joi, 31 mai 2012

Este într-adevăr acoperișul lumii! Astronauții Stației Spatiale surprind platou Himalaya proeminente de pe planeta noastră deasupra norilor

Înălţimea mare de pe platoul Himalaya - acoperişul lumii - este capturat într-o fotografie spectaculoasa luata de către unul dintre "keenest"fotografi de pe Staţia Spaţială Internaţională.
http://www.dailymail.co.uk/

Asasini de elită ale armatei israeliene, pozați pe un teren stâncos.

Tehnici de camuflaj, de amestec cu peisajul , dacă nu i-ai localizat pana acum deja este prea târziu. Ești mort. Uimitoare tehnici de camuflaj a unității de elita israeliene
Prea tarziu, esti mort.

Dacă nu aţi observat deja doi bărbați cu arme puternice ascunși în această imagine, ar putea fi draperii pentru tine. Acești asasini de elită ale armatei israeliene, pozați pe un teren stâncos, în partea de nord a ţării, sunt instruiţi să se amestece în peisaj atât de bine ca e putin probabil să se știe ca ei chiar sunt acolo.
Cum arata: Aceasta este ceea ce căutaţi - doi soldati din armata israeliană a unitatii de elită Egoz.
Şi aici este raspunsul: cei doi soldaţi sunt prezentați aici, gata să se năpustească în ciuda faptului ca nu au armele lor îndreptate spre aparatul de fotografiat.
SURSA: http://www.dailymail.co.uk/news/article-2152671/Can--Too-late-youre-dead-See-spot-incredible-elite-Israeli-army-assassins-blending-landscape-open-fire.html#ixzz1wTXDQide.

SECRETAR DE STAT: SISTEMUL DE ASISTENTA SOCIALA ESTE IN PRAG DE PRABUSIRE

Sistemul de asistenta sociala este amenintat de prabusire fiind subfinantat, cu un deficit de circa 11.000 persoane, a declarat secretarul de stat in Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale (MMFPS), Denisa Patrascu, intr-un interviu acordat Agerpres.

"Avem o mare problema la nivelul personalului. Nu va ascund acest lucru. In momentul de fata vorbim despre aproape 11.000 posturi vacante in asistenta sociala", a spus secretarul de stat. Lipsesc mai ales asistentii maternali, asistentii sociali si specialistii in asistenta sociala la nivelul Directiilor Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului din judete. "Sistemul este intins la maximum", a precizat secretarul de stat.

Oficialul a subliniat ca fara o politica de creare a unor oportunitati de angajare in domeniu sistemul de asistenta sociala se va prabusi.

"Daca nu reusim sa cream oportunitati de angajare in acest domeniu si de deblocare de posturi, imi este teama ca sistemul de asistenta sociala se va prabusi in curand", a explicat Denisa Patrascu.

Potrivit secretarului de stat, bugetul Ministerului Muncii - la asistenta sociala - a scazut cu 1,2% fata de 2011 (de la 8,5 miliarde lei la 8,4 miliarde lei) si cu 8% fata de 2010 cand ministerul gestiona 9,1 miliarde lei.

"Avem mai putini bani si obligatii mai multe - rezultate si din obligatiile internationale, dar si din strategia de reforma a sistemului de asistenta sociala, iar, ca urmare a crizei economice si financiare, gradul de saracie creste. Astfel, cele mai recente date, din 2010, arata ca exista 8,4 milioane de oameni expusi la risc de saracie. In plus, piata nu poate absorbi forta de munca excedentara", a subliniat Denisa Patrascu.
Din calculele ministerului, sunt 7,3 milioane de plati, in tot sistemul, pe asistenta sociala: de la alocatiile pentru copii pana la alocatiile pentru sustinerea familiei, de la ajutoarele pentru incalzire si indemnizatiile pentru cresterea copilului, pana la indemnizatiile persoanelor cu handicap.
http://www.kappa.ro/
Parerea lui Googu ....Este ultima declaratie ca secretar de stat, cred ca maine va fi schimbata.

Doi jurnalisti The Sun, incognito in Coreea de Nord: Luminile se sting la ora 23:00, guma de mestecat in loc de rest si nimeni nu stie ca Michael Jackson e mort

Doi jurnalisti ai tabloidului britanic The Sun, Alex Peake si Simon Jones, au petrecut o saptamana in Coreea de Nord, un stat condus de cel mai opresiv regim din lume, noteaza editia electronica The Sun. Cei doi jurnalisti britanici s-au prezentat drept oameni de afaceri si au obtinut vizele pentru Coreea de Nord prin intermediul unui contact din China. Pentru a obtine viza, cei doi ziaristi au oferit adrese de e-mail si date de contact false.

Alex Peake si Simon Jones au patruns in Coreea de Nord trecand frontiera Chinei, in orasul nord-coreean Sinuiju. Cladirile din oras nu au geamuri, desi Kim Jong Il ordonase ca acestea sa fie construite in asa fel incat sa para vecinilor chinezi ca nord-coreeni traiesc bine. De fapt, locuitorii orasului sufera de foame, noteaza jurnalistii.
In afara blocurilor cenusii, restul cladirilor au rolul de turnuri de observatie, acestea fiind pazite de soldati, care au ordin sa traga in oricine incearca sa obtina o viata mai buna. De asemenea, nu exista magazine sau restaurante.
Ziarul britanic relateaza ca localnicii poarta insigne ale liderilor Kim Jong Il sau Kim Il Sung, nu zambesc si merg cu capul lasat.

In timpul calatoriei cu trenul pana in capitala Phenian, cei doi jurnalisti au observat monumente ale liderilor supremi chiar si in cele mai indepartate asezari rurale. Alex Peake si Simon Jones au fost cazati in hotelul Yanggakdo, o cladire cu 47 de etaje, unul dintre hotelurile folosite de regim pentru a caza turistii, construit pe o insula din mijlocul orasului.

Hotelul, construit in 1995, dispune de sase lifturi, desi nu are un buton pentru etajul al cincilea, acolo unde este cazat personalul sau agentii guvernamentali care spioneaza oaspetii, dupa convingerea unor persoane. Fiecare camera are un televizor, insa timpul de emisie este dedicat propagandei pro-regimului de la Phenian. Personalul hotelului refuza bacsisul si in loc de rest ofera doua gume de mestecat. In mod ironic, este interzisa fotografierea de aproape a monumentelor, fiind de preferat cadrele largi, care contin monumentul in ansamblul sau.

Desi regimul lupta impotriva influentelor occidentale, exista un fast food si o pizzerie in Phenian. Ziaristii britanici au intrebat un ghid local despre America si, fara ezitare, acesta si-a inclestat pumnii si a inceput sa strige ''Jos cu Statele Unite ale Americii''. In schimb, cei trei ghizi ascultau Beatles si iubeau muzica lor, desi nu mai auzisera de John Lennon, Ringo Starr, Paul McCartney sau George Harrison. Singurul star occidental de care auzisera era Michael Jackson, insa au fost socati sa afle ca acesta murise.

Phenianul se mandreste cu un metrou cu doua linii si 17 statii, insa se crede ca exista, de fapt, doar trei statii. De asemenea, doar membrii privilegiati de partid pot calatori cu trenurile germane.

Mare parte din capitala nord-coreeana este cufundata in intuneric, deoarece lumina se taie la ora 23:00. Doar statuile si monumentele inchinate liderilor supremi sunt luminate in mod constant. Mai putin de un procent din populatia Coreei de Nord detine un autoturism, astfel ca blocajele de trafic sunt practic inexistente.
http://www.hotnews.ro/

Concurentele de la Miss Bunica 2012

luni, 28 mai 2012

Tupeul tupeului

Premierul Victor Ponta a susţinut că a avut o singură ezitare când l-a demis pe Vladimir Tismăneanu de la conducerea Consiliului ştiinţific al Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoriei Exilului Românesc legată de faptul că acesta a scris o carte excelentă despre preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu

Am avut o singură mică ezitare la eliberarea din funcţie a dl Tismăneanu, că a realizat o carte excelentă cu dl Iliescu. De altfel, este singura carte pe care am citit-o despre dl Iliescu , dar este foarte bună. (...) A făcut un interviu excepţional cu dl Iliescu şi totuși l-am eliberat din funcţie.

Comanesti-Balul Gospodarilor

Balul Gospodarilor Manastirea Humorului partea II-Lautarii Bucovinei

Tudor Ungureanu - "Sârbă caval"

Stan și Bran

Muzica moldoveneasca de petrecere-Daca mor eu tu cui ramai.

Ne aşteaptă o confruntare mortală cu Rusia

Titlul de mai sus pe unii cititori s-ar putea să-i lovească la cap, pe alţii însă direct în inimă. În funcţie, desigur, de convingerile fiecăruia şi de gradul de înţelegere a realităţilor politice.

Un conflict geopolitic SUA-Rusia e iminent

Precizez că genericul acestui articol nu-mi aparţine. E o parafrază din Tomasz Sakiewicz, cunoscut scriitor, jurnalist şi militant politic polonez.

Miercuri, 23 mai 2012, el a publicat un fabulos articol în ziarul „Gazeta Polska” intitulat „Pe Rusia o aşteaptă o confruntare mortală cu SUA”.Comentariul său face furori. Dar nu pentru că ar dezvălui nişte adevăruri nemaipomenite. Dimpotrivă, el relatează lucruri arhicunoscute despre securitatea energetică a Europei şi dorinţa Rusiei de a-şi reface măreţia de altădată prin vânzările de gaze şi petrol. Cu toate acestea, articolul lui Tomasz Sakiewicz se constituie într-o oglindă sui-generis în care se întrezăresc nişte evoluţii politice care ar putea să aibă repercusiuni inedite asupra situaţiei internaţionale.

Autorul polonez reuşeşte să sensibilizeze atenţia opiniei publice datorită faptului că spune lucrurilor pe nume. Potrivit lui, în timpul cel mai apropiat un conflict geopolitic acerb între SUA şi Rusia este iminent, indiferent cine va câştiga alegerile prezidenţiale din Statele Unite. Şi asta nu din cauza diferendului ideologic între cele două supraputeri, ca altădată, ci pentru că interesele lor economice sunt atât de diferite, încât încep să capete un caracter antagonist.

Gazul american cucereşte UE în dauna Rusiei

Este vorba, scrie Sakiewici, de războiul energetic. Nu e vorba însă de o luptă pentru resursele energetice, ci pentru pieţele de desfacere a acestora. De la un timp încoace, SUA dintr-un mare importator de gaze naturale, s-a transformat în exportatorul lor. Şi asta graţie surselor netradiţionale şi tehnologiilor ultramoderne. În consecinţă, gazul american poate fi cumpărat astăzi cu 70 de dolari pentru o mie de metri cubi, iar „Gazprom”-ul îl vinde europenilor în medie cu 500 de dolari. Astfel, SUA începe să cucerească pieţele energetice în dauna Rusiei.

Şi acesta-i doar începutul. Revoluţia în plină desfăşurare a gazelor de şist va fi urmată de revoluţia petrolului de şist. De unde şi anticipaţia că în timpul apropiat va avea loc o scădere considerabilă a preţurilor la carburanţi. În urma acestui fapt, actualele venituri exorbitante ale Rusiei se vor înjumătăţi, ca ulterior să dispară cu desăvârşire. Ramura ei energetică, în cazul unor preţuri reduse, începe să genereze pagube.

Economistul-şef de la „Sberbank”, Ksenia Iudaeva, a avertizat deunăzi guvernul de la Moscova că deja către 2016 „Gazprom”-ul va pierde o parte considerabilă a pieţei europene, taxele scăzând drastic. Şi cum nu mai puţin de jumătate din bugetul Federaţiei Ruse este format din veniturile obţinute în urma vânzărilor de gaze şi ţiţei, economia ei extensivă va intra într-o suferinţă groaznică.

În aceste împrejurări, Putin va încerca să-şi menţină ţara pe linia de plutire printr-o politică agresivă şi prin expansiunea în „străinătatea imediată”. Kremlinul va miza pe vasalizarea republicilor ex-sovietice şi obstrucţionarea SUA pe toate meridianele globului. Antiamericanismul accentuat va trebui să sustragă atenţia populaţiei de la problemele interne.

„Gazprom”-ul de pe piaţa televizuală a Republicii Moldova

Astfel stând lucrurile, o confruntare politică între Moscova şi Washington, conchide Tomasz Sakiewicz, este inevitabilă. Bătălii locale în acest război de acum se dau, de altfel, pe toată linia frontului. „Gazprom”-ul, bunăoară, pentru a contracara ofensiva energetică americană, se implică nemijlocit în ostilităţile geopolitice. Finanţează din umbră campaniile electorale ale unor politicieni coruptibili din Europa, cumpără ziare şi televiziuni etc. Şi Chişinăul pare să fie o ţintă importantă pentru ruşi. Ingerinţa „Gazprom”-ului pe piaţa televizuală din Republica Moldova este deja un secret al lui Polichinelle.

Că în aer miroase a praf de puşcă ne demonstrează ultimul summit NATO de la Chicago. Chiar dacă nu toate deciziile acestei reuniuni au fost date publicităţii, unele comentarii făcute de o serie de politicieni de primă mână lămuresc lucrurile. „Ne-am angajat, împreună cu partenerii noştri din întreaga lume să ne ocupăm de provocările cu care ne confruntăm cu toţii, în secolul XXI “, a comunicat Secretarul General al NATO, Anders Fogh Rasmussen.

În acelaşi timp, Traian Băsescu a lăsat să se întrevadă că articolele 49 şi 52 ale Declaraţiei de la Chicago ar avea o relevanţă directă asupra „securităţii energetice şi cibernetice” a României. Chiar dacă liderul de la Bucureşti nu a dat şi alte amănunte, se ştie că este vorba de consolidarea securităţii energetice a ţării prin exploatarea gazelor de şist. Băsescu, de altfel, la Chicago, s-a întreţinut cu reprezentanţii Chevron. E un gest simptomatic. Această companie americană, precum se ştie, e antrenată în explorările gazului de şist din România.

Presa internaţională mai scrie că Bucureştiul este încurajat de americani, dar şi de alţi parteneri occidentali, să renunţe definitiv, datorită descoperirii unor noi rezerve de gaze naturale în Marea Neagră, la importurile de resurse energetice din Rusia. Iar premierul Victor Ponta pune problema scăderii preţurilor la carburanţi. Proiectul românesc de securitate energetică prevede şi diminuarea sau chiar anularea dependenţei Republicii Moldova de gazul rusesc.

Oricum ai da, exemplul României este relevant, deoarece ilustrează doar un episod din marea confruntare geopolitică SUA-Rusia ce stă să se dezlănţuie. În aceste condiţii, cu cât mai repede îşi va recuceri America poziţiile cedate în Europa, consideră Tomasz Sakiewicz, cu atât mai bine pentru noi toţi. Subscriu în totalitate la această concluzie lucidă.
http://bogatu.voceabasarabiei.net/

duminică, 27 mai 2012

Ce spun cititorii HotNews.ro despre Mandinga: In afara Romaniei, manelele nu plac! Mai bine venea Bute sa cante - Muzica - HotNews.ro

Ce spun cititorii HotNews.ro despre Mandinga: In afara Romaniei, manelele nu plac! Mai bine venea Bute sa cante"Ce limba e aia? Esperanto?", intreaba ironic unul dintre cititorii HotNews.ro, criticand modul in care a fost reprezentata Romania la Eurovision 2012. "Si-asa ne confunda europenii capitala cu Budapesta, mai ramane sa aiba dubii si despre limba oficiala". "Nu limba romana, nu vreo referinta in "versuri" despre Romania, nu haine romanesti, pana si silicoanele-s frantuzesti". Printre criticile aduse de internauti piesei Zaleilah: are "iz oriental", "ar "incanta" un public de discoteca dintr-un sat din sudul tarii", "numai buna de dansat din buric", "manea (si aia cantata dupa ureche)", "manea moderna", "craci si topaiala" sau chiar plagiat dupa "Ai si eu te pego". "Piesa reflecta intocmai cultura adoptata de masele populare din Romania in momentul de fata".

Alte comentarii acide ale cititorilor HotNews.ro:
"Draga Elena Ionescu, ai voce pentru nuntile de joi, nu pentru Eurovision."
"la Eurovision e necesar sa se cante live, nu te primeste nimeni cu calculatorul si nici nu poti face playback... La astea suntem campioni"
"kitch infiorator compus de un baietandru agramat ale carui "succesuri" se numesc Yanika, Baiatul de aur, Bibilou de portelan s.a.m.d."
"Costii Iioniita nu intelege ca nu toata Europa e maneliista" (aluzie la mesajul scris pe Facebook de compozitorul piesei Zaleilah: Suntem "mandrii" ca suntem romani!).
Mai multe pe:Ce spun cititorii HotNews.ro despre Mandinga: In afara Romaniei, manelele nu plac! Mai bine venea Bute sa cante - Muzica - HotNews.ro

Ministerul cercetărilor acțiunilor intreprinse de foștii miniștri PDL

Eduard Hellvig a declarat că a avut o discuţie informală cu ministrul Internelor pentru a-i cere ajutor în anchetarea modului în care au fost cheltuite fondurile în mandatul Elenei Udrea, conform http://www.pesurse.ro/#/

"Am cerut ajutor pentru Corpul de control, să ne acorde asistenţă în controalele care vor urma la anumite sectoare de activitate, lucrări derulate cu resurse financiare de la bugetul de stat. Cred că avem nevoie de acest ajutor, competenţa trebuie utilizată pentru a descoperi dacă au fost folosite resurse financiare cu alte scopuri, să ştim ce preluăm", a declarat Eduard Hellvig.

Ministrul a adăugat că "nu e posibil ca pe 27 aprilie şi 5 mai, care a fost zi de sâmbătă, să se facă plăţi şi să se semneze contracte de 100 de milioane de euro".

"De unde graba asta? Se temeau că nu mai conduceau ministerul? De unde atâta disponibilitate de a utiliza resursa bug etară cu frenezie înainte de alegeri?", s-a întrebat ministrul, într-o conferinţă de presă desfăşurată la PNL Arad

Inreplica conform, http://www.ziare.com/ Elena Udrea precizeaza ca in ultima zi la care se refera Hellvig, ea nu mai era ministru. "Daca am inteles bine, ultima zi de mandat era cand nu mai eram eu ministru. Iau declaratiile actualului ministru ca declaratii de campanie electorala. Sunt intr-o campanie a USL si in acest cadru consider declaratiile domnului care conduce ministerul", a spus Udrea, la Romania TV.

"Eu ii doresc domnului ministru sa aiba macar 10 la suta din rezultatele pe care le-am avut eu. Ma astept ca, dupa aceste verificari, sa-mi multumeasca public pentru ce gaseste", a precizat fostul ministru.

Ancheta MAI care o vizeaza pe Udrea: S-au facut plati de 100 milioane euro sambata

De asemenea, Udrea i-a recomandat lui Hellvig sa inceapa cercetarile de pe vremea lui Calin Popescu Tariceanu, avand in vedere ca, la venirea sa la minister, nu erau criterii pentru distribuirea banilor, acestea fiind introduse de ea.

"Vorbim de un ministru care, deocamdata, taie panglici la proiecte realizate de mine", a conchis Udrea.

Mandinga-Punctajul și tarile care au acordat puncte la Eurovision 2012

Mandinga a reuşit să se claseze pe locul 12 adunând 71 de puncte. România a primit puncte din partea a 14 ţări din totalul de 42, număr care a coincis cu poziţia de intrare pe scenă a trupei. Acestea au fost:

REPUBLICA MOLDOVA - 12 puncte
SPANIA - 10 puncte
GRECIA - 7 puncte
ITALIA - 7 puncte
AZERBAIDJAN - 6 puncte
ISRAEL - 6 puncte
IRLANDA - 5 puncte
PORTUGALIA - 4 puncte
TURCIA - 4 puncte
BELGIA - 3 puncte
CIPRU - 3 puncte
FRANŢA - 2 puncte
DANEMARCA - 1 punct
RUSIA - 1 punct.

PONTA a descoperit vinovații de căderea leului.

Dupa ce s-au folosit de stirile negative in asa fel încât au bagat spaima in romani, Victor Ponta si USL-ul, vin si afirma ca televiziunile ar trebui sa isi mai tina si gura in anumite privinte. Premierul Victor Ponta i-a atras atentia unei jurnaliste de la postul Romania TV, dupa sedinta de Guvern de miercuri, ca titlurile lor alarmiste de pe ecran, referitoare la devalorizarea leului, inrautatesc situația.

"M-am referit, chiar la RTV, ca titlurile de genul 'se prabuseste, a scapat situatia de sub control', nu sunt admisibile. In continuare cred ca acel comitet special aflat sub coordonarea guvernatorului BNR are toate instrumentele si capacitatea necesara de a tine situatia sub control", a declarat Ponta.

"El a raspuns astfel unei jurnaliste de la Romania TV care il intreba de faptul ca leul atinge aproape in fiecare zi cate un minim istoricCu cat dati la RTV mai multe stiri, cu atat s-ar putea sa fie mai rau", a adaugat premierul.
http://www.ziare.com/

Cine este Loreen, câștigătoarea Eurovision 2012?! | VIDEO

Lorine Zineb Noka Talhaoui, cunoscută după numele de scenă Loreen numele de scena, este o cântăreaţă suedeză de muzică pop, dar şi producătoare de muzică.

Loreen a reprezentat Suedia în concursul Eurovision 2012 în Baku, Azerbaidjan, cu melodia "Euphoria", și a câștigat primul loc, cu un punctaj mai mare cu 40% mai mult decât Rusia, ocupanta locului doi.

Loreen s-a născut la Stockholm în 1983, din părinți marocani, şi mai târziu s-a mutat cu familia ei la Västerås, unde a urmat şcoala.

Ea a devenit cunoscută publicului din Suedia după ce a luat parte în 2004 la Swedish Idol, concurând ca Loren Talhaoui.

În 2005, a scos un single, "The Snake", împreună cu grupul Rob'n'Raz. Apoi, timp de un an, a devenit prezentatoare de televiziune la canalul suedez TV400, după care a luat o pauză pentru a lucra pe segmentul de producere și regie TV. Lorren s-a întors în fața publicului odată cu participarea la Melodifestivalen 2011 cu melodia "My heart si Refusing Me". A obținut doar locul patru în a doua semifinală a festivalului, dar asta nu a ajutat-o să ajungă în finală.

În 2012 și-a încercat din nou norocul și a reușit să ocupe un loc în finală chiar din prima semifinală, cu melodia "Euphoria", scrisă de Thomas G. Ea a câştigat finala naţională pe 10 martie, cu un total de 268 de puncte şi a ajuns astfel să reprezinte Suedia la Eurovision 2012, în Baku, Azerbaidjan. Ea a câștigat Eurovision 2012, cu piesa ei "Euphoria", cu un total de 372 de puncte, ea fiind dată ca favorită de toate casele de pariuri.

Citiţi mai mult: Cine este Loreen, câștigătoarea Eurovision 2012?! - Vedete > EVZ.ro http://www.evz.ro/detalii/stiri/cine-este-loreen-castigatoarea-eurovision-2012-983464.html#ixzz1w2e1wOff EVZ.ro

sâmbătă, 26 mai 2012

Antonescu a confundat campania și a luat-o pe arătura

Antonescu a confundat campania electorala cu cea agricola și a luat-o pe arătura la Fălticeni :
Am fost colegi de partid cu Flutur, cu Tofan, cu Lungu, la Suceava. Ei au trădat. Au plecat din PNL. Au plecat acolo unde au văzut că e puterea, unde erau banii, unde erau toate pârghiile puterii. Acolo unde se făceau şi se desfăceau dosare', a afirmat Antonescu.
Dl Antonescu uita ca Flutur a plecat din funcția de ministru al agriculturii, și din câte rețin parca a fost exclus din partid. Daca Flutur rămânea în PNL acum Războinicul Partidului imoral, pardon, Liberal era șomer, asa ca ....

Victor Ponta s-a dezlănțuit la Piatra Neamț: Faceți un apel la 112 să-l ia pe Pinalti!

Publicat
26/05/2012 17:16 de Iosif Buble

Liderii USL au participat sâmbătă, 26 mai, la un miting de susținere a candidaților acestei formațiuni la alegerile locale. Gheorghe Ștefan și Culiță Tărâță au fost ținta spre care Ponta și Antonescu au tras săgețile electorale în fața celor aproximativ 1500 de participanți.

„Vă rog faceți un apel la 112 să vină poliția să-l ia pe Pinalti pentru că se pare că nu vrea să plece altfel" și-a început discursul premierul Victor Ponta. Co-președintele USL s-a arătat extrem de pornit pe edilul urbei de sub Pietricica, și l-a amenințat cu anchete și controale.

„Pinalti nu-și joacă scaunul de primar acum. Și anul trecut, și astăzi, Pinalti își joacă libertatea.Va trebui să răspundă pentru banii pe care i-a furat, pentru legile pe care le-a încălcat. Îmi au angajamentul în fața dumneavoastră că toți cei care au încălcat legea vor răspune", a mai spus Ponta.

Nici liderul PNL, Crin Antonescu, nu a fost mai blând cu primarul PDL-ist.

„Niciodată Gheorghe Ștefan nu va mai călca în Partidul Național Liberal. Niciodată Culiță Tărâță nu va veni peste cei care au rezistat și au reprezentat PSD în acești ani", le-a promis Crin Antonescu participanților la miting.

Următoarea oprire din turneul electoral al liderilor USL în județele din nordul Moldovei urma să fie orașul Târgu Neamț.
http://www.pesurse.ro/#/

Sexy la 43 de ani, Kylie Minogue - Timebomb

La o zi după lansare, clipul "Timebomb" al cântăreţei a strâns deja zeci de mii de aprecieri pe YouTube.
Sursa: YouTube
Videoclipul o prezintă pe Kylie dansând, într-o pereche de pantaloni scurţi şi o geacă de piele inscripţionată cu o inimă, plimbându-se pe străzi şi chiar pregătindu-se de filmări.

"Timebomb" a fost filmat în zona Soho şi a generat haos pe străzile londoneze. Puţin asemănător cu clipurile sale trecute, acesta a fost regizat de Christian Larson. Până acum, videoclipul a fost văzut de aproape 500.000 de mii de oameni şi a primit peste 13.000 de aprecieri şi comentarii.

În acest an, Kylie Minogue aniversează 25 de ani de carieră, eveniment care va fi lansat şi printr-un album "best of", ce va apărea pe 4 iunie.
Citiţi mai mult: Kylie Minogue, sexy la 43 de ani | VIDEO - Vedete > EVZ.ro http://www.evz.ro/detalii/stiri/kylie-minogue-sexy-la-43-de-ani-video-983419.html#ixzz1vyq14yJQ EVZ.ro http://www.evz.ro/index.html

Cine a venit primul în Moldova?

Trebuie înţelese supărările celor veniţi mai târziu pe pământurile românilor, însă teoriile lor nu ar trebui adoptate.
În orice discuţie de genul „cine a fost primul aici” alogenii vin cu un dezavantaj. Se ştie clar data la care au venit, cum au venit, de ce au venit şi de unde au apărut. Ca să îşi legitimeze prezenţa pe pământurile româneşti, de multe ori recurg la deformarea istoriei, încearcă să demonstreze fie că românii nu existau la data sosirii lor, fie că românii erau puţini sau chiar că românii nu erau români.

Ucrainenii poartă în denumirea lor de popor propria origine. Sensul etimologic al cuvântului „Ucraina” este de ţară de margine, ţară de graniţă - „mărginime”, cum s-ar spune pe româneşte. „Ucraina” a fost dintotdeauna un teritoriu disputat în care s-au amestecat mai multe popoare în decursul a sute de ani. Slavii ruteni s-au învecinat dintotdeauna cu românii din voievodatul Moldovei (să nu uităm că Vasile Lupu şi-a denumit colecţia de legi moldoveneşti „Carte românească de învăţătură”, iar Ştefan cel Mare încheia cu Polonia tratate de alianţă scrise în limba valahă, nu în limba moldovenească).

Se ştie cu precizie când au fost aduşi găgăuzii între Prut şi Nistru, în perioada ţaristă, când acest popor creştin şi-a găsit aici un refugiu faţă de persecuţiile din Imperiul Otoman. S-a petrecut ceva ciudat cu găgăuzii din R. Moldova. Cele mai intense politici de asimilare le-au fost aplicate în perioada sovietică, iar acum s-au întors împotriva celor care le-au acordat autonomie. Găgăuzii au devenit portavocea care reclamă „românizarea” R. Moldova.

Să nu mai vorbim de modul în care au ajuns ruşii pe meleagurile dintre Prut şi Nistru. Unii dintre ei au venit aici înainte de 1918, alţii au fugit de ciuma roşie sovietică şi s-au adăpostit la Chişinău. Toţi au fost bine primiţi şi nu am auzit de conflicte sau plângeri faţă de tratamentul la care au fost supuşi (nici nu prea aveau de ce să se plângă câtă vreme au fost minoritatea stăpânitoare). Cei mai mulţi ruşi au venit după 1944 şi încă regretă acele vremuri când afirmarea identităţii româneşti putea duce la moarte sau deportare.

Problema nu este că au venit minorităţi naţionale în R. Moldova - problema rezidă în modul în care ei se comportă faţă de membrii etniei autohtone şi majoritare. În primul rând, este propagat un permanent dispreţ faţă de limba românească. De asemenea, civilizaţia tradiţională românească este prezentată ca fiind primitivă. Nu în ultimul rând, reprezentanţii minorităţilor naţionale sunt cei care promovează cel mai activ inventata identitate moldovenească separată de cea română. Bineînţeles, există şi ruşi sau ucraineni pentru care adevărul este mai presus decât orice şi care nu se coboară să spună că există o limbă moldovenească separată de cea română.

În esenţă, nu contează cine a venit primul pe un anumit teritoriu. Istoria este istorie şi în mod normal nu ar trebui să influenţeze existenţa cetăţenilor care sunt toţi egali în faţa legii. Dar nu este ceva normal când o minoritate dictează majorităţii şi înceapă să îi modifice identitatea.
Un articol de: George Damian
http://www.timpul.md/

Cum l-a lasat Gadea cu gura cascata pe Jose Carreras

Atunci cand a fost invitat in platourile Antena 3, de catre Mihai Gadea, Jose Carreras a ramas cu gura cascata la una dintre intrebarile moderatorului, dupa ce acesta tocmai afirmase ca s-a documentat timp de cateva zile pentru emisiune.

"V-ati intrebat vreodata mama, mama care a insistat sa luati lectii de canto cat de departe si-ar fi dorit sa ajungeti? Pentru ca de la momentul in care o mama pledeaza pentru ca fiul sa ia lectii de canto, lectii costisitoare, probabil are un vis. Ar fi visat vreodata sa castigati definitiv, pentru totdeauna milioane, miliarde de inimi pe planeta. Ati intrebat-o vreodata?", l-a intrebat Mihai Gadea pe Jose Carreras.

Dupa un scurt moment de ezitare, tenorul a raspuns: "Bine... din pacate, am pierdut-o pe mama cand avea 18 ani", iar explicatiile au continuat.

Potrivit site-ului oficial al lui Jose Carreras, mama lui Jose Carreras a fost cel dintai fan al sau, dar a decedat inainte sa-si vada fiul pe scena.

Aplauze pentru marele Jose Carreras, sosit la Bucuresti

Antonia Coll de Carreras, o coafeza casatorita cu un politist din Barcelona, l-a incurajat pe Jose, spunandu-i ca intr-o zi va canta la Covent Garden, La Scala din Milano sau la Opera Metropolitana din New York.

I-a platit primele lectii de canto, din putinii bani pe care ii avea, dar n-a reusit sa supravietuiasca, dupa ce s-a imbolnavit de cancer. Antonia Coll de Carreras a decedat la varsta de 51 de ani, in timp ce Jose avea numai 17 ani.

Tenorul Jose Carreras (65 de ani) a concertat, vineri seara, de la ora 20.00, pe scena Salii Palatului din Bucuresti.
http://www.ziare.com/

Ce nu poate Messi poate .......Rémi GAILLARD

Cine sapa groapa altuia......

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a afirmat că românii trebuie să dea, la alegerile din 10 iunie, ''un vot care să şteargă PDL-ul de pe harta politică a ţării''.

Nu vă lăsaţi păcăliţi de oameni care vă amăgesc de ani şi ani de zile, de aproape 15 ani, şi spuneţi-le tuturor concitadinilor dumneavoastră un lucru pe care noi îl ştim dar pe care poate ei îl uită: fiecare vot dat pentru primarul în funcţie e un vot dat pentru Băsescu, pentru Boc, pentru Udrea, este un vot dat pentru continuarea minciunii, a hoţiei şi a dispreţului. (...) Trebuie dat un vot care să şteargă PDL de pe harta politică a României, a spus Antonescu în faţa a peste 700 de membri şi simpatizaţi USL.

Liderul liberal consideră că, schimbându-şi culoarea PDL se 'autoşterge' de pe lista partidelor, iar românii trebuie să le dea 'nota de plată' democrat-liberalilor care 'se vopsesc ca o cioară hoaţă la momentul alegerilor'.

Cine fuge azi de nu mai vezi portocaliu, de nu mai vezi PDL? (...) Cei care au minţit cel mai mult în această ţară, cei care au furat cel mai mult în această ţară, cei care ne-au călcat demnitatea în picioare cel mai mult în această ţară: Băsescu, Anastase, Boc şi clica lor, partidul zis democrat-liberal. Şi dacă ei se vopsesc ca o cioară hoaţă la momentul alegerilor, se autoşterg de pe lista partidelor, îşi neagă culoarea, îşi neagă numele, atunci ce mai e democratic şi ce e extremist? Să le dăm nota de plată: afară din politica României, a spus Antonescu.

Preşedintele PNL a afirmat în faţa celor prezenţi la evenimentul de lansare a candidatului USL pentru Primăria Câmpina, Virgil Guran, că PSD şi PNL nu au fugit din faţa alegătorilor, în timp ce democrat-liberalii şi-au schimbat numele şi identitatea 'ca un tâlhar'.

Trebuie să arătăm odată pentru totdeauna ca să ne intre nouă în cap, ca să le intre celor care vor veni după noi, că nu îţi
poţi bate joc de oamenii care ţi-au dat votul şi care ţi-au plătit impozite încercând la urmă să îi păcăleşti schimbându-ţi numele, schimbându-ţi identitatea, ca un tâlhar. Nu au ce căuta în politică travestiţii. În politică au dreptul să fie susţinuţi de dumneavoastră numai cei care spun limpede ăsta sunt, aşa mă cheamă, asta vreau, a mai spus Antonescu, potrivit Agerpres.

Preşedintele PNL a participat, vineri, în Prahova, la evenimentele de lansare ale candidaţilor USL de la Câmpina - Virgil Guran - şi Breaza - Constantin Bălăşescu.
http://www.pesurse.ro/#/

vineri, 25 mai 2012

Inundatie în orașul Odesa, cel mai mare port maritim din Ucraina.

http://www.liveleak.com/view?i=86f_1337948124

Avocatul Poporului, Gheorghe Iancu: Iau declaratiile lui Ponta ca pe o gluma

Avocatul Poporului, Gheorghe Iancu, a declarat vineri ca institutia pe care o conduce este una independenta si autonoma si ia ca pe o gluma acuzele pe care i le-a adus premierul Victor Ponta.

"Cred ca e o gluma. Institutia Avocatului Poporului este autonoma si independenta, nu se subordoneaza nimanui. O iau ca pe gluma", s-a referit Iancu la criticile pe care i le-a adus primul-ministru.

El a adaugat ca nu simte vreo presiune din cauza declaratiilor lui Ponta, comentand ca acesta i-a si fost student.
Premierul Victor Ponta l-a acuzat vineri pe Gheorghe Iancu e faptul ca, prin sesizarea Curtii Constitutionale cu privire la ordonanta de urgenta 15/2012, prin care guvernul a blocat banii acordati primariilor de catre fosta guvernare, a dorit sa isi plateasca datoriile politice fata de PDL.

"Vad ca Avocatul Poporului este cel care a sesizat Curtea Constitutionala (pe OUG 15/2012, n.r.). Nu stiu daca exista o confuzie intre poporul roman si primarii PDL. Daca in optiunea avocatului poporului aceste doua notiuni se confunda cred ca este o greseala pe care trebuie sa si-o asume", a declarat primul ministru.

Victor Ponta a adaugat ca "rolul unei institutii fundamentale este de a apara populatia Romaniei si drepturile fiecaruia dintre noi si nu de a-si plati datoriile politice fata de cei care l-au numit in functie".unctie".
http://www.ziare.com/

Valerian Solovăstru a demisionat de la conducerea Regiei Naţionale a Pădurilor.

La mai puţin de o săptămână de la schimbarea conducerii Direcţiei Silvice Suceava, şeful Regiei Naţionale a Pădurilor, suceveanul Valerian Solovăstru, a demisionat din funcţie.

Demisia sa, depusă încă de luni dimineaţă, a fost acceptată recent de ministrul Mediului, Rovana Plumb, în locul său urmând să fie numit la conducerea RNP Romsilva Adam Crăciunescu, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Timiş. “La vremuri noi, oameni noi”, a spusValerian Solovăstru, motivându-şi demisia.

Fostul director general al Regiei Naţionale a Pădurilor, care a ocupat acest post în octombrie 2009, s-a întors deja la Suceava, unde va prelua postul ocupat anterior, de director tehnic al Direcţiei Silvice Suceava.

La finele săptămânii trecute, Solovăstru a fost prezent la Suceava pentru a instala în funcţie un nou director, Sorin Ciobanu, după ce Mihai Miheţiu, care a ocupat funcţia respectivă mai bine de trei ani, şi-a dat demisia.

Schimbările de la conducerea Direcţiei Silvice Suceava şi de la centru, de la Regia Naţională a Pădurilor, s-au petrecut la scurt timp de la preluarea guvernării de către USL (Uniunea Social-Liberală).
Citeşte mai mult pe Monitorul de Suceava: http://www.monitorulsv.ro/Local/2012-05-25/Valerian-Solovastru-a-demisionat-de-la-conducerea-Regiei-Nationale-a-Padurilor#ixzz1vtYEHVN1

Emil Boc : premierul Victor Ponta este "primul procuror de drept neconstitutional" din România,

Liderul PDL, Emil Boc, afirma ca premierul Victor Ponta este "primul procuror de drept neconstitutional" din România, titlul fiindu-i decernat cu ocazia deciziei Curtii Constitutionale care a declarat neconstitutionala ordonanta de restituire de catre primari a banilor primiti de la fostul guvern.

Emil Boc a declarat, pentru Mediafax, ca înca o data se demonstreaza ca Guvernul Ponta este plin de amatorism si de oameni care se pricep la copiat si la xerox si mai putin la performanta.

Primul ministru Victor Ponta este primul procuror de drept neconstitutional din România. Titlul i-a fost decernat cu ocazia deciziei Curtii Constitutionale prin care a fost declarata neconstitutionala ordonanta în urma careia a luat banii primarilor. Înca o data se demonstreaza ca acest Guvern este plin de amatorism si de oameni care se pricep la copiat si la xerox si mai putin la performanta.
http://www.pesurse.ro/#/

Bruce Springsteen - Rocky Ground

miercuri, 23 mai 2012

Lovitura guvernului Ponta in dosarul lui Adrian Nastase. Inspectoratul de Stat in Constructii s-a retras ca parte civila din proces. DNA face perchezitii la ICS

I Inspectoratul de Stat in Constructii a depus, miercuri, o cerere in instanta prin care spune canu se mai constituie parte civila in procesul "Trofeul Calitatii"pentru ca nu s-a constatat nici un prejudiciu,scrie revista22.ro ISC a fost trecut sub comanda directa a lui Victor Ponta chiar in prima sedinta de guvern, scrie Romania libera.Cererea este semnata de catre seful ISC, Cristian Adrian Balaban-Grajdan. Potrivit Realitatea Tv, DNA efectueaza perchezitii la sediul ICS. Potrivit Romania libera,Constantin Adrian Balaban-Grăjdan, numit de curând de premierul Victor Ponta la conducerea Inspectoratului de Stat pentru Construcţii (ISC),instituţie sub umbrela căreia s-au adunat în 2004 banii pentru campania electorală a lui Adrian Năstase, a trimis miercuri la instanţa supremă o adresă prin care a anunţat că ISC nu mai este parte civilă prejudiciată cu suma de peste 75,5 miliarde de lei.

Actul semant de Balaban-Grăjdan intră în contradicţie flagrantă cu faptul cădin anul 2008 şi până acum aceeaşi instituţie a susţinut că este parte civilă, că a fost prejudiciată şi că trebuie să-şi recupereze banii.Inclusiv în anul 2009, când şef al Inspectoratului era tot Balaban- Grăjdan!
Balaban: "Am fost unealtă ...şi acum trebuia să-mi repar greşeala" Într-o declaraţie pentru Romania libera, Balaban-Grăjdan recunoaşte că, în urmă cu câţiva ani, elpersonal a dus documentele la DNA, care au stat la baza inculpării lui Năstase.

" Atunci eu am fost unealtă pentru că eu am dus documentele la DNA care l-au incriminat pe domnul Năstase. Acum, am trimis din propria iniţiativă adresa la Înalta Curte pentru că trebuia să-mi repar cumva greşeala de atunci. Nu m-a pus nimeni, am făcut-o din propria iniţiativă",a declarat Balaban.
Surse guvernamentale, citate de Romania libera, spun căBalaban a întocmit şi trimis adresa la Înalta Curte, în secret, fără a o trece prin registratură aşa cum prevede legislaţia şi acea adresă nici nu a fost contrasemnată de secretariatul general al instituţiei,cum impune legea.Balaban-Grăjdan şi-a făcut singur un registru la cabinet, unde a înregistrat adresa pentru a nu afla nimeni de ea.Circuitul documentelor instituţiei guvernamentale este stabilit printr-o hotărâre de guvern care este în vigoare, şi cine nu-l respectă comite abuz în serviciu", spune Balaban pentru Romania libera.

Documentul care vrea să-l salveze pe Năstase, emis nelegal În baza acestei adrese, Adrian Năstase speră să scape de inculpare, logica apărării fiind: dacă nu există prejudiciu, nu există nici infracţiunile, deci dosarul trebuie închis. Expertul anticorupţie Laura Ştefan susţine, însă, contrariul :"Năstase a fost condamnat de instanţa de fond la doi ani închisoare cu executare în baza unui text de lege care se referă la faptul că, folosindu-se de funcţia sa publică şi politică, şi-a procurat fonduri pentru sine" Instanţa de fond, care l-a condamnat la doi ani închisoare cu executare, a constatat insa şi prejudiciul, iar adresa trimisă de Balaban-Grăjdan la Înalta Curte nu anulează acest prejudiciu.

Expertul Laurta Ştefan sustine, intr-o declaratie pentru Romania libera, cadacă instituţia implicată nu se constituie parte , atunci prejudiciul se face venit la bugetul de stat. Specialiştii consultaţi de România Liberă spun că DNA ar trebui să se autosesizeze şi să înceapă anchetarea lui Balaban-Grăjdan pentru abuz în serviciu.
Cum a fost numit Balaban-Grăjdan şef al Inspectoratului de Stat în Construcţii în 2009 şi în prezent Balban-Grăjdan spune pentru Romania libera cum a fost instalat pe funcţia de şef al Inspectoratului.
" PSD m-a numit, prin domnul Drăghici de la Departamentul Dezvoltare, pentru că am pregătire specială ! Eu am primit recomnadări şi în 2009 de la PSD. Eu am pregătire, am terminat Institutul Marshall şi de aceea în 2009 domnul Geoană m-a propus ca şef al Inspectoratului şi am fost susţinut şi de organizaţia PSD Bucureşti, de preşedintele Vanghelie, fără de care atunci nu puteam fi numit. Acum Inspectoratul este sub coordonarea directă a premierului, dl Victor Ponta, şi bugetat de Secretariatul General al Guvernului"a povestit Balaban-Grăjdan pentru Romania libera.
Recursul la condamnarea lui Năstase, amânatde cinci ori la rând Miercuri, Înalta Curte a amânat din nou judecarea recursului în dosarul lui Adrian Nastase, motivată de faptul că unii inculpaţi, printre care si irina Jianu, fosta sefa a Inspectoratului in Constructii, au lipsit din motive medicale şi că instanţa trebuie să aprecieze valoarea juridică a adresei Inspectoratului National pentru Construcţii, care i-a anuntat pe cei cinci judecatori de la Inalta Curte ca nu mai este parte civilă prejudiciată. Această amânare survine după alte patru amânări succesive cerute şi obţinute de avocaţii lui Nastase.
http://www.pesurse.ro/#/

Ungureanu președinte și Băsescu prim-ministru .

Romanica nu ne dezamăgește și ne oferă zilnic scene, situați și probleme, care mai de care, spre deliciul unor posturi de TV inventate pe vremea lui Năstase, în timp ce PDL se vede tot mai putin, președintele Băsescu tace când toți îl tăvălesc prin noroi și TVR-ul își trage ultimele suflări adusa în pragul falimentului fără nici o remușcare de oameni politici iresponsabili. In tot acest timp USL_ul defilează triumfător ca și cum cele 60 și procente din sondaje au și fost validate de electorat, acționând arogant și sfidător exact după chipul și asemănarea mentorului sau, Năstase.
In actuale condiții singura șansa reala a opoziției actuale, pentru a contrabalansa marea coaliție de partide, parlamentari, televiziuni, ziariști, analiști și tot neamul lor este ca PDL-ul sa renunțe la denumirea de "L" (liberal) ce numai rău a făcut acestei nații în ultimii ani, Băsescu sa renunțe la ultimii ani de mandat, ca și asa vor fi ani pierduți și sa ii transforme în doi ani de prim ministru cu Răzvan Ungureanu la președenție. Doar în aceste condiții se mai poate spera ceva pentru Romanica noastră.
Părerea lui Googu...

S-a dus Ungureanu si a venit Ponta-Schimbarea conducătorilor bucuria nebunilor.

S-a dus Ungureanu si a venit Ponta, era cât pe ce sa avem și noi un conducător școlit, elevat, responsabil și cu un tupeu de om sigur de cunoștințele și de orientările sale. Doar ca orientările sale nu au corespuns cu cele a majorităților politicienilor ajunși prin smecherii electorale în parlamentul acestei tari cu unic scop de căpătuiala ori de a-și păstra privilegiile personale sau de grup cu orice preț.
Catare pe cea mai înalta treapta a guvernului s-a cocoțat Ponta, cu un avânt optimist asemănător unui tânăr inconștient încă la ce treaba s-a înhămat sau poate ca un școlar cu tupeu ce întrebat la ore, răspunde vrute și nevrute așteptând tot timpul ca cineva sa-i șoptească lucrurile esențiale.
Cu câte o conferința de presa la fiecare intrare în vreo clădire și la fiecare ieșire, cu zeci de microfoane și reporteri pe urmele sale, cu prezentarea în direct a fiecărei mișcări pe mai toate posturile de televiziune, micul mare conducător face zilnic o echilibristica periculoasa pentru biata noastră tărișoara, promițând lapte și miere alegătorilor și imediat după aceea asigurând forurile europene de o mai mare chibzuința a banului public.
Aceasta tactica prinzând bine la bobor, cifrele din sondaje cresc ca mercurul în termometre în zilele toride de vara, doar ca în celelalte parți nu au efectul dorit, leul se face mic iar Europa sta cu ochii pe noi ca pe butelie. Si nu ma refer la parlamentarii sau conducătorii europeni ci la mediile de afaceri , la potențiali și chiar investitori reali care după spusele lui Isărescu au orientat fluxurile de capital pe direcția exit.
Nu putem sa nu constatam ca cineva dorește cu tot dinadinsul ca nația romana sa bată pasul pe loc. Cei cu adevarat bine intenționați sa se recunoască înfrânți și demoralizați, instabilitatea tarii sa se numească stabilitate, numai din dorința unora de a se vedea conducători, a altora de a se căpătui fără sa le pese de viitor.
I-mi vin acum în minte versurile lui Eminescu: Cine-au îndragit strainii/ Mânca-i-ar inima cânii,/ Mânca-i-ar casa pustia/ Si neamul nemernicia.
O Românie câștigătoare este un pericol pentru marea putere de la răsărit și nu numai. O Românie independenta energetic incomodează vizibil, o Românie stabila, destabilizează influentele în zona,asa ca trebuie acționat prin toate căile pentru schimbarea sensului de mers. Nu degeaba se înlătura rapid și prin orice mijloace tot ceea ce ar aminti de corectitudine, și se găsesc destui care sa mimeze dreptatea și sa antameze țara pentru mult timp de-acum înainte de dragul măriei lor. Acești indivizi uita ca istoria nu iartă, și fiecare ajunge acolo unde ii este locul mai devreme sau mai târziu. Hotul rămâne hot, smecherul nu poate prosti lumea la infinit, nonvaloarea se volatilizează rapid și minciuna are picioare scurte.

Nu știu ce va urma , nu știu cum vor evolua lucrurile , știu clar ca mergem în sens invers spre disperarea copiilor noștri care vor avea de suferit fără nici o vina.
Parerea lui Googu...

luni, 21 mai 2012

Un asteroid din Sistemul Solar a fost recent denumit „România”
Luni, 21 Mai 2012

Cu un diametru de aproximativ 2-3 Km, obiectul ceresc se află între planetele Marte şi Jupiter şi se învârte în jurul Soarelui în 1123 de zile. Cel mai aproape de Pământ ajunge la 0.83 unităţi astronomice. Asteroidul nu se îndreaptă însă spre ţara noastră, nici spre Terra, ci doar a fost denumit astfel de Uniunea Astronomică Internaţională.
Pe data de 6 mai 2012, Uniunea Astronomică Internaţională (UAI) a listat pentru prima dată asteroidul cu numele de România în numărul 71497 al „Minor Planet Circular”. Decizia a fost luată ca urmare a propunerii a doi oameni de ştiinţă — românul Mirel Birlan, care lucrează la Observatorul din Paris şi americanul Richard Binzel de la MIT (Massachusetts Institute of Technology).
„Este un lucru extraordinar ca UAI a acceptat denumirea România pentru asteroidul cu numărul 7986. România a fost unul dintre membrii fondatori ai UAI, iar romanii îşi pot întoarce acum ochii spre cer gândindu-se că o mică Românie se află pe bolta cerească. Sper ca astronomia şi studiul spaţiului să capete dimensiuni importante în cercetarea românească” spune Mirel Birlan.

Denumit oficial (7986) Romania = 1981 EG15, asteroidul a fost descoperit pe 1 martie 1981 de către astronomul S.J. Bus la Observatorul din Siding Spring, în cadrul unui studiu asupra asteroizilor denumit U.K. Schmidt-Caltech Asteroid Survey. Obiectul ceresc face parte din centura principală de asteroizi, o regiune din Sistemul Solar aflată între planetele Marte şi Jupiter şi care adăposteşte numeroase corpuri cereşti precum asteroizi şi planete pitice.

Cu un diametru de aproximativ 2-3 km, asteroidul România face o rotaţie completă în jurul Soarelui într-un interval de timp de 1123 de zile. Când se apropie cel mai mult de Pământ se află la o distanţă de 0.83 unităţi astronomice [1] (124 166 340 Km). Asteroidul are o orbită eliptică stabilă şi foarte bine cunoscută, astfel că nu prezintă un pericol pentru Terra. Magnitudinea absolută [2] a asteroidului România este de 15.5, dar de pe Pământ îl percepem ca având o magnitudine aparentă [3] maximă de 17, ceea ce înseamnă că poate fi observat doar printr-un telescop mare.

Denumirea asteroidului este însoţită de următoarea descriere a ţării noastre, propusă odată cu numele: „România este o ţară situată în Europa de sud-est, intersectată de paralela 45. Capitala este la Bucureşti. Suprafaţa ţării este cât o treime din cea a Franţei, iar geografia ei cuprinde munţii Carpaţi, fluviul Dunărea şi Marea Neagră. Istoria sa culturală se întinde pe două milenii, iar limba română este de origine latină.”

“Agenţia Spaţială Română (ROSA) salută decizia UAI de a denumi asteroidul cu numele ţării noastre. În calitate de membru al Agenţiei Spaţiale Europene (ESA), România este interesată de programele viitoare de cercetare a asteroizilor şi susţine proiectele de instrumentaţie în domeniul astronomiei şi spaţiului.” declară Marius Piso, preşedintele ROSA.

[1] Unitatea astronomică este o unitate de măsură a lungimii, egală cu distanţa aproximativă dintre Pământ şi Soare de 150 milioane km.

[2] [3] Magnitudinea aparentă este o mărime din domeniul astronomiei care caracterizează strălucirea unui corp ceresc aşa cum apare el unui observator uman. Valoarea depinde de strălucirea absolută a obiectului, precum şi de depărtarea faţă de observator. Magnitudinea absolută reprezintă magnitudinea aparentă a unui asteroid iluminat integral aflat la o distanţă de 1 unitate astronomică, atât de Soare, cât şi de Pământ.

Linkuri utile: Animaţie reprezentând orbita asteroidului România: http://www.youtube.com/watch?v=9YpCwFxwdY0
Sursa : http://www.rosa.ro/index.php

Varujan Vosganian-comparatii la temperaturi ridicate !

Portocaliul se mai vede doar pe… lenjeria intimă a Ginei Pistol

Se pare că cel mai tare le e silă de fosta guvernare tocmai foştilor guvernanţi. Mărturisesc că, în douăzeci şi ceva de ani de politică, n-am mai întâlnit aşa ceva. Pedeliştii fug de propriul nume ca dracul de tămâie. În fiecare judeţ formaţiunea sub care candidează se cheamă altfel. se combină altfel şi se colorează altfel. Pedeliştii fac alianţă ba cu progresiştii (!?!), ba cu ţărăniştii, ba cu ecologiştii. Se colorează în verde închis, în verde deschis, în alb, în te miri ce. Se numesc ba alianţa pentru cutare judeţ, ba uniunea nu ştiu care. Orice, numai ca lumea să nu-şi amintească cine sunt de fapt.

Singurul panou care de-a lungul şi de-a latul ţării aminteşte de culoarea portocalie este reclama la lenjerie intimă, învelind sumar silueta …Ginei Pistol: 14 lei sutienul ori chiloţii, cât se poate de portocalii. Mai mult, în orice caz, decât cele două parale cât a valorat fosta guvernare pedelistă.

http://vosganian.ro

duminică, 20 mai 2012

Direcţia Silvică Suceava are o nouă conducere

de Cosmin ROMEGA
Cea mai mare structură silvică din ţară, Direcţia Silvică Suceava, are de ieri un nou director, Sorin Ciobanu, care s-a mai aflat la conducerea acestei instituţii şi în 2009.
Postul de director general al DS Suceava a devenit vacant în urma demisiei lui Mihai Miheţiu, care s-a aflat la conducerea instituţiei din noiembrie 2009 şi până în prezent.
Ceremonia de învestire a noului director a avut loc vineri după-amiază, în prezenţa directorului general al Regiei Naţionale a Pădurilor, Valerian Solovăstru.
Acesta a precizat că a acceptat demisia “din politeţe” a fostului şef al Direcţiei Silvice Suceava, Mihai Miheţiu, şi a numit cât se poate de rapid un nou director, deoarece ocuparea acestei funcţii era una de prioritate maximă. “Trebuie asigurată continuitatea la conducerea acestei structuri silvice, cea mai mare din ţară, care are o importanţă vitală pentru RNP. Este nevoie de stabilitate la conducerea unei direcţii care are 1.270 de angajaţi”, a declarat Valerian Solovăstru.
Sorin Ciobanu a revenit pe postul de director după ce în ultimii trei ani a ocupat tot un post de conducere, fiind şeful Ocolului Silvic Marginea.
Acesta a precizat că intenţionează să continue lucrurile bune demarate de conducerile anterioare şi să aducă schimbări doar în sectoarele unde există eventuale deficienţe.
“Voi continua cu echipa actuală de conducere lucrurile bune începute şi eventuale schimbări vor apărea pe parcurs, dacă vor fi necesare din cauza unor disfuncţii. Nu vin cu gândul să fac schimbări radicale nici la nivelul structurilor de conducere a direcţiei şi nici la ocoalele silvice. În nici un caz nu se fac schimbări pe criterii politice, singurele criterii care se iau în calcul sunt cele ale competenţelor profesionale”, a declarat şeful Direcţiei Silvice Suceava, Sorin Ciobanu.
Noul şef al Direcţiei Silvice a absolvit în anul 1986 Facultatea de Silvicultură din Braşov, după care şi-a desfăşurat activitatea ca inginer şef de district la Ocolul Silvic Suceava. Sorin Ciobanu a mai ocupat funcţiile de responsabil fond forestier la Ocolul Silvic Adâncata, iar în perioada 1994 – 1996 a activat în mediul privat la o firmă care avea ca obiect de activitate exploatarea şi prelucrarea lemnului. În anul 2001 a fost numit şef al Ocolului Silvic Pătrăuţi, iar în perioada 2003 – 2005 a ocupat funcţia de director tehnic al Direcţiei Silvice Suceava. Sorin Ciobanu a mai ocupat funcţia de director general al DS Suceava în perioada februarie - octombrie 2009, când a fost înlocuit în funcţie de Mihai Miheţiu, care acum va reveni la conducerea Biroului de Pază a pădurilor.

Citeşte mai mult pe Monitorul de Suceava: http://www.monitorulsv.ro/Local/2012-05-19/Directia-Silvica-Suceava-are-o-noua-conducere#ixzz1vQLTGJDA

Rosanne Cash - "Seven Year Ache" - Live From Zone C

Rosanne Cash - "Sea Of Heartbreak" - Live From Zone C

miercuri, 16 mai 2012

Declaraţia-şocantă a lui Viorel Hrebenciuc la RoNewMedia: Nu vă întrebaţi cum a apărut Piaţa Universităţii?

Lucrurile pe care le spune Viorel Hrebenciuc sunt la fel de interesante ca cele pe care le lasă în suspans. Iar pe Hrebenciuc nu prea îl poţi suspecta că i-a scăpat porumbelul, deşi nu sunt adeptul infailibilităţii sforarului PSD. Dar omul nu e deloc un habarnist într-ale internetului. Iar poveşti pe tema asta s-au scris destule în presă. Astăzi a fost într-un panel la RoNewMedia, alături de Bogdan Teodorescu, Zsolt Nagy şi Costi Rogozanu, şi a lansat câteva idei ce merită rostogolite aici."Uitaţi-vă la revoluţiile din nordul Africii. Am încercat şi noi ceva de genul ăsta în ianuarie, unele

Lucrurile pe care le spune Viorel Hrebenciuc sunt la fel de interesante ca cele pe care le lasă în suspans. Iar pe Hrebenciuc nu prea îl poţi suspecta că i-a scăpat porumbelul, deşi nu sunt adeptul infailibilităţii sforarului PSD. Dar omul nu e deloc un habarnist într-ale internetului . Iar poveşti pe tema asta s-au scris destule în presă. Astăzi a fost într-un panel la RoNewMedia, alături de Bogdan Teodorescu, Zsolt Nagy şi Costi Rogozanu, şi a lansat câteva idei ce merită rostogolite aici.

“Uitaţi-vă la revoluţiile din nordul Africii. Am încercat şi noi ceva de genul ăsta în ianuarie, unele subiecte ne-au reuşit, altele, nu. Dar nu intru în detalii….”

“De foarte multe ori ne-a ajutat internetul pentru că acolo poţi fi necunoscut. Eu nu văd online-ul ca pe o campanie directă. Eu mă refer la campania persuasivă, la manipulare.”

“Nu te întrebi cum a apărut Piaţa?”

“E o mare bătălie pe bazele de date. Unii umblă după CNP-uri, eu umblu după adrese de email”.
“O mulţime dacă stă 2-3 zile în piaţă, începe să-i placă. Apar chioşcurile cu băutură…. (amintindu-şi o negociere de la Reşiţa, cu sindicaliştii).”

“Nu ştiu câţi postaci au alte partide, dar la noi sunt puţini, nu avem mai mult de cinci, dar şi aceia doar în perioadă de campanie.
http://voxpublica.realitatea.net/

Cu guvernarea potrivită, pe Antena 3 curge numai lapte şi miere.

Cu guvernarea potrivită, pe Antena 3 curge numai lapte şi miere.

Până acum câteva zile care au coincis culmea! cu schimbarea guvernării eram obişnuiţi doar cu ştiri apocaliptice. Nimic nu mergea cum trebuie, totul era tragic mai ceva ca la greci. Dar, „specialiştii în ştiri” au schimbat brusc tonul. De vreo câteva zile, dar la modul cel mai comic ieri, lumea se vede doar în tonuri pastelate din studioul Antenelor.

Indiferent pe ce post Tv te aflai, ţi-ai fi dat seama că ziua de ieri a avut 24 de ceasuri rele. Leul a ajuns la un nou minim istoric, Grecia e iar în criză politică şi e la un pas de renunţarea la Euro, România a intrat în mod oficial în recesiune tehnică după ce a înregistrat scăderi timp de două trimestre consecutive. Guvernul se simte şi el cum nu se poate mai bine: după lupte seculare, ministrul Ioan Mang a demisionat, Liviu Pop-interimarul de la educaţie are şi el scheleţii lui şi România tocmai a contractat un nou credit de 1 miliard de euro de la Banca Mondială.

Dacă toate aceste lucruri s-ar fi întâmplat sub fosta guvernare sunt convins că am fi aflat cum căderea leului este exclusiv vina coaliţiei de guvernare, care oricum trebuie să-şi dea demisia în bloc pentru a propus un astfel de ministru la Educaţie, dar mai ales pentru că „a vândut ţara” instituţiilor financiare mondiale.

Dar nu şi de data asta! De vreo câteva zile, Antena 3 e mai optimistă ca niciodată şi are numai ştiri pozitive: „PNL vrea eliminarea CASS”, „S-au găsit bani pentru majorarea pensiilor şi salariilor”, „Ministrul Mang se apără”, „Nu va urma o depreciere puternică a leului în perioada următoare”. Dar ca să nu bată la ochi din când în când mai citeai: „Traian Băsescu- la un pas de a fi amendat pentru discrimare”.

Schimbarea de abordare a înduioşătoare. Pe când o nouă emisiune cu Dan Voiculescu şi Mihai Gâdea?

http://www.danandronic.ro/la-antena-3-la-vitta-e-bella.html/feed 1

Paduretul de COMANESTI.avi

Ansamblul CLOPOTELU* la Hora Bucovinei,13-05-2012

ECO-LOGIC

GÂNDEȘTE ECO
VOTEAZĂ..........LOGIC

JUNSU(준수)_XIA(시아)_TARANTALLEGRA(타란탈레그라)_MV

Ce liniste aduce Ponta!

Noul premier al Romaniei, Victor Ponta, e in plina miscare sau, sa-i spunem altfel, campanie electorala. Nu trece ora sa nu vedem o masura, o declaratie, orice. Ce face Ponta? Impaca Guvernul cu toata lumea. Face ceea ce face orice Guvern PSD si invers fata de ceea ce a facut Guvernul PDL. Coopteaza, cointereseaza, da posturi, da de toate.

Cui? Oricui. UNPR, fostele "slugi", sunt acum cooptate, lasate in pace, mangaiate pe spate, tratate cu "intre noi, pesedistii", aliate la guvernare, chiar fara posturi in guvern.

Sindicatele, pe care PDL le-a dispretuit, ignorat, confruntat, combatut sunt acum aduse aproape, primesc posturi de ministri, de secretari de stat, candidaturi, promisiuni, un loc la masa. Societatea civila sau "societatea civila" primeste si ea posturi, ba chiar Ponta, in perioada protestelor, ii promitea finantare de stat.

A uitat pe cineva esential? Daca da, nu a uitat presa. Pe sarmanii jurnalisti care trebuiau sa plateasca TVA. Bine, doar cei cu peste 35.000 de euro pe an, luati din drepturi de autor. Sigur, ma umplu de manie proletara, intrucat eu iau de cateva ori mai putin de-atat. Desi veti afla de la postacii de partid cum ma plateste nu-stiu-ce partid, masoneria internationala si 2 servicii secrete. Ce a facut Ponta? I-a eliberat de plata TVA pe sumele ce depasesc 35.000. Adica de o prevedere legala, introdusa in 2003, in timp ce Ponta era in Guvern. Asa e, Blejnar ii hartuia cand aplica legea! Saracii jurnalisti cu peste 35.000 de euro pe an merita respect! Cu alte cuvinte, i-a salvat pe aia care castiga bine, sarmanii. Si care aveau de platit in baza unei legi. Deci nu mai au valoare legile?

Sigur, se mai dubleaza sumele pentru gimnastele care au luat atatea medalii la Campionatele Europene si se mai da si un ajutor pentru actorul Serban Ionescu, bolnav de un an, de cand a fost muscat de capusa. Da bine, desigur. Oricine, orice categorie cu potential electoral trebuie multumit. Deja s-a anuntat ca salariile se reintregesc anul asta, CASS-ul luat pensionarilor se da - cum era normal - si asa mai departe. Chiar si ecologistii au fost multumiti - toate institutiile Guvernului vor primi, la un moment dat. De asemenea, se va reduce TVA la produsele alimentare, se va creste salariul minim si asa mai departe, probabil in 2013.

Exista si un revers al medaliei. Pentru a multumi pe toata lumea, e nevoie si de bani si, in general, e nevoie sa tai de undeva pentru a pune in alt loc. Asa ca Victor Ponta a oprit finantarea pentru Programul National de Dezvoltare a Infrastructurii. Si va trebui sa taie din multe alte parti. Sau sa rostogoleasca nota de plata pentru 2013.

Pana atunci, Ponta aplica in continuare reteta de succes a PSD. "Da-le ceva! Da mai multor oameni!" Sa fie liniste!

Astăzi este obligatoriu să porţi ceva violet la tine.

Pe data de 16 mai se sărbătoreşte ziua “poartă ceva violet în semn de pace". Te-ai aştepta să fie vorba despre o metodă de a atrage atenţia asupra vreunui conflict între două naţiuni sau vreun semn de protest al organizaţiilor care militează pentru pace. Ei bine, ai putea rămâne surprins.

Nu se cunoaşte cu exactitate când s-au lansat primele zvonuri despre ziua de 16 mai ca fiind o zi în care trebuie să porţi ceva violet la tine în semn de pace, însă semnificaţiile sunt destul de clar: spaţiul este un loc imens în care, cel mai probabil, nu suntem singuri, aşa că în semn de respect şi invitaţie la comunicare, pământenii obişnuiesc să poarte ceva violet în această zi.

Se speră că extratereştrii să perceapă mesajul pe care încercă oamenirea să îl lanseze şi să ne contacteze, cu gânduri paşnice.
Aşa că, astăzi, deschide dulapul şi ia neaparat ceva de culoare violet pe tine, chiar dacă nu e joi şi nu prinzi niciun beneficiu de pe urma flăcării violet, măcar poţi spera că vei întâlni vreun extraterestru.

Citiţi mai mult: Astăzi este obligatoriu să porţi ceva violet la tine. AFLĂ MOTIVUL - Panorama > EVZ.ro http://www.evz.ro/detalii/stiri/astazi-este-obligatoriu-sa-porti-ceva-violet-la-tine-afla-motivul-981603.html#ixzz1v08Umera EVZ.ro

marți, 15 mai 2012

Bruce Springsteen

Ministrul Educației a fost înlocuit

Ministrul Educației a fost înlocuit

Victor Ponta a anunțat că l-a demis pe ministrul Educației, Ioan Mang. Premierul a hotărât să-l înlocuiască pe ministrul Educației Ioan Mang. Interimatul va fi asigurat de Liviu Pop, ministrul desemnat pentru dialog social.
„Educatia și sănătatea sunt două domenii prioritare si țin la acestea atât de mult încât accept să sufăr alaturi de colegii mei”, a declarat Victor Ponta.
Citiţi mai mult: Stiri si Actualitate > Ultimele stiri si stirile zilei online > Evenimentul Zilei > EVZ.ro http://www.evz.ro/index.html#ixzz1ux0flhGl EVZ.ro

Din ciclul, deșteptul promite si prostul trage nădejde-Mariana Campeanu: Vor fi create 1 milion de locuri de munca

Vor fi create 1 milion de locuri de munca
Ministrul Muncii, Mariana Campeanu, a declarat ca a fost stabilit un program pe patru ani, care vizeaza crearea a un milion de locuri de munca, iar reducerea CAS si cresterea salariului minim nu se pot realiza pana in noiembrie.

Ministrul a asigurat ca cele doua obiective majore cu care noul Guvern, condus de Victor Ponta, a venit la guvernare, reintregirea salariilor bugetarilor la nivelul existent in 2010 si restituirea sumelor retinute ilegal pensionarilor, vor fi mentinute.

"Vom face o rectificare bugetara, le nivelul fiecarui minister", a spus Mariana Campeanu adaugand ca vor fi reduse cheltuielile "acolo unde este risipa."

Totodata, Mariana Campeanu a precizat ca reducerea CAS cu 5% si cresterea salarului minim la 800 vor fi incluse in bugetul care va fi construit de USL.

"Aceste masuri le avem cuprinse in programul de guvernare incepand cu anul 2013, un program pe patru ani. Nu sunt masuri care sa se ia acum, intr-o perioada scurta, cu un buget construit cu filosofia PDL. Aceste masuri sunt la pachet, reducerea CAS cu 5% si cresterea salarului minim la 800 sau la 840 de lei, vom preciza acest lucru cand vom construi bugetul", a declarat ea, potrivit Newsin.

Campeanu a precizat ca un viitor Guvern USL va trece la impozitarea diferentiata a salariilor. "In afara acestor masuri mai sunt si altele care vizeaza impozitarea salariilor, cota unica ramane de 16% dar va fi un nivel maxim, vom introduce niste cote mai mici pentru salarii mai mici, respectiv 8% pentru salarii mai mici decat salariul minim pe economie si 12% pentru salarii mai mici de 1.600 de lei", a declarat ministrul Muncii.

luni, 14 mai 2012

Trafic în Vietnam Giao thông việt nam bó tay. com


Dragoș-Paul Aligică: Unde greșesc reformiștii români cel mai tare. Și ce ar fi de făcut

Reformistii romani nu fac decat sa se autoamageasca si sa-si puna singuri piedici refuzand sa accepte realitatea si implicatiile ei. Cu cat inteleg mai repede ca naivitatea interpretarilor lor privind natura istoriei recente si a actualei stari de fapt, cu atat mai bine. Daca vor analiza corect ce s-a intamplat in ultimii ani, vor intelege cu claritate matematica de ce se poate si cum se poate, atunci cand se poate. Vor intelege operational care sunt limitele si care e potentialul situatiei in care se afla. Si mai ales, de ce trebuie sa fie mandri de reusita lor recenta invatand din lectiile ei, mai ales din greselile acestei experiente.
Contributors.ro

Reformistii din Romania, simpli cetateni sau figuri publice, privesc evolutiile politice recente legate de instalarea noii puteri cu atitudini penduland intre repulsie, dezamagire si ingrijorare. Notand mai intai ca e cinstit sa pastrezi momentan o portita de bunavointa deschisa, dand o farama de credit in alb noului guvern, sa recunoastem ca ar fi deplasat sa spunem ca temerile si dezamagirile reformistilor sunt irationale.

Sunt doua scenarii. In primul, noua guvernare continua linia reformista. Atunci reformistii nu au de ce sa nu fie satisfacuti. Daca se va dovedi ca lupta politica in Romania are loc acum intre doua tipuri de reformism –unul de dreapta si unul de stanga- vom fi asistat la o rasturnare de situatie spectaculoasa, cu semnificatii pozitive profunde pentru viitorul tarii. Nu ai de ce sa nu aplauzi evolutiile.

In al doilea scenariu, noua guvernare va incerca o restauratie a vechiului sistem si demantelarea reformelor fragile reusite in ultimii ani. In acest caz, temerile reformistilor se vor dovedi justificate. Totusi, pentru a putea actiona eficient, atitudinea lor va trebui sa se schimbe. Iar locul de unde trebuie sa inceapa este reevaluarea realista a situatiei. Sunt cateva lucruri esentiale care, cel putin din perspectiva cuiva care priveste de la distanta evolutiile, par sa scape chiar si celor mai lucizi reformisti si analisti din tara.

Observam ca multi reformisti -cetateni obisnuiti sau figuri publice- se poarta ca si cum pana acum cateva saptamani structura societatii, a sistemului politic romanesc si configuratia de putere din Parlament ar fi fost un paradis nevalorificat al conditiilor si oportunitatilor reformiste. Si acum, brusc, prin niste tradari si traseisme neanticipate si neanticipabile, esafodajul reformismului s-a prabusit. Asta in ciuda unei presupuse tendinte naturale spre reforma, pulsand dinspre societate si sistemul politic. Nimic mai fals.

Realitatea este ca tot ceea ce s-a reusit in ultimii ani s-a reusit in ciuda, nu datorita majoritatii societatii romanesti. In ciuda, nu datorita majoritatii membrilor clasei politice. Abia acum, dupa marea tradare PDL-ista impotriva propriului guvern, s-a revenit in Parlament, la Guvern si in Societate la dinamica tendintei naturale a sistemului, perturbata profund de reformisti in ultimii ani.

Sa ne aducem aminte de rezultatele alegerilor parlamentare din 2008. Ceea ce reformistii au reusit timp de aproape 4 ani a fost sa sfideze pur si simplu legile gravitatiei sociale si politice si sa impuna in ritm fortat un program de reforme fara precedent, in pofida rezultatului acelor alegeri. Imperfecte si partiale asa cum au fost, reformele au depasit cu mult (a) sfera mandatului popular dat de alegatori atunci pentru astfel de masuri si (b) vointa politica a clasei politice.

Ceea ce au reusit reformistii romani -cetateni simpli si lideri publici – a fost nimic altceva decat un miracol politic. In discursul public au schimbat practic paradigma nationala de gandire politica, in ciuda unui baraj mediatic formidabil, indiferentei populare si obtuzitatii majoritatii liderilor politici. (Despre rolul trecut, prezent si viitor al unei bune parti a mass media in toata aceasta poveste, vezi aici cea mai penetranta analiza publicata vreodata). Iar istoria faptului ca au avut timp de cativa ani capacitatea de a misca cat de cat lucrurile in plan legislativ si de politici publice, punand un minim de ordine intr-o casa devastata si adusa in pragul colapsului, devine brusc din triviala si deprimata, uluitoare, daca e privita in mod realist.

Sa analizam o clipa. Sa reusesti sa tii intr-o coalitie improvizata personaje de tip Frunzaverde, sa le mai pui sa si voteze ani de zile legi si masuri care le distrug insasi baza de putere prin care paraziteaza societatea si economia (si poate ii trimit si la inchisoare) este o performata cu totul remarcabila. Sa treci prin doua crize constitutionale majore si doua alegeri reusind sa mentii aceasta coalitie improvizata in care paraziti social-politici de vocatie sunt fortati sa opereze ca aliati si sa mai si avansezi cat de cat agenda reformista cu ajutorul votului lor, pare, retrospectiv privind, ceva de domeniul fantasticului.
Sa repetam, pentru ca merita: Faptul ca reformistii au reusit sa mentina in dispozitiv acest tip de personaje si sa-i faca sa stea cuminti si sa achieseze la mutarile reformiste pana in clipa in care DNA-ul le-a batut practic la usa, este ceva cu totul remarcabil, pentru orice cunoscator al politicii si istoriei.

In plus, sa mai notam ceva: clasa aceasta politca, elita aceasta in care personaje precum Frunzaverde fac figura de personalitate meritorie si frecventabila, nu a aparut asa, din senin, parasutata de masoneria internationala. Ea este in buna masura crescuta, validata si revalidata de electoratul roman. Cu toate imperfectiunile sale, sistemul politic din Romania este o democratie. Daca sfera politicii arata cum arata, asta probabil ca are ceva de a face si cu numita calitate a bazei electorale pe care si din care se ridica acesta elita politica.

Sa-i rugam deci respectuos pe reformistii romani sa-si puna ochelarii de vedere si sa se uite atent in jur. Trotuare, scara blocului. Spatii comune, transport in comun. Sa se uite cu calm si detasare la televizor. Sa urmareasca nivelul expresiei si continutului dezbaterii publice, a conversatiilor private auzite intamplator pe strada. Sa urmareasca atitudinile si comportamenul noilor imbogatiti. Aspiratiile si modelele celor de la periferie. Sa judece fara patima pe cei care in mass media se vor formatori de opinie. Sa cantareasca detasat standardele lor intelectuale sau publicistice. Ce spun toate acestea separat si in conjunctie?

Aceasta este societatea romaneasca azi. Nu cea din imaginile idealizate despre cum ar trebui sa arate Romania daca nu s-ar fi intamplat cutare sau cutare accident socio-politic-cultural nefericit care a pervertit inima si mintea altfel curate ale unui roman adevarat precum Frunzaverde sau a spectatorului otevist si ale altora ca ei, de pe toate scarile si palierele sociale ale natiunii.

Cu acesti oameni in jur, cu acesti oameni avand un cuvant si un vot de exprimat, trebuie facuta reforma si modernizarea. Vrei, nu vrei, intr-o democratie operezi in limitele date de preferintele si atitudinile pluralitatiilor si majoritatilor. Planurile tale, aspiratiile tale trebuie sa plece de la aceste date si nu altele. Acestea sunt datele problemei: intelectual, atitudinal si comportamental. De jos, de la otevisti, pana sus la senatori, masoni, duci, printi si baroni locali si nationali.

Reformistii romani nu fac decat sa se autoamageasca si sa-si puna singuri piedici refuzand sa accepte realitatea si implicatiile ei. Cu cat inteleg mai repede ca naivitatea interpretarilor lor privind natura istoriei recente si a actualei stari de fapt, cu atat mai bine. Daca vor analiza corect ce s-a intamplat in ultimii ani, vor intelege cu claritate matematica de ce se poate si cum se poate, atunci cand se poate. Vor intelege operational care sunt limitele si care e potentialul situatiei in care se afla. Si mai ales, de ce trebuie sa fie mandri de reusita lor recenta invatand din lectiile ei, mai ales din greselile acestei experiente.

In plus, vor intelege care este adevarata conditie a reformismului si reformistului in istorie. Niciodata majoritar, totdeauna in minoritate. Intotdeauna ducand o lupta de uzura ce presupune multe compromisuri, multe aliante conjuncturale, multa rabdare si multa abilitate strategica. O lupta in care, din cand in cand, sunt momente scurte de triumf dar care nu se sfarseste si nu se va sfarsi niciodata…

Solutii facile si rapide? Foarte tentant sa gandesti in termenii lor. Comod si simplu. A-ti aseza insa strategiile pe datele reale, nu pe cele inchipuite, idealizate si utopice, este conditia necesara succesului. Nu si suficienta. Dar in toate exista un nou inceput.

Pe scurt, asa se vad lucrurile dintr-o perspectiva un pic mai detasata, mai putin atinsa de emotia si repulsia inerente momentului: Reformismul romanesc pare sa aiba nevoie acum, mai mult decat de orice, de o doza masiva de realism. Apoi, pasul urmator: un nou lider. Opozitia reformista si dreapta romaneasca au nevoie de un nou lider. Odata stabilit, reconstructia si relansarea pot incepe.

Si toate acestea trebuie facute cat mai repede. Evolutiile internationale anunta o perioada grea la orizont. Romania are nevoie cat mai rapid de o opozitie puternica si de o alternativa de dreapta credibila si pragmatica, cu un lider apt sa functioneze credibil si eficient atat intern cat si international. Daca vreti, nu este vorba aici despre nimic altceva decat despre o chestiune de interes national, pura si simpla
http://riddickro.blogspot.com/