vineri, 29 iunie 2012

Premierul Victor Ponta-declaratie de presa la Bruxelles

Premierul Victor Ponta a sustinut o prima declaratie de presa la Bruxelles, dupa discutiile cu liderii europeni. Prim-ministrul a tinut sa sublinieze doua idei principale: "As vrea sa anunt doua vesti bune pentru Romania. In primul rand in ceea ce priveste recomandarile specifice de tara, in cazul Romania s-a apreciat respectarea si incadrarea in baza acordurilor cu FMI, CE si BM iar principala recomandare a fost de a pastra aceasta incadrare".

O alta veste a fost aceea ca "Romania in perioada 2014-2020 nu va avea fonduri europene reduse, astfel ca se vor putea folosi cat mai inteligent pentru noi investitii si crearea locurilor de munca".

"Presedintele UE, Jose Barosso a apreciat eforturile tarii noastre de a absorbi fondurile europene si ne-a incurajat in acest sens tocmai facandu-se precizarea ca nu vom avea de suferit in mod direct. Se va trece la o asigurare in acest sens", a concluzionat premierul Voctor Ponta.
http://www.hotnews.ro/
Cu alte cuvinte Victor Ponta s-a cocoțat pe treapta de sus la poza de grupa a Summitului de la Bruxelles pe spinarea lui Boc, mândrindu-se cu realizările acestuia
De la arat un plug
Venea încet spre casa
Si, la un bou pe jug,
O musca se-asezase.
Iar ei, spre-ntâmpinare,
O alta musca-n zbor
Îi face întrebare:
— De unde, draga sor’?
— Si mai întrebi de unde!
Ei musca îi raspunde
C-un aer suparat.
Au nu pricepi ce facem?
Nu vezi ca noi ne-ntoarcem
Din câmp, de la arat!
Spre lauda desarta
Multi zic: noi am lucrat,
Când ei lucreaza-n fapta,
Ca musca la arat

miercuri, 20 iunie 2012

Katy Perry - Wide Awake

Cum fac NEMȚII mașini. Așa a ajuns Germania prima economie din Europa!

Dacă aveți răbdare să vă uitați la toate cele 15 minute ale clipului video de mai jos, veți constata că oamenii din fabrica BMW de la Munchen nu apar mai mult de maximum un minut în toate imaginile cu mână umană de lucru puse cap la cap. Asta pentru că ce vedeți mai jos este o fabrică nemțească.
Sursahttp://www.capital.ro/index.html

sâmbătă, 16 iunie 2012

La poalele piramidei-CONTRAREVOLUŢIA, DREAPTA

La poalele piramidei
CONTRAREVOLUŢIA, DREAPTA
Democrația ca sistem coerent și de echilibru se construiește încet, cărămidă cu cărămidă, dar, după cum ne spune și experiența istorică națională, orice edificiu democratic se poate demola ori pe bucățele, ori în tranșe, ori se poate aruncă în aer întreaga construcție, dintr-o dată. Modalitatea insidioasă și/ sau agresivă cu care Guvernul Ponta și parlamentul USL-aș schimbă instituțiile și legile, orientându-și resursele pentru eliminarea obstacolelor constituționale și administrative care i-ar putea bloca, încetini sau opri înscăunarea oamenilor atașați idealurilor stângii de extracție bolșevico-tătărăscană și a celor proveniți din evantaiul multicolor al guevariștilor și gramscienilor, toate acestea arată că se abordează primele două din variantele de distrugere. Atât cea la bucată, pornită după îndepărtarea lui Mihai Ungureanu, cât și cea care demolează ziduri, cutume și simboluri, aplicată în ultimele zile.
La fel ca faraonii care voiau să-și facă numele nemuritor, deoarece ei credeau sincer că sunt nemuritori și își manifestau puterea lumească pe piatra monumentelor prin obliterarea însemnărilor care vorbeau despre înaintași, Victor Ponta se crede etern, plantat în funcție în virtutea faptului că i-a fost atinsă fruntea de un semn divin, nu pentru că ar fi fost beneficiarul unui aranjament la Grivco. În căutarea unei piramide pe care să-și zgârie inițialele V-V (Victor-Viorel), el nu se mai mulțumește cu calitatea de prim-ministru pe care o are în urma trădării celor care de mult își negociau arginții contra conștiințe de doi bani. El vrea mai mult, să fie un fel de Conducător, un El Supremo în virtutea împuternicirilor date de un Parlament care poate fi orice în ultimile zile, chiar și un soi de Constituantă, dar – cu tot respectul – n-a fost și nu este o adunare a demnității naționale. Determinarea cu care își croiește drum către Bruxelles arată că Ponta a visat că acolo este o piramidă. Unei calificări de procuror Victor Ponta a adăugat neoficial și pe aceea de unic judecător al Curții Constituționale, sentințele curg ca și condamnările sau achitările, după caz, în funcție de interesul USL-aș, nu al României. Aflat în fruntea unui guvern care geme de competență, pur, strălucitor academic și dedicat binelui public, Victor Ponta spune că USL-ul este organul politic eliberator al țării. Și mai spune că țara vrea reforme și pentru asta s-a și pus la treabă. Mai multe ministere, mai mulți consilieri la ministere, mai mulți angajați, schimbări de comisii cu revenirea dinozaurilor Erei Socialiste, măriri preferențiale de lefuri în poliție și armată, scutiri de returnări a fondurilor din partea foștilor militari care au încasat bani în plus, contracte pentru Antene, politizarea deci penelizarea IICMER și a Televiziunii Române, asta după PSD-izarea și PNL-izarea Băncii Naționale din timpul guvernelor Năstase și Tăriceanu, schimbări de traseu de autostradă către Brașov pentru îmbogățirea celor cu terenuri de traversat, schimbări de busolă către Kremlin și Elysée, trecerea ICR sub aripa Parlamentului pentru “partizanat politic și netransparență” și multe, multe altele.
Ce mi-a atras atenția a fost o bagatelă care demonstrează ce este sub pojghița de gargară cu care politrucii USL-ași și aliații lor au spus că este respect, că ei vor acordă respect tuturor. Plângându-le pe umăr, USL s-a folosit de pensionari ca de o masă de manevră motivându-și atitudinea prin compasiunea generată de opunerea la acțiunile guvernelor precedente de micșorare a pensiilor și alte tratamente nedrepte. Toată lumea știe că pensionării sunt extrem de folositori la vot, dar că ei nu se pot apăra singuri. Fiind sigur de rezultatul alegerilor locale, Victor Ponta și-a pus semnătura chiar în preziua votului pe un document care arată adevărata față a stângii USL-ase, cea care trebuie mai întâi să-și sature aliații și clienții politici în dăuna celor care nu au alternativă. Ponta a tăiat pur și simplu toate biletele de odihnă și a limitat numărul biletelor de tratament alocate pensionarilor, revoluționarilor, handicapaților și altor categorii defavorizate. Totul dintr-un condei pe hârtia pusă în față de specialistul Florin Georgescu, marele artizan al scutirii de taxe pentru veniturile de până la 60000 de euro ale lui Tolontan și a altor condeieri și comentatori aflați în slujba Antenelor de tot soiul.
USL-ul și guvernul Ponta sunt mai mult expresia unei stângi extremiste anarho-sindicaliste și mai puțin expresia ale unei stângi moderne, care caută prin redistribuire să atenueze din inegalitățile sociale și economice. Cu un Parlament în care sunt aprobate declarații anti-constituționale și cu un guvern care lucrează pentru propășirea comandourilor media, ecologiste sau sindicaliste (lista poate continua), România se îndreaptă cu pași repezi către o formă de existență în care democrația devine o umbră a trecutului, un episod neclar aflat în colecțiile de ziare și în postări pe blog. Antiintectualismului ofensiv al lui Crin Antonescu s-a înfrățit cu guevarismul demolator al lui Victor Ponta creînd această mare colecție de uri canalizate către oameni, instituții, legi și Constituție. Rolul de prim rang în acțiunea USL ca și în guvernul țării îl are Victor Ponta, demn urmaș al lui Adrian Năstase, cel care aproape că reușise să ne transforme într-un srl care producea ouă de aur pentru familie.
Să nu ne lăsăm înșelați: lui Ponta nu-i ajunge doar o piramidă la Bruxelles. Plecat dintr-un prea-bucureștean Grivco în căutarea Văii Regilor, Victor Ponta și-a pictat pereții galeriei triumfale cu ieroglifele minciunii și demagogiei în care mulți au recunoscut semnele unui déjà-vu din ’90, de până și mai ales de după 13-15 iunie. Nu pacea îl interesează, ci războiul neîntrerupt până la distrugerea exemplară și definitivă a dușmanului de clasă și de idei de dreapta, indiferent ce sau cine este și de cine este reprezentat.

vineri, 15 iunie 2012

Guvernul crede că Patapievici a fectat sentimentul de apartenență la națiunea română


La doar o zi de la decizia luată în ședința de guvern, în Monitorul Oficial a fost publicată ordonanța prin care ICR este scos de sub tutela Administrației Prezidențiale și trecut în subordinea Senatului.

În motivarea ordonanței, se afirmă că starea de urgență este justificată „luând în considerare faptul că neadaptarea măsurilor (...) va duce la prelungirea efectelor profund negative ale unor stări de lucruri care tind să afecteze, cu titlu de permanență, sentimentul de apartenență la națiunea română a celor stabiliți vremelnic în alte state”. În plus, Executivul consideră că fără această ordonanță s-ar menține „disfuncționalități referitoare la funcționarea ICR”.
Potrivit ordonanței de urgență 27/2012, camuflată sub denumirea „privind unele măsuri în domeniul cultural”, președintele României va desemna un singur membru în consiliul de conducere al institutului din cei 21, restul fiind nominalizați de către guvern și Senatul României. Un loc în consiliu este acordat președintelui Academiei Române sau unui vicepreședinte desemnat de acesta. Totuși, Senatul desemnează, cu votul majorității parlamentarilor prezenți, nu mai puțin de 14 membri ai consiliului de conducere al ICR, la propunerea Biroului Permanent. Ordonanța nu prevede proceduri de audiere a celor care vor face parte din consiliu, în comisiile de specialitate.

Potrivit ultimului articol din acest act legislativ, Senatul va numi de urgență, în doar 15 zile, o nouă conducere a ICR. În prezent, președinte al ICR este H.R.Patapievici.

Autor: Mircea Marian

miercuri, 13 iunie 2012

The Economist: Slavă țicniților

Cum a ajuns mediul de afaceri plin de oameni cu sindromul Asperger, cu deficit de atenție sau dislexie.

Suntem într-o situație inedită. Ca să fii recrutat de o firmă de software trebuie să fii vreun tocilar antisocial. Fondurile de investiții se bat pe experți care mai de care mai aiuriți, în timp ce la Hollywood marii producători dau înapoi și acceptă ciudățeniile pretinse de colegii lor mai creativi. Pe scurt, dacă la școală cu cât ești mai neadaptat cu atât vei fi mai izolat, pe piața muncii lucrurile stau exact invers.

Recrutorii au început să-și dea seama că însușirile mentale de care are nevoie un bun programator seamănă până la confuzie cu simptomele sindromului Asperger: interesul obsesiv pentru anumite subiecte, pasiunea pentru cifre, tipare și aparatură, dependența față de sarcinile repetitive și indiferența față de mecanismele sociale. Și ce dacă internetul a fost inventat de un grup de autiști: în online, poți comunica foarte bine fără povara de a te întâlni față-n față cu alți oameni.

Revista Wired a denumit acest fenomen „sindromul tocilarilor“. Într-un interviu acordat publicației New Yorker pe tema companiilor din IT înființate în ultimul deceniu, Peter Thiel, unul dintre primii investitori în Facebook, spunea că „oamenii din spatele lor sunt mai mult sau mai puțin autiști“. Iar Craig Newmark, fondatorul Craigslist, afirmă că de fiecare dată când citește despre manifestările sindromului Asperger își dă seama că-i sunt „incomod de familiare“.

Cam la fel merg lucrurile și la vârful industriei financiare: și aici tocilarii le-au luat fața șmecherilor. Personajul principal al cărții „Marea contracție economică“, scrisă de Michael Lewis, este Michael Burry, managerul unui fond de investiții, un tip izolat, care lansase și întreținea un blog bursier în timp ce studia la Medicină. În final, a devenit atât de faimos, încât a renunțat la visul de a deveni medic și și-a înființat propriul său fond de investiții, Scion Capital. Ulterior, a remarcat că ceva începuse să scârțâie în piața ipotecară, așa că a făcut un pariu care le-a dat fiori celor din jur, cum că această piață-gigant se va prăbuși. După finalizarea cărții, Michael Lews povestea la radio cum „singurul om în care am avut încredere de-a lungul crizei a fost tipul ăsta cu un ochi de sticlă și cu sindromul Asperger.“

Celebrele creiere cu probleme

Probleme psihice există și în rândul antreprenorilor de succes. Un studiu realizat de Julie Login de la Cass Business School arată că 35% din antreprenori afirmă că suferă de dislexie. Spre comparație, la nivelul întregii populații, ponderea este de circa 10%, iar în privința managerilor din companii, aceasta nu depășește 1%. Printre cele mai faimoase cazuri de dislexie se numără fondatorii Ford, General Electric, IBM sau IKEA, dar și oameni contemporani nouă, ca Charles Schwab (fondatorul unei mari firme de brokeraj), Richard Branson de la Virgin, John Chambers (Cisco) și Steve Jobs (Apple). În spatele acestor fapte stau mai multe explicații. Una ar fi ușurința cu care dislexicii învață să delege sarcinile de foarte devreme (când, de exemplu, îi conving pe alții să le facă temele). Apoi, sunt pasionați de activitățile care nu presupun prea multe formalități și nici obligația de a citi sau a scrie frecvent.

O altă tulburare frecvent regăsită în rândul antreprenorilor este deficitul de atenție: cei afectați nu se pot concentra prea mult timp asupra unui singur lucru și se vor dovedi, de cele mai multe ori, niște angajați dezastruoși, însă în același timp pot fi veritabile izvoare de idei inovative. David Neeleman, fondatorul liniei aeriene low-cost JetBlue, spune că „fiind afectat de această deficiență, creierul meu încearcă să găsească întotdeauna cea mai eficientă cale de a rezolva lucrurile. Pe lângă lipsa de organizare, tendința de a amâna și incapacitatea de a te concentra, această tulburare aduce după sine și o doză mai mare de creativitate și apetență pentru riscuri.“ Paul Orfalea, omul din spatele Kinko și al altor zeci de businessuri, suferă atât de deficit de atenție, cât și de dislexie. „Mă plictisesc foarte repede, deci sunt permanent motivat. Cred că toată lumea ar trebui să aibă aceste afecțiuni“, a spus el la un moment dat.

Și atunci, ce soartă îl paște pe vechiul angajat-model? Nu vă faceți griji pentru el. Pe măsură ce companiile vor recruta tot mai multe astfel de „genii pustii“, va crește și nevoia de manageri raționali, care să țină organizația cu picioarele pe pământ. Cineva tot va trebui să se asigure că sarcinile, adesea plictisitoare, dar necesare, sunt făcute până la capăt. Cineva tot va trebui să seducă politicienii și clienții. Iar acest tip de responsabilități trebuie să revină unei persoane care nu se uită la oamenii normali ca la niște proști (Sheryl Sandberg, de pildă, secundantul lui Mark Zuckerberg, se descurcă foarte bine în acest rol). De altfel, multe start-up-uri sunt salvate de la faliment abia după înlocuirea fondatorului genial cu un manager profesionist.

Genialii între ei

Asocierea persoanelor cu minți deosebite duce la un nou tip de probleme. Lucrând în aceleași domenii și având aceleași preocupări, mulți ajung să se căsătorească între ei. Iar Simon Baron-Cohen de la Universitatea Cambridge spune că dintr-un asemenea mariaj vor ieși, cel mai probabil, copii suferinzi de Asperger sau, și mai grav, de autism. Așa se explică, în opinia sa, de ce în Eind­hoven, oraș olandez dezvoltat în jurul industriei IT, probabilitatea ca urmașii inginerilor de aici să fie diagnosticați cu autism este de două până la patru ori mai mare decât în cazul copiilor născuți în alte orașe olandeze de dimensiuni similare. De asemenea, spune cercetătorul, studenții la matematică, fizică sau automatică au mult mai frecvent autiști în familie decât colegii lor de la literatură.
În general, angajatorii se feresc să recruteze persoane cu autism sever, însă există și excepții. Specialist People, o companie daneză de resurse umane, intermediază angajarea persoanelor autiste pe posturi care presupun o bună ținere de minte, dar și o toleranță crescută la sarcini repetitive.
Da, acestor oameni nu le-a fost ușor la școală. Mai târziu, probabil că au fost batjocoriți de șmecherii facultății și trecuți cu vederea la petreceri. Astăzi, însă, nicio organizație serioasă nu mai poate funcționa fără ei. Așa cum spune Kiran Malhotra, consultant din Silicon Valley, „în sfârșit, să fii tocilar a devenit destul de cool“.

Schumpeter este comentariul pe teme de business al revistei britanice The Economist

Dolores O'Riordan (Cranberries) - Dreams (2007) Basel, Switzerland

Dolores O'Riordan - When we were young [HQ]

Manu Chao - Clandestino (LIVE)

Merita sa ne amintim- Mineriada 13-15 iunie 1990

sursa :https://www.facebook.com/Gandul.infohttp://www.youtube.com/watch?v=a3odUFGqne4

GLUMĂ, despre nepotismul de la TVR

"Dacă te duci în curtea TVR şi strigi Mamă, se deschid toate geamurile instituţiei."

http://www.evz.ro/index.html

marți, 12 iunie 2012

Lionel Messi: aşa arăta la 10 ani! | FOTO

Fotografia de mai sus îl înfăţişează pe Lionel Messi (în picioare, primul din stânga) la vârsta de 10 ani, alături de trei coechipieri de la echipa de pitici a lui Newell's Old Boys şi de doi adversari, în timpul unui turneu în Paraguay.

Mai mult: Lionel Messi: aşa arăta la 10 ani! | FOTO - Fotbal extern | Libertatea.ro

Pocinogul majoritatii-Paul Everac

Dinozaurul tare in dinti
Pocinogul majoritatii
Paul Everac


Pocinogul principal al maleficiilor principiului majoritatii e insasi democratia, unde o suma de oameni nepregatiti, unii chiar neciopliti, isi aleg conducatorii (si exploatatorii) asa zicand dupa miros, fara sa stie in ce se aventureaza, ei fiind la cheremul unui numar nefericit de ignari, si acestia usor de cumparat, fie si cu iluzii.
Aceste majoritati impure ne-au adus fara sa stie sub calcaiul unor ticalosi, iar acuma trag scurta. Se putea altfel? Sigur ca se putea, dar, tot asa, orbeste. Numarul care determina directia in general nu stie ce face.
Nu s-a gandit nimeni, votand pe nemernici, ca ei vor asigura la randul lor majoritati unor gestionari straini in toate marile si importantele intreprinderi romanesti, vor aduce acest pamant in situatia de a fi stapanit si colonizat cu altii, care vor pune usor mana pe cea mai mare parte din actiuni, dupa ce respectivele intreprinderi au fost declasate si subrezite cu sila. Spre deosebire de alte tari care si-au asigurat un 51% din tot ce se intreprinde pe teritoriul lor, nemernicii romani au dat la hurta majoritati cui a vrut, ca sa se gudure si ei si sa ia nelegiuit pesches pe seama lor.
Majoritati amenintatoare se ridica si pe seama populatiilor conlocuitoare de alta nationalitate, etnia rroma fiind aceea care intr-un numar calculabil de ani, nu prea multi, va deveni covarsitoare prin rata ei demografica inalta fata de balbaiala si bajbaiala etniei romane. Ea va da ineluctabil majoritati care ne vor impinge intr-un unghiu minor, schimband caracterul dominant romanesc. Iar in enclavele unde se aduna sau se creeaza alte majoritati, fie si prin epurare etnica, apar si revendicari autonomiste, provocatoare de alte pocinoage. Guvernantii stau cu caciulile pe ochi si cu ceara in urechi, creditand in continuare statu-quo-ul. Dar crearea de majoritati alienante e in mars. Se pare ca si colonizarile masive.
Insa nu numai ordinea social – politica, dar si cea morala e un teritoriu in care majoritati negative ameninta consistenta natiunii. Dezeducarea face pasi mari, amenintand zone tot mai vaste. Directorii de oficine mass-media, fie independenti si din capul lor, fie subordonati, fac tot posibilul sa aduca vulgaritatea in prim plan, punand-o sa se lafaie ore, zile, luni, in fata ochilor nostri, ca sa scoata o para cat mai consistenta. Ei se unesc cu toparlanii, toape ei insisi, ca sa creasca toparlania din teritoriu. Toparlanii vor ajunge (prin acest regim) majoritari, daca n-au ajuns deja. Ce sa le faci? Nicaieri nu scrie ca n-ai voie sa fii de prost gust, acest lucru nu se poate legifera. Prostul gust castiga din aproape in aproape prin mijloace democratice, respectand ratingul. Tot felul de pocitanii mizerabil educate vin seara de seara pe post de vedete, tarandu-ne la vale. Glumele lor sunt penibile, dezinvoltura scandaloasa. Totul e jos, la indemana ultimului gagiu. Acest gagiu se duce apoi sa ne reprezinte si in strainatate, unde inmulteste pegra si demasca o mentalitate de marginal, fie el cersetor, hot sau altceva. Astazi mai sunt inca resorturi cat de cat coercitive, limitative, voci si standarde-cenzor. Dar maine, toparlania spurcata la gura si hidoasa la suflet va avea majoritati impresionante, gatuind din interior societatea romaneasca. Sub zodia Elodiilor, (dar nu numai) se petrece un dezmat stilistic fara egal, o tatarie contaminanta. Sub zodia lui Mitica, romanul apare tamp si desucheat. Nu mai exista, se pare, o clasa – monitor care sa cenzureze cu zambet mitocania altora, aducand-o la un nivel suportabil; acum, cu barierele deschise, la indemn mass-media, toata lumea s-a invalmasit in mitocanie, e greu sa mai scoti capul din ea, s-a intins in literatura, in arta, in mistica, peste tot. Cine educa? Dracu! Care e stilul natiei? Jalnic. Cine se sinchiseste? Alesii, prin vot majoritar, dat chiar de ghiorlani.
Asteptam sa creasca si minoritatile sexuale, si cele de secta, si in general toate acele sectoare ce pot malforma societatea sub pretext c-o liberalizeaza si democratizeaza. Pocinogul initial, al alegerii intamplatoare, odata consumat, celelalte decurg de la sine... Vad imprejur numai taratori-dupa-voturi, combinatori-de-majoritati. Unde e elita?
Sursa:http://riddickro.blogspot.ro/

Între timp, în New York City

luni, 11 iunie 2012

Italienii


Sursa:http://demotivare.com/posters/4879/italienii.html

Ion Iliescu:Scorul obţinut de USL este o respingere a lui Băsescu, m-a surprins placut

Preşedintele de onoare al PSD Ion Iliescu declară, la RFI, că scorul obținut de USL la alegerile locale este "o reflectare a unei stări de spirit care se simţea foarte clar în ţară, de respingere a rezultatelor unei guvernări care s-a dovedit păguboasă" şi recunoaşte că nu se aştepta la acest scor.

"Exprimă un vot de blam dat guvernării de până acum, dar exprimă şi o speranţă pentru o guvernare mai bună, care să răspundă nevoilor ţării şi ale oamenilor", consideră fostul şef al statului, precizând că, pe de o parte, "e o respingere a PDL-ului şi de fapt a domnului Băsescu, care şi-a pus amprenta asupra politicii Guvernului din ultima perioadă şi pe de altă parte, o speranţă spre această alianţă, că va putea să redreseze lucrurile în ţară".

Ion Iliescu admite că rezultatele alegerilor locale l-au surprins.

"M-au surprins plăcut! Sigur, nu aşteptam chiar acest scor, într-adevăr! Bănuiam, simţeam că aceasta este starea de spirit şi că are toate şansele USL-ul să câştige, însă scorul într-adevăr a accentuat starea de spirit sau a reflectat o stare de spirit mult mai profundă, de dezaprobare a guvernării anterioare", spune preşedintele de onoare al PSD.

Ion Iliescu pledează pe de altă parte pentru organizarea alegerilor parlamentare în luna octombrie, în loc de noiembrie-decembrie.

"Bine ar fi să ne stabilim şi noi o dată fixă pentru alegerile parlamentare, ca în America, să se ştie întotdeauna o lună de sfârşit de an, după un mandat de patru ani, să nu se tot deplaseze de fiecare dată cu o lună mai târziu, să fie, să spunem, a doua jumătate a lunii octombrie şi asta ar simplifica foarte mult lucrurile", crede fostul şef al statului.

În opinia lui, scorul USL de la alegerile locale "este o premisă bună pentru parlamentare, dar aceasta va depinde şi de guvernarea din această perioadă".
Sutsa :http://www.pesurse.ro/#/

Emil Boc și Scott Walker

Guvernatorul republican din Wisconsin, Scott Walker a devenit simbolul dreptei americane și al revoluției Tea Party după ce a îndrăznit să ia măsuri de reformă cam la 30% din duritatea măsurilor luate de guvernul Boc. Iată cîteva din măsurile care i-au pus lui Scott Walker toată stînga în cap și a făcut din el simbolul dreptei americane:
- reforma ”pensiilor speciale” la angajații statului și reintroducerea, timidă, ce-i drept, a principiului contributivității, reformă care a dus la scăderea cu 8% a salariilor bugetarilor din Wisconsin;
- reforma în domeniul muncii, prin restrîngerea drepturilor de negociere colectivă a sindicatelor;
- sindicatele angajaților la stat nu mai pot cere măriri de salarii peste rata inflației decît dacă o astfel de mărire ar fi aprobată prin referendum de cetățeni (adică contribuabili
– ei sînt cei ce plătesc salariile angajaților statului);
- cotizațiile sindicale nu mai pot fi reținute automat din salariu membrilor de sindicat, pe statul de plată;
- reducerea cheltuielilor bugetare pentru a salva Wisconsin-ul de faliment și trecerea de la un deficit bugetar de 3 miliarde de dolari la un excedent de 300 de milioane.
Sună destul de familiar, nu?
La acestea se adaugă sloganul: Wisconsin is open for business!
Reacția sindicatelor și a stîngii americane la reforme a fost extrem de vehementă, mergînd de la proteste pînă la amenințări cu moartea. În scurt timp, Wisconsin a devenit centrul războiului dintre stînga și dreapta.
Democrații și sindicatele au reușit să provoace alegeri anticipate pentru funcția de guvernator și să-l aducă pe Scott Walker din nou în fața votului popular. Pe 5 iunie anul acesta Scott Walker a cîștigat alegerile anticipate (sau recall election) cu 53.1% la 46.3%, un scor chiar mai bun decît la alegerile inițiale din 2010, cînd a reușit să ajungă guvernator cu ajutorul mișcării Tea Party.
Validarea populară a măsurilor luate de Scott Walker și victoria acestuia în alegerile anticipate din Wisconsin se crede că va declanșa acel tsunami care va mătura de la putere stînga și va facilita victoria lui Mitt Romney în fața lui Obama, în toamnă. De doi ani încoace, din 2010 cînd a fost ales, și 2011, cînd a declanșat reforma statului Wisconsin, Scott Walker este simbolul dreptei americane.
Guvernul Boc a luat același măsuri ca și guvernatorul Scott Walker, numai că mai devreme, mai dure și la un nivel mult mai mare. Aceleași măsuri pe care Germania, Marea Britanie, Spania sau Italia le iau astăzi. A inventat Emil Boc roata? Nu. Poate că aceste măsuri nu au fost ideea lui. Dar el a avut curajul să le promoveze, să le pună în aplicare și să-și asume, alături de guvernul său și de președintele Traian Băsescu, responsabilitatea pentru ele. Uitați-vă ce se întîmplă în restul Europei, uitați-vă ce se întîmplă în America! Cîte guverne europene, cîți prim miniștri au curajul de a lua astfel de măsuri, de a-și asuma responsabilitatea pentru ele? Sînt guverne care se cîcîie speriate pentru tot felul de jumătăți de măsuri soft. Iar liderii lor trec drept cine știe ce politicieni adevărați și fioroși. Scott Walker, singurul care a avut curaj să ia măsuri comparabile, dar ceva mai soft, a devenit simbolul curajului, al bărbăției politice și al dreptei americane. Ce au acești politicieni europeni și n-are Emil Boc? Ce are Scott Walker și nu are Emil Boc? Susținători curajoși, capabili să-și asume responsabilitatea credințelor, principiilor și alegerilor lor. Ne e frică să ne asumăm responsabilitatea propriilor alegeri. De aceea căutăm întotdeauna călduți virgini care nu au luat nicio decizie pentru care să ne simțim noi responsabili.
Dacă România este astăzi suficient de stabilă economic încît să nu se prăbușească sub efectele crizei externe și ale populismelor și incompenței guvernului Ponta, aceasta i se datorează în primul rînd lui Emil Boc, politicianul care a avut curajul să ia aceste măsuri, să-și pună în joc cariera politică, imaginea publică, sănătatea, familia, care a avut curajul să-și asume o responsabilitate pe care extrem de puțini politicieni au curajul să și-o asume.
Toate astea, în condițiile în care ”elitele”, ”high life-ul”, ”liderii de opinie”, chiar alegătorii simpli, nu au o doză minimă de curaj să-și asume responsabilitatea propriilor alegeri. Acum 2-3 ani țipau toți la Boc și dădeau din gură și din mîini cerînd măsuri dure de reformă, astăzi au dispărut ca potîrnichile, ascunzîndu-se în spatele unor non-alegeri confortabile, trendy și care le conservă imaginea publică. L-am împins pe Boc în față și l-am lăsat singur, nu care cumva apropierea de el să ne strice imaginea publică pe care o cultivăm cu un efort demn de o cauză mai bună. Nu numai că l-am pus să scoată castanele din foc dar l-am și reclamat la poliție pentru furt de castane. Și acum așteptăm recompensa pentru civism și bune intenții.
Sîntem lași, inconsecvenți, închipuiți și vanitoși. Le cerem politicienilor să pună totul în joc, să sacrifice totul și atunci cînd, rar, ce-i drept, o fac, îi părăsim ca nu cumva imaginea lor terfelită din cauza deciziilor dure și impopulare să se răsfrîngă și asupra imaginii noastre, a jigodiilor cu ștaif.
Ar trebui să ne fie rușine să-l susținem pe Emil Boc? Ar trebui să căutăm ceva mai trendy, mai soft, care să nu implice decizii curajoase și impopulare? Nu. Categoric nu.
Mergeți mîine la vot și votați! Votați politicieni reali, din carne și oase, care au luat decizii în lumea reală. Votați cu Emil Boc și susțineți-l pe Emil Boc! Convingeți-vă rudele și prietenii din Cluj să voteze cu Emil Boc! Hai, curaj! Că nu e nevoie de foarte mult, ci doar de 0.01% din curajul de care a avut nevoie Emil Boc. Și dacă veți primi un scuipat de la delicații alegerilor confortabile, gîndiți-vă că e doar 0.01% din scuipații pe care i-a primit Boc. PS. În astfel de momente se vede caracterul. Jos pălăria, Monica Macovei!
Nicușor s-a poziționat în două momente grele și decisive de partea stîngii, a antireformiștilor, a sistemului mafiot. A susținut și votat demiterea lui Băsescu în mai 2007 deși CCR stabilise că Băsescu nu a încălcat Constituția. Dealtfel, printre argumentele lui Nicușor pentru demitere nu găsim încălcarea Constituției, dar găsim atacuri la Monica Macovei. În 2009 Nicușor a votat Geoană, adică omul sistemului, și nu al oricărui sistem, ci al sistemului condus și reprezentat de SOV, Felix și Iliescu.
Sînt două momente extrem de importante și decisive în istoria noastră imediată. Sînt două momente în care poziționările au fost clare și fără echivoc., în care, pe de o parte, am avut o tabără pro-occidentală, reformistă, anticorupție, pe de altă parte am avut o tabără pro-rusă, antireformistă, pro-corupție. Nicușor a fost de partea celei de a doua tabere.
Dacă Nicușor cîștiga în mai 2007 și în decembrie 2009? V-ați întrebat asta?
Și încă ceva, extrem de important. Abia acum mi-a sărit în ochi. Formularea:
”Va invit sa parcurgeti si sa distribuiti pe listele de e-mailuri si argumentele urmatoare PENTRU DEMITEREA lui Traian Basescu.”
Nu vorbim de un om care crede în ceva și își susține acel ceva, vorbim despre un propagandist, un militant, un răspîndac.
http://inliniedreapta.net/

sâmbătă, 9 iunie 2012

​EURO 2012, programul transmisiilor TV

TVR1 si DolceSport vor transmite partidele de la EURO 2012 (8 iunie - 1 iulie) pe teritoriul Romaniei. In plus, microbistii vor putea viziona disputele de la turneul final si la adresa euro2012.tvrinfo.ro.

Partidele din grupe:

GRUPA A:

Polonia - Grecia, 8 iunie, ora 19:00 - TVR 1
Rusia - Cehia, 8 iunie, ora 21:45 - Dolce Sport
Grecia - Cehia, 12 iunie, ora 19:00 - Dolce Sport
Polonia - Rusia, 12 iunie, ora 21:45 - TVR 1

Cehia - Polonia, 16 iunie, ora 21:45 - Dolce Sport
Grecia - Rusia, 16 iunie, ora 21:45 - TVR 1

GRUPA B:

Olanda - Danemarca, 9 iunie, ora 19:00 - TVR 1
Germania - Portugalia, 9 iunie, ora 21:45 - Dolce Sport

Danemarca - Portugalia, 13 iunie, ora 19:00 - Dolce Sport
Olanda - Germania, 13 iunie, ora 21:45 - TVR 1

Portugalia - Olanda, 17 iunie, ora 21:45 - Dolce Sport
Danemarca - Germania, 17 iunie, ora 21:45) - TVR 1

GRUPA C:

Spania - Italia, 10 iunie, ora 19:00 - TVR 1
Irlanda - Croatia, 10 iunie, ora 21:45 - Dolce Sport

Italia - Croatia, 14 iunie, ora 19:00 - Dolce Sport
Spania - Irlanda, 14 iunie, ora 21:45 - TVR 1
Croatia - Spania, 18 iunie, ora 21:45 - Dolce Sport
Italia - Irlanda, 18 iunie, ora 21:45 - TVR 1

GRUPA D:

Franta - Anglia, 11 iunie, ora 19:00 - Dolce Sport
Ucraina - Suedia, 11 iunie, ora 21:45 - TVR 1

Ucraina - Franta, 15 iunie, ora 19:00 - Dolce Sport
Suedia - Anglia, 15 iunie, ora 21:45 - TVR 1

Anglia - Ucraina, 19 iunie, ora 21:45 - Dolce Sport
Suedia - Franta, 19 iunie, ora 21:45 - TVR 1

Sferturi de finala:

Sfertul 1: Castigatoarea grupei A - Locul 2 grupa B, 21 iunie, ora 21:45 - TVR si Dolce Sport

Sfertul 2: Castigatoarea grupei B - Locul 2 grupa A, 22 iunie, ora 21:45 - TVR si Dolce Sport

Sfertul 3: Castigatoarea grupei C - Locul 2 grupa D, 23 iunie, ora 21:45 - TVR si Dolce Sport

Sfertul 4: Castigatoarea grupei D - Locul 2 grupa C, 24 iunie, ora 21:45 - TVR si Dolce Sport

Semifinale:
Semifinala 1: Castigatoarea sfertului 1 - Castigatoarea sfertului 3, 27 iunie, ora 21:45 - TVR si Dolce Sport

Semifinala 2: Castigatoarea sfertului 2 - Castigatoarea sfertului 4, 28 iunie: ora 21:45 - TVR si Dolce Sport

FINALA:


1 iulie, Kiev, ora 21:45: Castigatoarea semifinalei 1 - Castigatoarea semifinalei 2 - TVR si Dolce Sport, informeaza Mediafax.

joi, 7 iunie 2012

Mu­sic video by Cold­play & Ri­han­na per­form­ing Princess of Chi­na

"Casnica de la "Masterchef"" la plaja.

Fostul iubit al "Casnicei de la "Masterchef"" i-a facut un cadou ravnit de multe fete: silicoane - Buna cu sort, impecabila fara sutien!
Daca in bucatarie este adepta ingredientelor naturale, in privinta trupului sau, Andreea, sotia lui DJ Optick, a acceptat imbunatatirile artificiale ale chirurgiei estetice. De sase ani, ea poarta mandra o pereche de silicoane pe care nu se sfieste sa le expuna de fiecare data cand merge la plaja, dupa cum ne-au spus prietenele ei.


Cititi mai multe pe: http://www.cancan.ro/

"Jură-te pe Dumnezeu că votezi cu mine!"

Candidaţii USL din Giurgiu promit câte 50 de lei localnicilor care-i votează. Ca să fie siguri de investiţie îi pun pe oameni să-şi facă cruce şi să jure pe Cele Sfinte!
Sursa: MĂDĂLIN PRIBUhttp://www.evz.ro/index.html E clar: ţăranul român nu mai poate fi prostit cu mită electorală de doi lei! Nu mai ţine figura cu uleiul, făina, zahărul, conserva de peşte şi o rudă de salam îndesate într-o găleată electorală brand-uită cu sigla de partid. Acum, la putere e banul! Dar cum să ai încredere că oamenii nevoiaşi din satele aruncate în câmp te votează tocmai pe tine? Simplu, după cum demonstrează candidaţii USL din judeţul Giurgiu: cu frica lui Dumnezeu!

La prima vedere ar putea părea o glumă, dar nu e! Te lămureşti imediat ce iei "la pas" satele din judeţul Giurgiu şi nu numai. Oamenii muncitori stau în zi de sărbătoare pe la porţi, îmbrăcaţi frumos, şi se uită la circul pe care-l fac candidaţii la primăriile de comună. Nu sunt prea inventivi: primarii PSD, încă în funcţie, iau copiii de la şcolile generale, îi îmbracă în tricouri roşii, cu şepcuţe asortate şi îi pun să urle pe uliţe, cât îi ţin bojocii, că "ce bun e domn’ primare din Alianţă". Mai fac şi câte un cortegiu de maşini, care la prima vedere pare unul mortuar, şi se plimbă cât e ziua de lungă pe străzi desfundate, în nori de praf ridicaţi de cauciucurile autobuzelor şi zbiară la o portavoce cu bateriile descărcate un program electoral pe care nici ei nu-l cred. Copiii înregimentaţi fără voia lor în mişcarea politică sătească merg sprinteni în faţa convoiului şi împart punguţe electorale, legale, cu un tricou, o şapcă, un pix, o brichetă. Dar asta e doar la suprafaţă!

Un vot, egal plimbare la oraş


Cu greu ajungi într-un sat parcă rupt de realitate şi uitat de lume, cu un nume predestinat: Singureni. E undeva în Câmpia Găvanu-Burdea, pe malul stâng al Neajlovului, în drum spre Călugăreni. Aici, ţăranii şuşotesc pe la porţi şi comentează politica locală. "Anu’ ăsta nu ne-a mai dat nimeni d-ale gurii. Au venit băieţii de la locala PSD şi ne-au promis că dacă-l votăm p-al lor, pe Nistor Ion, ne dau juma’ de milion de lei. Îs bani mulţi ăştia aci’, la noi, la ţară. Mergi de două ori la oraş cu ei! Şi nici nu ne-au cerut nimic în schimb, au zis că ei vor doar să ne ajute şi că merg pe încredere. Ne-au zis doar că trebuie să jurăm pe Dumnezeu că-l votăm pe Nistor! Am jurat maică, că eu mi-s femeie cu frica lui Dumnezeu!", povesteşte tanti Mărioara, o bătrânică simpatică, născută între cele două războaie mondiale.

Cei mai tineri din sat ştiu şi ei de promisiunile primarelui, dar sunt ceva mai sceptici în privinţa pedepsei divine în caz de minciună. "Ne dă bani, că-l ştim de mult. Dacă zice că dă juma’ de milion, ne dă. Are încredere în noi, nu ne-a pus să-i facem poze cu telefonul sau altele, ce mai auzim pe la televizor. Şi nici nu poa’ să zică cineva că-i mită electorală, că nu scoate banii înainte de alegeri, abia după, când se vede ales. Da’ pe noi nu interesează politica, că după ce se aleg, tot ce vor ei fac", explică Liviu, unul dintre puţinii băieţi rămaşi în satul natal.

La sapă, pe autostradă

La ei e simplu, se merge pe principiul "Omul sfinţeşte locul". Cine a apucat să fie primar, de obicei rămâne. Lumea uită. Sau iartă. Ce dacă le-a promis acum patru ani că uliţa principală o să fie asfaltată, cu două benzi, lumini şi trotuar? Că o să se ducă cu căruţele şi bicicletele pe şosea până la pădure, şi mai departe, până la câmpurile cu porumb. N-a fost să fie aşa! Ţăranii tot pe drumul plin de gropi şi praf vara, înzăpezit iarna, merg fără speranţa de mai bine să dea cu sapa pe peticul de teren care le asigură traiul de zi cu zi. Şi acum, ca şi în urmă cu patru ani, sătenii se uită în gura candidatului PSD-ist şi speră că, odată, va veni cineva care să le asfalteze şi prăpăditul ăla de drum. Până atunci însă, se pregătesc de alegeri, de ziua de duminică, zi de sărbătoare la ţară, o sărbătoare dublă pentru sătenii din Singureni, care se şi văd mai bogaţi cu 50 de lei de săptămâna viitoare.

Citiţi mai mult: "Jură-te pe Dumnezeu că votezi cu mine!" - Alegeri locale 2012 > EVZ.ro

miercuri, 6 iunie 2012

Soferilor li se pregateste un cazier auto

Soferii ar putea avea, intr-un viitor apropiat, un "cazier auto" in care sa fie trecute toate abaterile comise de acestia, inclusiv contravențiile.

Ministerul de Interne pregateste un proiect de lege prin care vrea sa infiinteze o baza de date in care vor fi trecute infractiunile si contraventiile soferilor, informeaza Romania Tv.

Prin aceasta masura, politistii vizeaza soferii care nu respecta regulile de circulatie, dar si soferii de autobuze si vatmanii.

Astfel, angajatii de la Politia Rutiera vor folosi aceasta baza de date atunci cand vor opri un sofer in trafic. Ei vor putea consulta istoricul abaterilor si contraventiilor acestora, un fel de "cazier auto" al conducatorului auto respectiv.

In plus, baza de date va putea fi folosita si de angajatori, daca vor dori sa angajeze soferi, iar soferii vor avea si ei acces la baza de date.

In acest moment, aceasta masura este doar in stadiul de proiect al Ministerului de Interne, urmand a fi supus dezbaterii publice. Cel mai probabil, el va intra in vigoare pana la sfarsitul anului.
Sursa: http://www.ziare.com/

MASTERCHEF: gafă de proporţii

MASTERCHEF: gafă de proporţii. FINALA are loc acum, dar toată lumea a aflat câștigătorul.

În ediția de astăzi se va anunța marele câștigător al show-ului culinar de la Pro Tv. Cum în spotul de promovare al emisiunii se vede clar că Mimi și Petru sunt cei doi concurenţi care se află în faţa juriului atunci când se acordă trofeul și cecul de 50.000 de euro, Pro TV a dezvăluit că lupta se va da între ei doi. Astăzi, toate site-urile din România au anunţat deja câştigătorul, care este Petru. Mai mult, ziarele scriau în urmă cu ceva timp că filmările pentru marea finala MasterChef România 2012 s-au terminat în urmă cu câteva săptămâni și-l anunțau pe constănțean câștigător.
Citiţi mai mult: MASTERCHEF - gafă de proporţii. FINALA are loc acum, dar toată lumea a aflat câştigătorul - Media > EVZ.ro http://www.evz.ro/detalii/stiri/masterchef-gafa-de-proportii-finala-are-loc-acum-dar-toata-lumea-a-aflat-castigatorul-9852.html#ixzz1x2d3UQju EVZ.ro

De Văzut: Anca Cernea și Alexa Ionescu despre falsa societate civilă, USL și protestele contrafăcute

Despre protestele activiștilor așa-ziși ecologiști împotriva exploatării de la Roșia Montană și a gazelor de șist, despre falsa “revoluție” din ianuarie 2012 (asumată de Hrebenciuc), despre grupurile emergente de extrema stîngă, falsa elită și falsa societate civilă. O discuție despre natura acestor false proteste și despre protestul autentic. (costin)http://inliniedreapta.net/

Midnight Oil - Beds Are Burning

Ce mare scofala a facut Ponta, dupa o luna de guvernare?

S-a implinit o luna de cand guverneaza Victor Ponta, respectiv de la data cand promitea ca, a doua zi dupa ce va veni el la guvernare, va schimba totul din temelii. Incerc sa numar pe degete cate temelii a schimbat pana acuma si observ ca ori am eu prea multe degete la o mana, ori are dansul prea putine temelii schimbate, ca sa am ce numara.

Schimbarile din temelii

Pe cat stau eu de bine cu degetele, pe atat sta el de rau cu temeliile. Bineinteles ca USL se lauda cu reintregirea partiala a salariilor, dar asta se pregatise deja s-o faca MRU si sigur o facea, daca nu pleca. USL a gasit un drum deja parcurs, la care rolul lui Victor Ponta era sa taie panglica.

Dupa cum tot un fel de panglica taiata a fost si restituirea contributiilor pentru sanatate in cazul pensiilor mici, unde PDL a pierdut partida, dar nici USL n-a casigat-o, de vreme ce victoria finala este de partea CCR, careia ii revin exclusiv si meritele si panglicile si foarfeca.

Izbanda ar fi fost a USL numai daca restuia toti banii deodata, asa cum promisese cand nu insfacase puterea, si nu in rate lunare, timp de 16 luni, asa cum ar fi facut-o si MRU, daca ramanea.

A treia mare promisiune a USL a fost reducerea TVA pentru produsele de baza, tot "a doua zi". Dar cum socoteala de acasa nu se potriveste cu cea de la Bruxelles, intre timp a aflat si Ponta ceea ce stia Boc, anume ca este imposibil si cu burta plina, si cu slanina in pod. Adica, ori TVA redus, ori salariile marite.

Cu marsarierul inainte

In plus, premierul Ponta a aflat, de cateva zile, ca exista si a treia varianta: nici una, nici alta. Ca urmare, majorarea sigura din decembrie a devenit posibila, daca nu chiar probabila, "in functie de mersul economiei", care stim ca avanseaza cu marsarierul.

Ne-o spun foarte clar fluctuatiile valutare. Odata cu venirea la putere a regimului USL, leul s-a depreciat de la 4,3970, (1 mai 2012), a devenit 4,4648 dupa o luna, respectiv o scadere de 0,0678 lei/euro.

Poate ca zecimalele ii deruteaza pe unii si sunt mai sugestive procentele. Pentru ei, leul s-a depreciat cu 1,52% intr-o singura luna de guvernare Ponta. Cum s-ar spune, cresc salariile, dar scade leul si iesim tandi pe mandi.

E ceva putred in Danemarca, de vreme ce guvernatorul BNR iese la rampa sa ne asigure ca leul e stabil, in timp ce alti experti au si lansat ideea ca leul se pregateste sa urce la 5 lei.

Aritmertica arata ca, in acest caz, guvernarea Ponta ne poate costa o depreciere de 0,603 lei respectiv 13,50%. Iarasi iesim un fel de tandi pe mandi: salariul va creste cu 15% (daca va creste), iar leul va scadea cu 13,50% (eventual).

Mediile de afaceri n-au incredere in noul guvern

Colac peste pupaza, intr-o singura luna, mediul de afaceri s-a prabusit ca la cutremur. Bursa, care spre sfarsitul anului trecut avea un trend relativ constant, iar in timpul guvernarii MRU crescuse, a demarat declinul, chiar in ziua instalarii Guvernului Ponta.

Sunt foarte semnificative actiunile societatilor de investitii, respectiv cele cinci SIF-uri, cu caracterul lor sintetic: intr-o luna, s-au prabusit la bursa, in medie, cu circa 25%.

S-ar putea ca oscilatiile sa aiba si o componenta externa, dar refuz sa cred ca, pe timpul guvernului MRU, asemenea componenta nici nu se observa si a devenit deodata vizibila, fara nici un motiv, numai la aparitia lui Ponta pe micul ecran.

Vrei, nu vrei, cifrele ascund neincrederea in noul guvern. Cand sistemul evolueaza normal, cursul bursier si cel valutar adesea se compenseaza, nu merg in paralel. Investitorii se orienteaza intr-o directie sau alta, cea care este mai atractiva. Cand vand valuta, cumpara actiuni si invers.

Devansarea alegerilor - o idee suspecta

Cand jucatorii de pe bursa vand totul si nu cumpara nimc, inseamna ca piata nu este atractiva, iar investitorii pleaca in alta parte, cum au plecat din Grecia. Mi-e teama ca noua guvernare este pe cale sa obtina aceasta performanta.

Nu vreau sa fac proces de intentie nimanui, dar, cu scaderea TVA devenita imposibilila, cu valuta in cadere libera, cu bursa in prabusire, si cu cresterea de salarii pusa sub semnul intrebarii tocmai in luna decembrie, nu cad bine alegerile in aceeasi luna.

Numai asa se explica ideea devansarii alegerilor in octombrie, cand omul inca mai crede ca slanina asteapta in pod, pentru ca, de Craciun, sa ajuga in burta.

De aceea, desi devansarea alegerilor este prezentata ca o problema politica - si inca una foarte inteligenta - ea este strict economica. Guvernul a bagat-o pe maneca in chestia cu promisiunile si acuma nu mai stie pe unde sa scoata camasa. Incearaca s-o scoata cu devansarea.
http://www.ziare.com/

marți, 5 iunie 2012

Asa arătau accidentele de mașină în America anilor `30 .

Fotografii fascinante din anii 1920 și 1930, publicate de dailymail.co.uk, arată efectele dramatice ale Epocii de Aur a autoturismelor în SUA.


1 /2. Fotografiile au fost făcute în orașul Boston, precum și în împrejurimi, de către Leslie Jones, fotograful șef de la cotidianul Boston-Herald Traveler în perioada 1917 - 1956.
Leslie Jones a surprins în imagini aproape tot ce s-a întâmplat în oraș în decurs de cinci decenii, iar la moartea sa, în 1967, familia sa a donat cele peste 34.000 de fotografii Bibliotecii Publice din Boston.
Colecția donată cuprinde și aceste fascinante fotografii vechi ale unor accidente petrecute în acea perioadă.
Citiţi mai mult: Cum arătau accidentele de mașină în America anilor `30 | FOTOGALERIE - Panorama > EVZ.ro http://www.evz.ro/detalii/stiri/cum-aratau-accidentele-de-masina-in-america-anilor-30-fotogalerie-985016.html#ixzz1wvmrdVeO EVZ.ro

Pur şi simplu cele mai frumoase poze care le-am văzut vreodată.

Imagini incredibile, de captare a valurilor uimitoare în momentul rostogoli lor pe o plaja tropicala.
Imaginile , care arată fracțiuni de secundă, în care fiecare pauza de respirație se blochează pe nisip, sunt lucrate de doi fotografi dornici să reamintesc oamenilor cat de frumoasa poate fi Mama Natura.
Fotografii, Nick Selway, 28, şi CJ amice Kale, 35 de ani, se poziționează în apă Havaiana magnifica - şi apoi așteaptă ca undele sa se prabuseasca in capul lor.
Echipamentele lor sunt doar camere standard.
Read more: http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-2154447/Inside-stunning-waves-Hawaii-Pair-photographers-capture-setting-sun-sparkling-crystal-waters.html#ixzz1wvunsCTw
CJ, din Hawaii, a declarat: "Este o insulă frumoasă - toate culorile diferite, păreau a fi replicate în apă.
"Ne petrecem cel mai mult timp în apă fotografiind, dar pentru a obţine aceste tipuri de fotografii nu este uşor şi este nevoie de o mare rabdare pentru a obţine rezultatul dorit.
"Din fericire,am fost răsplătiți de această dată şi am reuşit să obținem un set de imagini uimitoare.
Nick a fost născut în Lake Stevens, de Washington, şi spune că el a avut întotdeauna o apreciere fata de natură şi că scopul lui în viaţă este: " Pentru a capta frumusetea Mamei Natura şi lumină, în modul cel mai unic" Kale CJ nu este străin de zonă, a crescut in Hawaii, pe coasta Waianae.
El a petrecut zilele în surf în aer liber şi a explorat frumuseţea naturii şi a învăţat de timpuriu că are o dragoste pentru aer liber şi o pasiune pentru fotografie.
Perechea, de asemenea, iubesc fotografia vulcanilor activi, şi isi riscă de multe ori viaţa pentru o fotografie perfectă. Read more: http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-2154447/Inside-stunning-waves-Hawaii-Pair-photographers-capture-setting-sun-sparkling-crystal-waters.html#ixzz1wvujPdEY

Primarul municipiului Constanța, Radu Mazăre, i-a trimis, luni seara, un sms producătorului emisiunii „Sub semnul întrebării”, realizată de Robert Turcescu la postul B1 Tv, în care scria: „Să mă pupe în c... toate slugile băsiste. Și voi, și Chiru”.

Primarul municipiului Constanța, Radu Mazăre, i-a trimis, luni seara, un sms producătorului emisiunii „Sub semnul întrebării”, realizată de Robert Turcescu la postul B1 Tv, în care scria: „Să mă pupe în c... toate slugile băsiste. Și voi, și Chiru”.

În emisiune era invitat candidatul PDL la primăria acestui municipiu, Gigi Chiru, care a lansat o serie de acuzații referitoare la retrocedările avizate de Mazăre.
Urmare a acestor acuzații, producătorii emisiunii au încercat să-l contacteze pe Mazăre, pentru ca acesta să poată răspunde atacului inițiat de Chiru.
Inițial, primarul Constanței nu a răspuns la telefon, după care a trimis către producătorii emisiunii un sms cu conținutul menționat anterior.
Recent, şi ministrul Culturii, Mircea Diaconu, a scuipat către un reporter al postului B1 TV în momentul în care acesta l-a chestionat în legătură cu o serie de probleme de integritate.

Citiţi mai mult: Radu Mazăre a trimis un SMS către B1: "Să mă pupe în c...toate slugile băsiste" - Partide > EVZ.ro http://www.evz.ro/detalii/stiri/radu-mazare-catre-b1-sa-ma-pupe-in-ctoate-slugile-basiste-985020.html#ixzz1wvT46xxV EVZ.ro

luni, 4 iunie 2012

VIDEO: Messi a fost „extraterestru“ şi pentru Argentina

Pentru fotbalistul de 24 de ani devenise o obişnuiţă să fie de neoprit în tricoul Barcei şi departe de forma sa excelentă în cel al „pumelor". Aseară, Leo a spart seria prestaţiilor şterse la echipa naţională. Vezi ce a făcut cu Ecuadorul în primul meci de calificare pentru Cupa Mondială din 2014
!http://www.adevarul.ro/

sâmbătă, 2 iunie 2012

Fecioresc de nuntă / Wedding lads' danc

Tropotita de la Vadu Izei / Dance from Vadu Izei village

Când m-o făcut mama-n lume / When my mother gave me birth

Hei, măi mândriorule & Danț de jucat / Songs from Maramures & Oas areas

Mariana Campeanu: Nivelul alocatiei pentru copil e hilar, va trebui sa-l ridicam la un prag onorabil

de V.M. HotNews.ro


Ministrul Muncii, Mariana Campeanu, a declarat vineri, de Ziua Copilului, ca nivelul alocatiei i se pare hilar si intr-o viitoare guvernare va trebui ridicat la un prag onorabil, transmite Mediafax.

Ministrul Muncii, Mariana Campeanu, a declarat la intalnirea cu copiii ca nivelul alocatiei lor, de 42 de lei, este hilar.

"Va trebui in viitor, si sa speram ca economia va merge bine, va trebui intr-o guvernare de patru ani sa o ridicam la un prag onorabil daca nu necesar, asa cum ar trebui. Sa speram ca in patru ani vom putea face ceva pentru copii", a declarat Campeanu.

Intrebata ce prioritati are in privinta copiilor, ministrul Muncii a precizat ca intr-o perioada cu bugete limitate este dificil sa faca ceea ce si-ar dori, dar prioritatile ar fi legate de alocatia pentru copii, indemnizatia pentru mame si o preocupare diferita pentru copiii institutionalizati, carora ar trebui sa li se acorde mai multa atentie.

Zi istorică pentru Gheorghe Hagi. Echipa sa, Viitorul Constanţa, a promovat.

Astăzi s-au disputat ultimele partide din runda cu numărul 30 a Ligii a II-a la fotbal. Gloria Bistriţa, Gaz Metan Severin, Viitorul Constanţa şi CSMS Poli Iaşi sunt cele patru formaţii care au promovat în Liga 1.
Sursa: OCTAVIAN COCOLOȘ Zi istorică pentru Gheorghe Hagi. Echipa sa, Viitorul Constanţa, a promovat pe prima scenă a fotbalului românesc.

Farul, echipa fanion a judeţului Constanţa, rămâne în anonimatul eşalonului secund.
"Ne doream acest obiectiv. L-am realizat şi suntem fericiţi. De luni încolo avem timp să ne gândim şi la Liga I.
Echipa a jucat foarte bine în acest sezon, am primit cele mai puţine goluri, am marcat cele mai multe.
Este meritul jucătorilor, al antrenorilor. Noi, conducerea, am încercat doar să oferim cele mai bune condiţii", a spus Hagi.

Viitorul Constanţa şi CSMS Poli Iaşi au reuşit să promoveze din Seria I. Marea perdantă e Delta Tulcea.

Gaz Metan Severin a promovat la masa verde, în urma deciziei Comitetului Executiv de ieri.
Citiţi mai mult: Viitorul lui Hagi a promovat în Liga I. Gică: "Ne doream acest obiectiv" - Fotbal intern > EVZ.ro http://www.evz.ro/detalii/stiri/viitorul-lui-hagi-a-promovat-in-liga-i-984599.html#ixzz1wdrzWmrv EVZ.ro

Monica Macovei, membra a unui prestigios think tank european - vezi care.

Europarlamentarul PDL Monica Macovei a acceptat invitatia de a deveni membru al Consiliului European pentru Relatii Externe, unul dintre cele mai importante think tankuri europene, din care mai fac parte fosti sau actuali sefi de stat, ministri, cercetatori sau reprezentanti ai societatii civile.

"Invitatia primita din partea conducerii Consiliului European pentru Relatii Externe ma onoreaza si ma bucur ca politicieni de prim rang din Europa au incredere in mine. Este un think-tank extrem de respectabil, format din politicieni si experti cu recunoastere internationala, iar rapoartele si mesajele sale sunt o voce importanta in analizele de politica externa si in alte domenii de interes public", a declarat Monica Macovei, conform paginii sale de la Parlamentul European.

Din Consiliul ECFR fac parte, intre altii, presedintele Estoniei, ministrii de externe din Suedia si Finlanda, ministrul Mediului din Germania, guvernatorul Bancii Nationale a Poloniei, europarlamentari din Germania, Belgia si Polonia, membri ai unor parlamente nationale din Germania, Marea Britanie, Austria si Belgia, economistul sef al Bancii Europene pentru Reconstructie si Dezvoltare, personalitati politice si publice care au detinut functii importante, precum fosti presedinti ai Poloniei si Letoniei, secretari generali ai NATO din Marea Britanie si Olanda, premieri ai Irlandei si Italiei, precum si fosti ministri.

Romania e reprezentata in CERE de doar 4 oameni: Monica Macovei, economistul Daniel Daianu - fost ministru de Finante, actual consilier al premierului Victor Ponta, omul de afaceri Ion Sturza - fost premier al Republicii Moldova, Alina Mungiu-Pippidi - profesor la Hertie School of Governance si reprezentanta a societatii civile.
http://www.ziare.com/

Canabis în loc de gazon în apropierea unei staţii de metrou.

Un mic câmp cu canabis sălbatic a fost descoperit pe domeniul public din Moscova, în apropierea unei staţii de metrou, cel mai probabil fiind plantat de către autorităţile înseşi, precizează poliţia moscovită, potrivit The Moscow Times.

Serviciul federal antidrog a anunţat că agenţii săi „s-au transformat în grădinari” pentru a îndepărta cele circa 230 de tufe de cânepă indiană din apropierea staţiei de metrou Brateyevo, staţie care se află în construcţie în acest moment. Autorităţile locale au transportat mult pământ în zona, ca parte dintr-un plan urbanistic, însă în loc de iarbă a răsărit canabis. Acum se lucrează la îndepărtarea pământului şi este căutat proprietarul companiei care a furnizat pământul.
Sursa:http://www.cotidianul.ro/

vineri, 1 iunie 2012

Identitatea liderilor mondiali ce participa la reuniunea Bilderberg de anul acesta, in perioada 31 mai- 3 iunie, la Chantilly, in Virginia, SUA.

Bilderberg Meetings
Chantilly, Virginia, USA, 31 May-3 June 2012

Final List of Participants
Chairman
FRA Castries, Henri de Chairman and CEO, AXA Group



DEU Ackermann, Josef Chairman of the Management Board and the Group Executive Committee, Deutsche Bank AG
GBR Agius, Marcus Chairman, Barclays plc
USA Ajami, Fouad Senior Fellow, The Hoover Institution, Stanford University
USA Alexander, Keith B. Commander, US Cyber Command; Director, National Security Agency
INT Almunia, Joaquín Vice-President - Commissioner for Competition, European Commission
USA Altman, Roger C. Chairman, Evercore Partners
PRT Amado, Luís Chairman, Banco Internacional do Funchal (BANIF)
NOR Andresen, Johan H. Owner and CEO, FERD
FIN Apunen, Matti Director, Finnish Business and Policy Forum EVA
TUR Babacan, Ali Deputy Prime Minister for Economic and Financial Affairs
PRT Balsemão, Francisco Pinto President and CEO, Impresa; Former Prime Minister
FRA Baverez, Nicolas Partner, Gibson, Dunn & Crutcher LLP
FRA Béchu, Christophe Senator, and Chairman, General Council of Maine-et-Loire
BEL Belgium, H.R.H. Prince Philippe of
TUR Berberoğlu, Enis Editor-in-Chief, Hürriyet Newspaper
ITA Bernabè, Franco Chairman and CEO, Telecom Italia
GBR Boles, Nick Member of Parliament
SWE Bonnier, Jonas President and CEO, Bonnier AB
NOR Brandtzæg, Svein Richard President and CEO, Norsk Hydro ASA
AUT Bronner, Oscar Publisher, Der Standard Medienwelt
SWE Carlsson, Gunilla Minister for International Development Cooperation
CAN Carney, Mark J. Governor, Bank of Canada
ESP Cebrián, Juan Luis CEO, PRISA; Chairman, El País
AUT Cernko, Willibald CEO, UniCredit Bank Austria AG
FRA Chalendar, Pierre André de Chairman and CEO, Saint-Gobain
DNK Christiansen, Jeppe CEO, Maj Invest
RUS Chubais, Anatoly B. CEO, OJSC RUSNANO
CAN Clark, W. Edmund Group President and CEO, TD Bank Group
GBR Clarke, Kenneth Member of Parliament, Lord Chancellor and Secretary of Justice
USA Collins, Timothy C. CEO and Senior Managing Director, Ripplewood Holdings, LLC
ITA Conti, Fulvio CEO and General Manager, Enel S.p.A.
USA Daniels, Jr., Mitchell E. Governor of Indiana
USA DeMuth, Christopher Distinguished Fellow, Hudson Institute
USA Donilon, Thomas E. National Security Advisor, The White House
GBR Dudley, Robert Group Chief Executive, BP plc
ITA Elkann, John Chairman, Fiat S.p.A.
DEU Enders, Thomas CEO, Airbus
USA Evans, J. Michael Vice Chairman, Global Head of Growth Markets, Goldman Sachs & Co.
AUT Faymann, Werner Federal Chancellor
DNK Federspiel, Ulrik Executive Vice President, Haldor Topsøe A/S
USA Ferguson, Niall Laurence A. Tisch Professor of History, Harvard University
GBR Flint, Douglas J. Group Chairman, HSBC Holdings plc
CHN Fu, Ying Vice Minister of Foreign Affairs
IRL Gallagher, Paul Former Attorney General; Senior Counsel
USA Gephardt, Richard A. President and CEO, Gephardt Group
GRC Giannitsis, Anastasios Former Minister of Interior; Professor of Development and International Economics, University of Athens
USA Goolsbee, Austan D. Professor of Economics, University of Chicago Booth School of Business
USA Graham, Donald E. Chairman and CEO, The Washington Post Company
ITA Gruber, Lilli Journalist - Anchorwoman, La 7 TV
INT Gucht, Karel de Commissioner for Trade, European Commission
NLD Halberstadt, Victor Professor of Economics, Leiden University; Former Honorary Secretary General of Bilderberg Meetings
USA Harris, Britt CIO, Teacher Retirement System of Texas
USA Hoffman, Reid Co-founder and Executive Chairman, LinkedIn
CHN Huang, Yiping Professor of Economics, China Center for Economic Research, Peking University USA Huntsman, Jr., Jon M. Chairman, Huntsman Cancer Foundation
DEU Ischinger, Wolfgang Chairman, Munich Security Conference; Global Head Government Relations, Allianz SE
RUS Ivanov, Igor S. Associate member, Russian Academy of Science; President, Russian International Affairs Council
FRA Izraelewicz, Erik CEO, Le Monde
USA Jacobs, Kenneth M. Chairman and CEO, Lazard
USA Johnson, James A. Vice Chairman, Perseus, LLC
USA Jordan, Jr., Vernon E. Senior Managing Director, Lazard
USA Karp, Alexander CEO, Palantir Technologies
USA Karsner, Alexander Executive Chairman, Manifest Energy, Inc
FRA Karvar, Anousheh Inspector, Inter-ministerial Audit and Evaluation Office for Social, Health, Employment and Labor Policies
RUS Kasparov, Garry Chairman, United Civil Front (of Russia)
GBR Kerr, John Independent Member, House of Lords
USA Kerry, John Senator for Massachusetts
TUR Keyman, E. Fuat Director, Istanbul Policy Center and Professor of International Relations, Sabanci University
USA Kissinger, Henry A. Chairman, Kissinger Associates, Inc.
USA Kleinfeld, Klaus Chairman and CEO, Alcoa
TUR Koç, Mustafa Chairman, Koç Holding A.Ş.
DEU Koch, Roland CEO, Bilfinger Berger SE
INT Kodmani, Bassma Member of the Executive Bureau and Head of Foreign Affairs, Syrian National Council
USA Kravis, Henry R. Co-Chairman and Co-CEO, Kohlberg Kravis Roberts & Co.
USA Kravis, Marie-Josée Senior Fellow, Hudson Institute
INT Kroes, Neelie Vice President, European Commission; Commissioner for Digital Agenda
USA Krupp, Fred President, Environmental Defense Fund
INT Lamy, Pascal Director-General, World Trade Organization
ITA Letta, Enrico Deputy Leader, Democratic Party (PD)
ISR Levite, Ariel E. Nonresident Senior Associate, Carnegie Endowment for International Peace
USA Li, Cheng Director of Research and Senior Fellow, John L. Thornton China Center, Brookings Institution
USA Lipsky, John Distinguished Visiting Scholar, Johns Hopkins University
USA Liveris, Andrew N. President, Chairman and CEO, The Dow Chemical Company
DEU Löscher, Peter President and CEO, Siemens AG
USA Lynn, William J. Chairman and CEO, DRS Technologies, Inc.
GBR Mandelson, Peter Member, House of Lords; Chairman, Global Counsel
USA Mathews, Jessica T. President, Carnegie Endowment for International Peace
DEN Mchangama, Jacob Director of Legal Affairs, Center for Political Studies (CEPOS)
CAN McKenna, Frank Deputy Chair, TD Bank Group
USA Mehlman, Kenneth B. Partner, Kohlberg Kravis Roberts & Co.
GBR Micklethwait, John Editor-in-Chief, The Economist
FRA Montbrial, Thierry de President, French Institute for International Relations
PRT Moreira da Silva, Jorge First Vice-President, Partido Social Democrata (PSD)
USA Mundie, Craig J. Chief Research and Strategy Officer, Microsoft Corporation
DEU Nass, Matthias Chief International Correspondent, Die Zeit
NLD Netherlands, H.M. the Queen of the
ESP Nin Génova, Juan María Deputy Chairman and CEO, Caixabank
IRL Noonan, Michael Minister for Finance
USA Noonan, Peggy Author, Columnist, The Wall Street Journal
FIN Ollila, Jorma Chairman, Royal Dutch Shell, plc
USA Orszag, Peter R. Vice Chairman, Citigroup
GRC Papalexopoulos, Dimitri Managing Director, Titan Cement Co.
NLD Pechtold, Alexander Parliamentary Leader, Democrats '66 (D66)
USA Perle, Richard N. Resident Fellow, American Enterprise Institute
NLD Polman, Paul CEO, Unilever PLC
CAN Prichard, J. Robert S. Chair, Torys LLP
ISR Rabinovich, Itamar Global Distinguished Professor, New York University
GBR Rachman, Gideon Chief Foreign Affairs Commentator, The Financial Times
USA Rattner, Steven Chairman, Willett Advisors LLC
CAN Redford, Alison M. Premier of Alberta
CAN Reisman, Heather M. CEO, Indigo Books & Music Inc.
DEU Reitzle, Wolfgang CEO & President, Linde AG
USA Rogoff, Kenneth S. Professor of Economics, Harvard University
USA Rose, Charlie Executive Editor and Anchor, Charlie Rose
USA Ross, Dennis B. Counselor, Washington Institute for Near East Policy
POL Rostowski, Jacek Minister of Finance
USA Rubin, Robert E. Co-Chair, Council on Foreign Relations; Former Secretary of the Treasury
NLD Rutte, Mark Prime Minister
ESP Sáenz de Santamaría Antón, Soraya Vice President and Minister for the Presidency
NLD Scheffer, Paul Professor of European Studies, Tilburg University
USA Schmidt, Eric E. Executive Chairman, Google Inc.
AUT Scholten, Rudolf Member of the Board of Executive Directors, Oesterreichische Kontrollbank AG
FRA Senard, Jean-Dominique CEO, Michelin Group USA Shambaugh, David Director, China Policy Program, George Washington University INT Sheeran, Josette Vice Chairman, World Economic Forum
FIN Siilasmaa, Risto Chairman of the Board of Directors, Nokia Corporation
USA Speyer, Jerry I. Chairman and Co-CEO, Tishman Speyer
CHE Supino, Pietro Chairman and Publisher, Tamedia AG
IRL Sutherland, Peter D. Chairman, Goldman Sachs International
USA Thiel, Peter A. President, Clarium Capital / Thiel Capital
TUR Timuray, Serpil CEO, Vodafone Turkey
DEU Trittin, Jürgen Parliamentary Leader, Alliance 90/The Greens
GRC Tsoukalis, Loukas President, Hellenic Foundation for European and Foreign Policy
FIN Urpilainen, Jutta Minister of Finance
CHE Vasella, Daniel L. Chairman, Novartis AG
INT Vimont, Pierre Executive Secretary General, European External Action Service
GBR Voser, Peter CEO, Royal Dutch Shell plc
SWE Wallenberg, Jacob Chairman, Investor AB
USA Warsh, Kevin Distinguished Visiting Fellow, The Hoover Institution, Stanford University
GBR Wolf, Martin H. Chief Economics Commentator, The Financial Times
USA Wolfensohn, James D. Chairman and CEO, Wolfensohn and Company
CAN Wright, Nigel S. Chief of Staff, Office of the Prime Minister
USA Yergin, Daniel Chairman, IHS Cambridge Energy Research Associates
INT Zoellick, Robert B. President, The World Bank Group




Rapporteurs
GBR Bredow, Vendeline von Business Correspondent, The Economist
GBR Wooldridge, Adrian D. Foreign Correspondent, The Economist
Sursa: http://www.bilderbergmeetings.org/images/bilderberg_header.gif

Cum va arăta Internetul peste patru ani (previziune)

Studiul anual Cisco preconizează creşterea numărului de dispozitive şi conexiuni din întreaga lume la aproape 19 miliarde în 2016, aproape dublu faţă de 2011.

Cisco a dat publicităţii rezultatele studiului anual Cisco Visual Networking Index (VNI) Forecast (2011-2016), iniţiativa permanentă a companiei de estimare şi analiză a creşterii şi tendinţelor reţelelor de Protocol Internet (IP) din întreaga lume.

Varianta actuală a studiului se referă la perioada 2011-2016 şi cuprinde previziuni de ordin cantitativ ale unui trafic IP considerabil ce va fi generat în reţelele publice şi private, constând în trafic de internet, IP administrat şi date mobile generat de consumatori individuali şi companii.

Până în 2016, traficul IP global anual urmează să ajungă la 1,3 zetabytes – un zetabyte este echivalentul unui sextilion de bytes sau al unui trilion de gigabytes.

Se preconizează o creştere a traficului IP global de peste 330 exabytes doar între 2015 şi 2016, adică un volum aproape egal cu cel al traficului IP global generat în 2011 (369 exabytes). Această creştere semnificativă a traficului şi a gradului de acoperire al serviciilor este încurajată de o serie de factori principali, printre care:
- un număr mai mare de dispozitive: proliferarea tabletelor, telefoanelor mobile şi a altor dispozitive inteligente, precum şi a conexiunilor aparat – la – aparat (machine-to-machine - M2M) stimulează cererea de conectivitate. Până în 2016, vor exista aproape 18,9 miliarde de conexiuni în reţea―aproape 2,5 conexiuni pentru fiecare persoană de pe pământ, faţă de 10,3 miliarde în 2011.

- mai mulţi utilizatori de internet: până în 2016 vor exista 3,4 miliarde utilizatori de internet ─aproximativ 45% din populaţia viitoare a lumii, conform estimărilor Naţiunilor Unite.

- viteze mai mari în bandă largă: viteza medie în bandă largă fixă urmează să crească de aproape patru ori, de la 9 Mbps în 2011 la 35 Mbps în 2016.
- mai mult video: până în 2016, 1,2 milioane de minute video―echivalentul a 833 de zile (sau mai mult de doi ani) ―se vor transmite pe internet în fiecare secundă.

- creşterea Wi-Fi – până în 2016, mai mult de jumătate din traficul de internet la nivel mondial se va efectua prin conexiuni Wi-Fi.

Până în 2016 vor exista aproape 18,9 miliarde de conexiuni în reţea―aproape 2,5 conexiuni pentru fiecare persoană de pe pământ. În 2011, calculatoarele personale au generat 98% din traficul de internet al consumatorilor individuali. Această contribuţie va scădea la 81% până în 2016―demonstrând impactul marii diversităţi de dispozitive precum tablete, smartphone-uri etc. asupra modului de accesare şi utilizare a internetului de către consumatori individuali şi companii.

Până în 2016, televizoarele vor reprezenta peste 6% din traficul internet al consumatorilor individuali la nivel global (în creştere de la 4% în 2011) şi 18% din traficul video pe internet (în creştere de la 7% în 2011)―demonstrând impactul televizoarelor cu caracteristici web ca opţiune on-line viabilă pentru mulţi consumatori.

La nivel global vor exista opt miliarde de dispozitive fixe şi mobile cu capacităţi IPv6 în 2016, în creştere de la un miliard în 2011. La nivel global, 40% dintre toate dispozitivele fixe şi mobile în reţea vor dispune de capacităţi IPv6 în 2016, în creştere de la 10% în 2011.

Traficul global de video avansat, inclusiv televiziune tridimensională (3-D) şi de înaltă definiţie (HDTV), urmează să crească de cinci ori între 2011 şi 2016.

Traficul global de date prin internet mobil va creşte de 18 ori din 2011 în 2016, la 10,8 exabytes pe lună (sau 130 exabytes anual).

La nivel global, numărul consumatorilor individuali de servicii mobile va creşte de la 3,7 miliarde în 2011 la 4,5 miliarde până în 2016. La nivel global, Mobile Video va fi serviciul mobil pentru consumatori individuali cu cea mai rapidă creştere, cu 271 milioane de utilizatori în 2011; vor fi 1,6 miliarde de utilizatori în 2016.

La nivel global, mesajele text (SMS) pentru consumatori individuali vor reprezenta cel mai extins serviciu pentru consumatori mobili ― în 2011 existau 2,8 miliarde utilizatori (74% din utilizatorii de servicii mobile pentru consumatori individuali), crescând la 4,1 miliarde de utilizatori (90% din utilizatorii de servicii mobile pentru consumatori individuali) până în 2016.
http://www.capital.ro/index.html

Prima şpagă de la naşu Ponta către victima Tolontan şi alţii ca el. Să fie primită!

HYDEPARK.RO
Guvernul Ponta a anunţat ieri prima măsură hotărâtă de relaxare fiscală: persoanele fizice autorizate (PFA) şi microîntreprinderile cu cifră de afaceri sub 65.000 de euro pe an vor fi scutite de plata TVA. Această odonanţă de urgenţă (da, de urgenţă!) modifică astfel Codul Fiscal, pentru că până acum pragul de la care o persoană fizică autorizată trebuie să se înregistreze ca plătitor de TVA era de 118.000 de lei pe an.
Prin această măsură, nomenkaltura din presă, care are venituri de peste 5.000 de euro pe lună plătite pe lângă cartea de muncă, primeşte de la executivul USL un frumos cadou de câteva mii de euro pe an!
Nu am o statistică a salariilor din presă, dar cred că 99% din colegii mei au venituri sub 3.000 de lei pe lună. Între pragul de până acum, de 118.000 de lei pe an (circa 26.000 de euro, adică puţin peste 2.000 de euro pe lună) şi cel de 65.000 de euro, instituit de guvernul Ponta, se află o mână de oameni aflaţi în poziţii cheie în marile trusturi de presă – Intact, de exemplu. Se poate ca printre aceştia să fie şi vreun profesionist, poate doi, rătăciţi pe acolo, dar majoritatea sunt personaje plătite atât de bine ca să execute ordine fără crâcnire. Sunt fie cei pe care-i vedeţi la televizor seară de seară înjurând la comandă, fie cei care stau în spate, “la butoane” şi dau indicaţii regizorale. Pe aceştia i-a şpăguit, ieri, fără nici o ruşine, Victor Ponta, ca să-şi cumpere liniştea! Nu este o măsură de dreapta, nu este o măsură de stânga. Este o mită neruşinată, care trebuie comparată cu intenţia guvernului condus de social-democratul Ponta de a impozita cu încă 16% salariile bugetarilor care câştigă peste 4.500 de lei pe lună. Mai clar: un bugetar care lucrează pe proiecte europene şi câştigă 5.000 de lei pe lună (în loc să plece în mediul privat şi să ia 10.000) va fi suprataxat, în timp ce liga lui Ciutacu, Tolontan şi alţii care şi-au făcut PFA ca să scape de impozite (nu-i blamez pentru asta, ne-am muta în comunism dacă oamenii nu şi-ar urmări interesul personal) mai primesc o scutire.
De ce-l tot pomenesc pe Tolontan? Săptămâna trecută a trântit o litanie pe blogul lui, deplângând “presiunea economică fără precedent în istoria presei din România” din perioada răposatei guvernări. Despre ce este vorba? Povestea este încâlcită şi încerc să o explic pe scurt. Crema jurnaliştilor din România s-a trezit, prin 2010 sau 2011, că fiscul lui Blejnar s-a pus pe capul lor pentru că nu se înregistraseră ca plătitori de TVA şi acum, prin adăugarea unor penalităţi şi dobânzi, trebuiau să plătească sume uriaşe către stat. Acum două săptămâni, 30 de jurnalişti şi artişti au câştigat un proces cu statul, arătând că nu ştiau de obligaţia de a plăti TVA-ul, iar ANAF nu i-a anunţat. Nu intru în această poveste, pentru că eu ştiam că necunoaşterea legii nu te scuteşte de nerespectarea ei, dar dacă judecătorii de la Curtea de Apel spun că argumentul funcţionează, de ce nu…În orice caz, litania lui Tolontan mi s-a părut o formă de presiune/ milogeală către guvernul Ponta: te rog scapă-ne de beleaua asta cu TVA-ul! Şi, ca să vezi, acum s-a rezolvat mai bine ca oricând!
Guvernul Ponta va încerca să pitească măgăria asta spunând că a acţionat în interesul artiştilor. Sigur că da! Cam câţi “artişti” câştigă 65.000 de euro pe an? Şi cine or fi ăia? Guţă de la Calafat, dacă există şi plăteşte impozite? Mă uit pe reacţia presei după anunţul lui Ponta: tăcere aproape deplină! Am luat şpaga, am băgat-o în buzunar, să vedeţi ce o să criticăm guvernul de acum înainte. Ce-mi pare rău: la foametea şi neruşinarea din media din România, putea Ponta să cumpere tot cu jumate din banii ăştia.