru să iasă bine, fă-l singur” NU se referă la sex!
* * *
Patru dimineaţa, mă pregăteam să plec de la o petrecere, când amicul meu mă abordează:
- Poţi să mă duci şi pe mine acasă?
- Eşti mort de beat, este!?
- Nu, domne, zice el, abia dacă m-am atins de băutură, dar de ce crezi asta?
- Omule, i-am spus, petrecerea este la tine acasă!
* * *
Vreau să le doresc producătorilor din televiziuni ca în timpul sexului, în momentul cel mai interesant, femeia să se ridice din pat şi să spună: “Iar acum … reclame!”
* * *
Ieri seară nevastă-mea a venit acasă cu un vibrator şi strigă, fluturându-l în faţa mea:
- Nu mai am nevoie de tine, înţelegi? Nu mai am nevoie de tine!
Ei, bine, ia ghiciţi cine a trebuit să-i monteze bateriile…
* * *
Căsnicia este o relaţie oficială a două persoane, din care una are întotdeauna dreptate, iar cealaltă este soţul!
* * *
90% din corpul unei femei în bikini este practic expus vederii.
Însă bărbaţii sunt atât de decenţi incat ei nu se uită de fapt decât la partea aia acoperită, de 10%!
* * *
Maria îi povesteşte unei prietene:
-Când îi făceam lui Ion un sex oral, el mi-a spus că Ileana face mult mai bine!
- Aaa, păi şi tu ce ai făcut?
- Eu pur şi simplu am tăcut, scrâşnind din dinţi!
* * *
Seara, înainte de culcare, soţul îşi etalează muşchii:
- Uite dragă, 100 kg de dinamită!
- Mda, zice ea, păcat că e cam mic fitilul!
* * *
Cică o partidă de sex echivalează cu 8 km de alergare!
Cine poate alerga 8 km în 30 de secunde???

IMAGINI DE LA NUNTA ELENEI BĂSESCU.

Cei peste 800 de invitati la nunta Elenei Basescu s-au distrat copios la petrecerea care a tinut pana in zorii zilei. Multi nu au dorit sa plece cu mana goala si au luat cu ei acasa, cate o amintire, mai bine zis s-au imortalizat cu mirii, socrii si nasii. Eba a facut poze cu, sora sa Ioana, cu primarul Chisinaului Dorin Chirtoaca si cu creatorul de moda Catalin Botezatu.Ultimii care au plecat de la Palatul Snagov au fost cei doi proaspat casatoriti, Elena si Bogdan, acestia parasind petrecerea in jurul orei 6.30, la o jumatate de ora dupa ce socrul mic, tatal Ebei, le-a spus la revedere invitatilor. Mai mult: IMAGINI INEDITE DE LA NUNTA ELENEI BĂSESCU. Vezi cu cine s-a pozat mireasa - Ştiri interne | Libertatea.ro

sâmbătă, 1 septembrie 2012

Noua organizare a politiei rurale Suceava- Septembrie 2012


Cum va arăta noua organizare a poliţiei rurale
1) Secţia 1 Poliţie Rurală Gălăneşti cu şapte posturile de poliţie comunale: Bilca, Frătăuţii Noi, Frătăuţii Vechi, Gălăneşti, Putna, Vicovu de Jos, Voitinel.
2) Secţia 2 Poliţie Rurală Ipoteşti cu cinci posturi de poliţie comunale: Bosanci, Fântânele, Ipoteşti, Udeşti, Vereşti.
3) Secţia 3 Poliţie Rurală Marginea cu şapte posturi de poliţie comunale: Burla, Horodnic de Jos, Horodnic de Sus, Marginea, Satu Mare, Suceviţa, Volovăţ.
4) Secţia 4 Poliţie Rurală Mălini cu şase posturi de poliţie comunale: Baia, Cornu Luncii, Horodniceni, Mălini, Rădăşeni, Slatina.
5) Secţia 5 Poliţie Rurală Adâncata cu patru posturi de poliţie comunale: Adâncata, Hânţeşti, Mitocu Dragomirnei, Zvoriştea.
6) Secţia 6 Poliţie Rurală Bălcăuţi cu şase posturi de poliţie comunale: Bălcăuţi, Calafindeşti, Grămeşti, Grăniceşti, Şerbăuţi, Zamostea.
7) Secţia 7 Poliţie Rurală Cacica cu trei posturi de poliţie comunale: Cacica, Mănăstirea Humorului, Pârteştii de Jos.
8) Secţia 8 Poliţie Rurală Dărmăneşti cu cinci posturi de poliţie comunale: Botoşana, Comăneşti, Dărmăneşti, Pătrăuţi, Todireşti.
9) Secţia 9 Poliţie Rurală Iacobeni cu nouă posturi de poliţie comunale: Cârlibaba, Ciocăneşti, Coşna, Dorna Arini, Dorna Candrenilor, Iacobeni,  Panaci, Poiana Stampei, Şaru Dornei.
10) Secţia 10 Poliţie Rurală Moara cu cinci posturi de poliţie comunale: Bălăceana, Ciprian Porumbescu, Ilişeşti, Moara, Stroieşti.
11) Secţia 11 Poliţie Rurală Păltinoasa cu cinci posturi de poliţie comunale: Berchişeşti, Capu Câmpului, Drăgoieşti, Păltinoasa, Valea Moldovei.
12) Secţia 12 Poliţie Rurală Pojorâta cu şase posturi de poliţie comunale: Breaza, Fundu Moldovei, Izvoarele Sucevei, Moldova Suliţa, Pojorâta, Sadova.
13) Secţia 13 Poliţie Rurală Preuteşti cu cinci posturi de poliţie comunale: Buneşti, Dolheşti, Hârtop, Preuteşti, Vultureşti.
14) Secţia 14 Poliţie Rurală Vadu Moldovei cu şapte posturi de poliţie comunale: Bogdăneşti, Boroaia, Drăguşeni, Fântâna Mare, Forăşti, Râşca,Vadu Moldovei.
15) Secţia 15 Poliţie Rurală Vama cu patru posturi de poliţie comunale: Frumosu, Moldoviţa, Vama, Vatra Moldoviţei.


Citeşte mai mult pe Monitorul de Suceava: http://www.monitorulsv.ro/Local/2012-09-01/De-astazi-politistii-se-intorc-la-posturile-din-comune#ixzz25FCd5uC7